Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Έχουμε το Πνεύμα της καθημερινής Αυταπάρνησης ώστε ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ; - Ανδρέας Χριστοφόρου


Κάτοψη της Πευκοφυτης Παραλίας του Σχινιά, ή Παραλία του Μαραθώνα. Εδω αποβιβαστηκαν μιλιούνια οι Πέρσες το 490 πΧ και νικήθηκαν από μια χούφτα Αθηναίους του Μιλτιάδη. Η θάλασσα αριστερά η Πεντέλη μπροστά και δεξια, το πεδίον της μεγαλύτερης Μάχης όλων των Αιώνων, της Μάχης του Μαραθώνα!

Αυτό που έφερε  τη Νίκη κατά τη γνώμη  μου, αυτό που φώτισε το Νού του Μιλτιάδη να παρατάξει τούς λιγοστούς σε σχέση με τους Πέρσες, Αθηναίους, σε σχήμα Π ώστε υποχωρώντας η εμπροσθοφυλακή να ενισχύει τα πλάγια περικυκλώνοντας τους Πέρσες, είναι η ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ των Αθηναίων που είναι  ολοζώντανη μέχρι σήμερα!
Από εδώ, η Αυταπάρνηση του Φειδιππίδη, τον ώθησε παρά την εξάντληση του Αγώνα να τρέξει ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΔΡΟΜΟ μέχρι την Αθήνα για να αναγγείλει στους Αθηναίους ότι ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ!
Κάθε τόπος είναι εμποτισμένος με το Πνεύμα των όσων έζησαν και ζούν σε αυτόν.
ΌΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΣΑΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ, εδώ στην Παραλία του Σχινιά στον Μαραθώνα, πλημυρίζεται απο το Πνεύμα αυτό της Αρχαίας Αυταπάρνησης,  που ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΝