Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΣΩΜΑΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ.

Με λαμπρότητα ετελέσθησαν την Κυριακή 10.12.2017, τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ισώματος Πατρών, που  ανηγέρθη στην ίδια θέση όπου υπήρχε ο παλαιότερος Ναός, ο οποίος κατεστράφη από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους επιβλέποντες μηχανικούς, εξεπόνησαν τα σχέδια και προχώρησαν στις εργασίες ανεγέρσεως του νέου Ιερού Ναού, ο οποίος αποτελεί κόσμημα όχι μόνο του χωριού, αλλά και της γύρω περιοχής, σε σύντομο ,μάλιστα,χρονικό διάστημα και εν μέσω της οικονομικής κρίσεως.



●Την παραμονή το απόγευμα, 9.12.2017, πραγματοποιήθηκε η κατάθεσις των Ιερών Λειψάνων και εν συνεχεία ετελέσθη ο Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

●Ανήμερα, 10.12.2017, ετελέσθη η ακολουθία του Όρθρου,  η τελετή των Εγκαινίων και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.
Ο Σεβασμιώτατος κατά την διάρκεια των Εγκαινίων, απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, επεξηγούσε  τα τελούμενα,  ενώ επήνεσε και συνεχάρη, τόσο τον Ιερέα του χωριού π. Αντώνιο Γιαχαλή, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και την Ερανική Επιτροπή, όσο και όλους τους Ενορίτας, οι οποίοι εργάσθηκαν με ζήλο και ευλάβεια πολλή για την ανέγερση του Ναού του Αγίου Δημητρίου.
          Στις ιερές τελετές παρέστησαν ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Αθανάσιος Καρπής και Εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων της περιοχής.

















































Δεν υπάρχουν σχόλια: