Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Που ήταν η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ; - Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου


Που ήταν η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ;

Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου

Αλήθεια, πού ήταν η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ όταν ο Μητροπολίτης Άνθιμος:
-Δίδασκε επί οκταετία σε μεγάλα Εκπαιδευτήρια στην Αθήνα;
-Όταν συγκέντρωνε γύρω του εκατοντάδες φοιτητές σε Ενοριακά και σε Οικοτροφεία;
-Όταν επισκέπτονταν τα φυλάκια των στρατιωτών στον Έβρο στην επιστράτευση του 1974;
-Όταν τολμούσε να εγκαλέσει με ανοιχτή επιστολή στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τον εθνάρχη Κων. Καραμανλή για την αδιαφορία της Κυβερνήσεώς του στην ακριτική Θράκη;
-Όταν οργάνωνε συλλαλητήρια και διαδηλώσεις για να ιδρυθεί η Ιατρική Σχολή στην Αλεξανδρούπολη;
-Όταν φώναζε από τον εξώστη του ποδοσφαιρικού γηπέδου το Θουκιδίδειο:
«όποιος δεν νοιάζεται για τα κοινά, δεν είναι άξιος πολίτης».
-Όταν εξευτέλιζε τον Υπουργό Τρίτση για την λεηλασία που κατέστρωνε ενάντια στην Εκκλησία;
-Όταν απαιτούσε τους Αναπτυξιακούς Νόμους για την Θράκη;

-Οταν συζητούσε με τον Ανδρέα Παπανδρέου για αφορολόγητα είδη, για δωρεάν πρώτη κατοικία σε κάθε νιόπαντρο ζευγάρι, για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών στη Θράκη; Την ιδέα του για το επίδομα στο 3ο παιδί την εφάρμοσαν αργότερα.
-Όταν αλληλογραφούσε σε δημόσιο έντυπο με μαθητές των Λυκείων;
-Όταν παραχωρούσε τα Ενοριακά των Ναών για να στεγαστούν κλινικές της Ιατρικής;
-Όταν η Ιατρική Αλεξανδρούπολης τον ανεκήρυξε πρώτο επίτιμο διδάκτορά της;
-Όταν έκτιζε Οικοτροφεία για φτωχούς μαθητές και Μουσεία;
-Όταν έδινε υποτροφίες σε φοιτητές και πλήρωνε εγχειρήσεις αρρώστων;
-Όταν έκτιζε Ιδρύματα για 130 κατάκοιτους; 34 Ναούς και 2 Μοναστήρια;
-Όταν με παρρησία μιλούσε στις πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές για κάθε θέμα; Όταν περιέφερνε κρυφά τους πολιτικούς, μέσα σε ανεπίσημο αυτοκίνητο, στο μαχαλά της Αλεξανδρούπολης ζητώντας τους να ανεβάσουν το βιοτικό επίπεδο των μουσουλμάνων, ώστε να μην γκετοποιούνται;
-Όταν μοίραζε ρούχα, τσάντες και παπούτσια στα μουσουλμανικά σχολεία, παροτρύνοντας τους μαθητές να γίνουν «καλοί μουσουλμάνοι και καλοί Έλληνες πολίτες»;
-Όταν έγραφε 32.000 σελίδες σε βιβλία του και έντυπα;
-Όταν ίδρυε χορωδίες, συναυλίες, χορευτικά και πολιτιστικά δρώμενα;
-Όταν δίδασκε στους ντόπιους πολιτικούς ότι πρέπει να είναι διεκδικητικοί;
-Όταν μίλαγε αντρίκια με παρρησία και δημόσια, αδιαφορώντας αν έτσι αύξανε τους εχθρούς του ή αν μείωνε τους φίλους του;
-Θέλω να πω: ήταν αξιοθρήνητα λαθεμένη η απόφαση που ματαίωσε την απόδωση πανεπιστημιακής τιμής στον Μητροπολίτη Άνθιμο, και δειλή, αφού χαρακτηρίστηκε ως «αναβολή». Θα περιποιούσε τιμή σ’ όσους την είχαν αποφασίσει. Αυτή η παλινωδία ευτελίζει ανεπανόρθωτα τα Ανώτατα Ιδρύματά μας. Θα εισπράξουν οπωσδήποτε κάποιο μεγάλο δώρο οι βυσσοδόμοι, όμως αντιστρόφως ανάλογο με την υπόληψή τους. Ακόμα χειρότερα, η συγκεκριμένη πράξη φανερώνει την μηδενική ανεκτικότητά μας στην αντίθετη άποψη, κι αυτό αποτελεί ρυτιδιασμένο σπίλο στη Δημοκρατίας μας.
Αν ο Μητροπολίτης Άνθιμος δεν ήταν στην ώριμη αυτή ηλικία θα μπορούσε να πει στους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στους γηραλέους του ΑΠΘ, αυτό που είπε κάποτε ο Κάτωνας: «ακούστε, σεις οι νέοι, ένα γέροντα που οι γέροι τον άκουγαν, τότε που ήταν νέος».
Αυτός ο τολμηρός δημοκράτης, ο ανυποχώρητος ιδεολόγος, ο ειλικρινής και σταθερός στις απόψεις του, θα μπορούσε διαβάζοντας την υπόγεια πρόταση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ να σκεφθεί, όπως σκέφτηκε πάλι ο Κάτωνας, όταν ύστερα από ογδόντα χρόνια πολιτικής ζωής, βρέθηκε να απολογείται σε μια δίκη: «πόσο δύσκολο είναι, με άλλους ανθρώπους να έχω ζήσει και σε άλλους να χρειάζεται να απολογηθώ».
Λοιπόν, Παναγιώτατε, σωπάστε πια! Η Δημοκρατία μας, η Ακαδημαϊκή μας κοινότητα, η νεολαία της Ελλάδος του 21ου αιώνα δεν σας αντέχει πια! Δεν αντέχει πλέον την ελευθερία του λόγου και την παραγωγικότητα του διαλόγου. Δεν αντέχει καμμιά πνευματικότητα, καμμιά «άλλη φωνή».

