Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Δεν υπάρχει περίπτωση να επικρατήσουν ορισμένα ακραία φαινόμενα στην Ελλάδα - Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος

 “… Δεν υπάρχει περίπτωση να επικρατήσουν ορισμένα ακραία φαινόμενα στην Ελλάδα. Πάντα υπάρχουν οι νευρωτικοί άνθρωποι, αυτοί που θέλουν το αυστηρό, το ακραίο. Δεν βλέπετε και τώρα υβρίζουν τον Πατριάρχη, υβρίζουν τον Αρχιεπίσκοπο, όταν πει κάτι που δεν τους συμφέρει, πάντα αυτοί είναι στο προσκήνιο αλλά είναι μια χούφτα άνθρωποι και έχουν προβλήματα ψυχολογικά. Ο λαός μας είναι ανεκτικός”.

Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τον πατριάρχη και τον αρχιεπίσκοπο δεν τον υβρίζουν μόνο ακραίοι αλλά και μισθοσυντήρητοι εφημέριοι της Εκκλησίας και μονές που ανήκουν σε μητροπόλεις και περιοδικά που οι κληρικοί τους ανήκουν στην Εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...


Οι ταμπέλες φτιάχτηκαν για τους δρόμους και όχι για τους ανθρώπους.

Ανώνυμος είπε...

Και ποιος τους υπολογίζει τους φωνακλάδες ακραίους; Κανένας. Χρειάζονται για να γελούν και οι πικραμένοι με τις διαμαρτυρίες τους.

Ανώνυμος είπε...

Ιστολόγε σε πάω γιατί βγαίνεις με κόκκινο στους στενόμυαλους ακραίους ταλιμπανιστες.

Ανώνυμος είπε...

Το όλο θέμα δεν είναι θέμα χαρακτηρισμών, αλλά αληθείας. Πολλοί ιεράρχες μας -κατά πάντα σεβαστοί- λησμόνησαν να ομιλούν με λόγο αληθείας στους εκτός της πίστεως, σε αθέους και φανατικούς και ακραίους αθεοταλιμπανιστές που μισούν κάθε τι ορθόδοξο ή που θυμίζει τον Θεό. Περιορίζονται μόνο στην αντιπαλότητα με "φανατικούς" κύκλους εντός της Εκκλησίας. Δυστυχώς υπάρχουν και χριστιανοί που ακολουθούν την ίδια γραμμή και πέφτουν στην παγίδα. Ας παύσουμε να διχάζουμε την Εκκλησία και να χωριζόμαστε σε μερίδες ή να βάζουμε ταμπέλες. Η Εκκλησία πρέπει να ενώνει! Οι εκπρόσωποι της επίσης να μην σκανδαλίζουν με λόγους και ενέργειες που απέχουν από την πατερική παράδοση και τα χνάρια των Αποστόλων. Η αλήθεια πρέπει να ομολογείται, με αγάπη, και όχι να αρκούμαστε σε διπλωματικές κινήσεις σε υψηλά επίπεδα. Ας θυμηθούμε... ας το μελετήσει και ο Άγιος Φθιώτιδος λίγο περισσότερο το βιβλίο του αείμνηστου π. Επιφανίου Θεοδωρόπουλου "Οικουμενισμός και Ζηλωτισμός". Και όποιος άλλος... έχουμε να ωφεληθούμε πολύ.. Ας μην πιάνουμε τα άκρα... Αλλά δυστυχώς ευθύνονται και ακραίες ομάδες, που φωνάζουν πολλές φορές για το τίποτα ή προβαίνουν σε ακρότητες.. Να μείνουμε νηφάλιοι και ας αγκαλιάσουμε κάθε άνθρωπο, ας νουθετήσουμε, αλλά και να ακούσουμε και την φωνή του ποιμνίου αν κάποιοι ταγοί δεν κυβερνούν καλά το σκάφος... Δεν είναι θέμα ποιος θα υπερκεράσει ποιον, αλλά θέμα πιστότητος στην σωτηριώδη αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Κανείς μεμονωμένα δεν έχει το αλάθητο στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
Κριτική-έλεγχος και όχι ύβρεις όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και επιβάλλεται.
Στην Ορθοδοξία υπάρχει ελευθερία.

Ανώνυμος είπε...

Τα ψυχολογικά τους να τα βγάζουν σπίτι τους και όχι δημόσια στον χώρο της Εκκλησίας βρίζοντας τις κορυφές της Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

Ο λαός είναι ανεκτικός το κακό ότι και η διοικούσα Εκκλησία ανέχεται τον κάθε ένα μέσα στους κόλπους της που την δυσφημίζουν. Υπάρχουν και τα επιτίμια αλλά που υπάρχει ένας Καντιώτης να τους βάλει στην θέση τους όλους αυτούς που διασύρουν την ηγεσία της Εκκλησίας.