Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Όλα τα ορθόδοξα είναι θεανθρωποκεντρικά - π. Γεώργιος Καψάνης


 «Όλα τα ορθόδοξα είναι θεανθρωποκεντρικά, έχουν κέντρο τον Θεάνθρωπο Χριστό. Όλα τα μη ορθόδοξα, προτεσταντισμός, παπισμός, μασονισμός, χιλιασμός, αθεϊσμός, ό,τι άλλο εκτός Ορθοδοξίας, αυτόν τον κοινό παρονομαστή έχουν: Κέντρο είναι ο άνθρωπος. Σε μας κέντρο είναι ο Θεάνθρωπος Χριστός».

Αρχιμανδρίτης  Γεώργιος Καψάνης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έπαυσε να ακούγεται στους ναούς λόγος εναντίον των αιρέσεων, ωσάν ή Εκκλησία να έχει περιλάβει στους κόλπους της όλους όσοι ονομάζονται Χριστιανοί, ωσάν να ανήκουν όλοι οι Χριστιανοί στο σώμα του Χριστού, να μνημονεύονται όλοι στο δισκάριο της Προσκομιδής, να κοινωνούν όλοι εκ του αυτού ποτηρίου. Και μολονότι αυτό δεν έχει γίνει, και υπάρχουν Χριστιανοί πολυπληθείς ανά τον κόσμο πού δεν είναι υγιείς, νοσούν στην πίστη, στα δόγματα, και είναι αποκομμένοι από το σώμα της Εκκλησίας, όχι μόνο δεν παρουσιάζουμε τα νόθα δόγματα και τις πλάνες τους, για να γιατρέψουμε και τούς ίδιους και να προφυλάξουμε και τα μέλη της Εκκλησίας από την λύμη των αιρέσεων, αλλά τους καθησυχάζουμε πως δεν είναι αιρετικοί, είναι και αυτοί εκκλησίες, όπως εμείς, και μάλιστα αδελφές εκκλησίες, συγκροτούμε μαζί τους συμβούλια εκκλησιών, αναγνωρίζουμε το βάπτισμά τους ως έγκυρο, συμπροσευχόμαστε, μας δίδουν και τούς δίδουμε ναούς και πολλά άλλα, όσα η οικουμενιστική σύγχυση των ημερών μας έχει προκαλέσει. Γκρεμίσαμε τούς φράκτες, τα όρια πού έθεσαν οι Άγιοι Απόστολοι και οι Άγιοι Πατέρες...

Ανώνυμος είπε...

Μέσα στα όρια πορεύεται η Αγία Εκκλησία. Μην ανησυχείς αδελφέ. Ο Κύριος μίλησε με την Σαμαρείτιδα, ίσασε την Χαναναία, ιάτρευσε τον Λεπρό κλπ δεν είναι κακό. Φράκτες δεν έβαλαν οι Άγιοι Πατέρες ο άγιος Γρηγόριος Παλαμάς μιλούσε με μουσουλμάνους και μας πειράζει που σήμερα η Εκκλησία συνδιαλέγεται με σχισματικούς και αιρετικούς. Η Εκκλησία έχει την Αλήθεια και πρέπει να φωτίσει όλους όσους πήραν λάθος δρόμο. Η ιεραποστολή είναι ευλογημένος θεσμός της Εκκλησίας.