Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ ΚΟΓΚΟ


 Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ 
ΣΗΜΕΡΑ ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ ΚΟΓΚΟ

ΕΞΟΔΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΙΝΣΑΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΝ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ ΚΥΡΟΝ ΙΓΝΑΤΙΟΝ
Το  Σάββατο 11 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Νικολάου Πευκακίων στην Αθήνα τελέστηκε  η  εξόδιος ακολουθία του μεγάλου αειμνήστου  ιεραποστόλου του Κογκό Μητροπολίτου Πενταπόλεως κυρού Ιγνατίου και παράλληλα και   στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου  της Ελληνικής Κοινότητος Κινσάσας, παρουσία του αξιοτίμου πρέσβη κ. Κωνσταντίνου Παπακώστα και του αξιοτίμου προέδρου της Ελληνικής Κοινότητος Κινσάσας κ. Γερασίμου Ντούνη,  οι Έλληνες μαζί με Κογκολέζους πιστούς, αποχαιρέτισαν  τον μακαριστό Ιεράρχη.
Ιερείς τις πόλεως της Κινσάσας, με προεξάρχοντες τους αρχιμανδρίτας Θεοδόσιον Τσιτσιβό Πρωτοσύγκελλον της Ιερά Μητροπόλεως  Κινσάσας και Χρύσανθον  Μαργαρίτην Ιεροκήρυκα της  Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως και αδελφός της αδελφότητος «ΣΩΤΗΡ», συνεπικουρούμενοι από φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Κογκό και από άλλους Ορθοδόξους φοιτητές, έψαλλαν την εξόδιο ακολουθία και ακολούθησαν     ομιλίες από τους αρχιμανδρίτας που συμμετείχαν, από τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητος και από πολλούς πιστούς. Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας μεταξύ των άλλων είπε «μπορεί το σώμα του Μητροπολίτου Πενταπόλεως,  σήμερα να μην το υποδέχεται η γη του Κογκό, αλλά η καρδιά του σήμερα χτυπά στο Κογκό που τόσο  αγάπησε – η καρδιά του σήμερα είναι εδώ».   Ταυτόχρονα τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Κανάγκας, στην Θεολογική Σχολή αλλά και σε άλλες ενορίες.   


































7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η απουσία του από την ιεραποστολή θα είναι οδυνηρή. Ήταν πολυτάλαντη προσωπικότητα και πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος ως διάδοχος. Για τους ανθρώπους που είναι στην Κανάγκα η απώλεια του Πενταπόλεως είναι μέγα πλήγμα. Είθε Θεός να φωτίσει τους υπεύθυνους.

Ανώνυμος είπε...

Το λέει η καρδούλα του π. Θεοδοσίου άφησε τις ανέσεις της Πάτρας για να δοθεί στην Εκκλησία και την ιεραποστολική της προσπάθεια. Για μας τους Πατρινούς είναι από τα καμάρια μας. Να είναι καλά στην υγεία του και να του χαρίζει ο Κύριος αντοχές. Ο δε Πενταπόλεως Ιγνάτιος να ευλογεί τα έργα του Θεού που έγιναν από τα χέρια του στο Κογκό.

Ανώνυμος είπε...

Τα λόγια του π. Θεοδοσίου είναι αληθινά. Η καρδιά του Πενταπόλεως πάντα κτυπούσε για την Κανάγκα και την Κινσάσα. Αιωνία του η μνήμη.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι η καρδιά του κυρού Ιγνατίου να δονήσει καρδιές που θα θελήσουν να πάνε ως ιεραπόστολοι στην Αφρική. Η Ελλάδα γέμισε από κληρικούς που είναι μόνο για πανηγυρικούς εσπερινούς και λειτουργίες.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι οι Αφρικανοί Χριστιανοί που τον γνώρισαν τον π. Ιγνάτιο καλύτερα από εμάς ακούν τον κτύπο της καρδιά του να τους συντροφεύει στον αγώνα τους. Αυτή η κηδεία μπορεί να μην είχε το σώμα του μακαριστού δεσπότη αλλά είχε την παρουσία του στις καρδιές των ανθρώπων που αγάπησε και τους ενίσχυσε πνευματικά και υλικά στην μεγάλη σε έκταση αυτή χώρα. Ο Πρωτοσύγκελος π. Θεοδόσιος που αφουγκράζεται αφού ζει την ιεραποστολή μίλησε καρδιακά και αληθινά. Η ευχές του π. Ιγνατίου, του π. Χαρίτωνα και του π. Χρυσοστόμου που σήμερα θα εόρταζε να ευλογούν τους αδελφούς Αφρικανούς και τους Έλληνες που διακονούν εκεί στα ιεραποστολικά κλιμάκια.

Ανώνυμος είπε...

Καλό παράδεισο στον Πενταπόλεως.
Καλό αγώνα στον π. Θεοδόσιο.

Ανώνυμος είπε...

Ας κτυπά δεητικά στον Ουρανό για όλους μας.