Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Βρεθήκαμε ξανά... στο σπίτι της καρδιάς μας! στο Φοιτητικό Οικοτροφείο "Ο Μέγας Βασίλειος" των Αθηνών - π. Παναγιώτης Θωμάς


«Μνημονεύετε των ηγουμένων υμών, 
οίτινες ελάλησαν υμίν τον λόγον του Θεού»

Βρεθήκαμε  ξανά... στο σπίτι της καρδιάς μας!
στο Φοιτητικό Οικοτροφείο "Ο Μέγας Βασίλειος" των Αθηνών
Οι οικότροφοι δύο δεκαετιών (από 1980 έως 2000)
την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017
Γυρίσαμε τον χρόνο πίσω με αναμνήσεις και βιώματα της οικοτροφειακής χαρούμενης και ευλογημένης ζωής με συμπαραστάτη τον διευθυντή μας κ. Γεώργιο Ψαλτάκη.
Ανάμεικτα τα συναισθήματα από την σύναξη αυτή. Μετά από χρόνια με ανθρώπους που με στήριξαν, ανθρώπους που παλέψαμε μαζί για να πετύχουμε τους ίδιους στόχους. Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη στον Διευθυντή μου κ. Ψαλτάκη και στους συνοικοτρόφους φίλους που με αγκάλιασαν  και με στήριξαν στα φοιτητικά μου χρόνια.
π. Παναγιώτης Θωμάς
  






Δεν ξεχάσαμε και τους τρεις οικότροφους που έφυγαν νέοι για τον Ουρανό.

Τον π. Αυγουστίνο Ανδριτσόπουλο, ηγούμενο της Μονής Μυρτιάς Θέρμου.
Τον Παναγιώτη Κουτσούκη, Θεολόγο, που έφυγε από ατύχημα ενώ περίμενε να του ανακοινωθεί η Κουρά και χειροτονία του.
Και τον Στυλιανό Μάλλιαρη Νομικό, μετά από μεγάλη δοκιμασία αφήνοντας σύζυγο και θυγατέρα.









































4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ήταν στιγμές υπέροχες και οι τότε… αλλά και αυτές που ώριμοι πλέον ξαναζήσαμε στο Καρτάλη. Το φωτογραφικό υλικό και το βίντεο μιλάνε. Σαν τον Θείο δεν γνωρίζω αν θα υπάρξει άλλος διευθυντής. Να τον έχει ο Θεός καλά για χρόνια πολλά.

Α-Χ.Π. είπε...

π. Παναγιώτη, κ. Κωστόπουλε, ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις..

Ήμουν στο οικοτροφείο τα έτη 2000-2005 και αρκετά από τα πρόσωπα των φωτογραφιών μου είναι γνωστά.

Δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια αυτά που ζήσαμε στο οικοτροφείο..

Συγκινήθηκα βαθύτατα για την αναφορά που έγινε στο μακαρίτη το Στέλιο. Ήταν Οκτώβριος του 2000 όταν, θυμάμαι, σχεδόν παρακαλέσαμε τον - λαϊκό τότε - π. Γρηγόριο Μουσουρούλη να μας αφήσει να μείνουμε στο ίδιο δωμάτιο. Ξεχωριστός άνθρωπος και αξέχαστος φίλος..! Ο Θεός του ελέους ας τον αναπαύσει από τους κόπους του!

Αν. Παναγιωτόπουλος

π. Geras Imos είπε...

Κι εμείς οι Οικότροφοι του 2009 έχουμε ψυχή κ. Σταθούλια! Οι χώροι του Οικοτροφείου π βλέπω στις φωτογραφίες φερνουν πολλές αναμνήσεις... Άντε να έρθει και η σειρά μας!

Γεράσιμος Αθανασίου, οικότροφος 2009 - 2012

π. Ἡρωδίων Ρίζος, Ἀρχιμ.-Ἱεροκήρυξ Ἱ.Μ. Φθιώτιδος είπε...

Όλα συγκινητικά και ευλογημένα. Ειλικρινά ξύπνησαν μέσα μου ενθυμήσεις και ευλογημένες εμπειρίες. Το Οικοτροφείο με την όλη πνευματική του ατμόσφαιρα, με την ευλογημένη παρέα συμφοιτητών- συνοδοιπόρων στα νεανικά χρόνια, αλλά και με το πνευματικό του πρόγραμμα μας ωφέλησε και μας στήριξε! Δοξάζουμε τον Θεό για το πνευματικό τούτο δώρο. Θα μείνει μέσα μας ως όραμα και μοναδική εμπειρία που οδηγεί προς τον Χριστό. Δυστυχώς λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσα να βρεθώ στην συνάντηση αυτή. Συγκινήθηκα όμως με τα όσα άκουσα και είδα από το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό που δημοσιεύθηκε. Πολύ συγκινήθηκα με την ενθύμηση του πολύ αγαπητού Στέλιου. Ήταν ένας νέος πάντοτε ξεχωριστός! Ένας άνθρωπος με όνειρο, με ιδανικά! Ένα "κομμάτι του ουρανού"! Μείναμε μαζί -και με τον Ανδρέα τον Παναγιωτόπουλο- την πρώτη χρονιά των σπουδών του στο ίδιο δωμάτιο. Ακόμη θυμάμαι τις συζητήσεις μας, τα Απόδειπνα, τις ευλογημένες φιλικές στιγμές. Ο Θεός να τον αναπαύει εν σκηναίς δικαίων, όπου είμαι πεπεισμένος ότι ευρίσκεται. Είναι ζωντανός στη μνήμη μας! Πολύ σοφή και φωτισμένη η κίνηση της ανασκόπησης στη μνήμη των προαπελθόντων οικοτρόφων. Πρέπει να διατηρούμε αυτή την μνήμη άσβεστη! Η χάρις του Θεού να συνοδεύει και τους νυν οικοτρόφους, αλλά και όσους εργάζονται ανάμεσα τους.. Ας προσευχόμαστε γι' αυτούς.
Φώτιος Ρίζος (οικότροφος 1999-2002)