Παναγιώτατε, σωπάστε πια και προσπεράστε μας, αφού μας ευχηθείτε: «καληνύχτα»!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανδρικές κουβέντες, σταράτα λόγια.
Εύγε!
Αίσχος για την αναβολή.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η νεολαία υπάρχει μόνο στα χαρτιά διαμαρτυρίας και όχι στους αγώνες και της μάχες. Όπως υπάρχουν οι σύλλογοι σφραγίδας υπάρχουν και οι νεολαίες σφραγίδας που νομίζουν ότι με το έτσι θέλω θα περάσει το δικό τους. Δυστυχώς όταν μεγαλώσουν τότε θα καταλάβουν το κακό που έκαναν γενικά στην κοινωνία. Τώρα τους πείραξε μια τιμητική αναγόρευση ενός Μητροπολίτη.
Το μεγαλύτερο κακό όμως είναι στους πανεπιστημιακούς που πήραν την απόφαση της αναβολής. Δυστυχώς δεν μπορούν να περάσουν τις απόψεις τους. Μετά φροντίζουν για το πανεπιστημιακό άσυλο όταν πέφτουν στους εκβιασμούς μια νεολαίας μικρής και ασήμαντης. Το καλύτερο που θα είχαν να κάνουν οι Πανεπιστημιακοί να πάνε σπίτι τους δεν τους αξίζει να είναι παιδαγωγοί.

Ανώνυμος είπε...

Εφήμερες δόξες. Τον Θεσσαλονίκης Άνθιμο τον ΤΙΜΟΥΝ οι πιστοί. Οι άθεοι ας λένε ότι θέλουν. Καλά έκανε ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος και υπενθύμισε λίγα από τα πολλά του μεγάλου και σεβαστού Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου.

Αθανάσιος Κοταδάκης είπε...

Γνωρίζω εκ νεότητος το Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο(Ρούσα), τον σέβομαι και τον τιμώ, ομού με τη φιλόλογο σύζυγό μου. Εκτιμώ τον ευθύ, και για την περίπτωση αποκαλυπτικό λόγο του πνευματικού τέκνου του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως. Με την ευκαιρία τον ευχαριστώ για τα δυο εύστοχα τσιτάτα του Κάτωνα.
Δυστυχώς για την ώρα ο μονοδιάστατος μαρξιστικός λόγος διαχέεται στη χώρα. Όχι «κρίμασιν οις οίδε Κύριος», αλλά κρίμασιν πολλών από όσους ηγήθηκαν το πριν «πλανώντες και πλανώμενοι», αν μη όσια και ιερά καπηλευόμενοι ! Με αυτό το μονοδιάστατο λόγο γαλουχήθηκαν οι νυν, αυτή τη μονοδιάστατη «δημοκρατία» θαύμαζαν, και ετεροχρονισμένα θαυμάζουν, και πολύ φυσικά αυτήν πατρωνάρουν. Έτσι γίνεται. «Όταν οι δούλοι του αγαθού εξασθενούν, το έργο των αναλαμβάνεται από άλλους δούλους, σημειωμένους με την αντίθετη σφραγίδα, και η σύγχυση ξεσπά» !
Με «την αγάπην την πρώτην, ην ουκ αφήκα»
Αθανάσιος Κοτταδάκης

Ανώνυμος είπε...

Πού ήταν;
Να που τώρα το παίζει παράγοντας αποδιοργανώσεως και αυτή η νεολαία.

Ανώνυμος είπε...

Καθηγητες, Πρυτανεις, Κοσμητορες, Διδακτικο Προσωπικο εν γενει, δεν μπορουν να κουνηθουν σημερα αν δεν παρουν την αδεια απο τις "Νεολαιες" !
Και μετα απορουμε γιατι τα Πανεπιστημια εχουν γινει αντρα συμμοριων καταστροφεων, που δρουν ανενοχλητοι υπο την ανοχην των Αρχων.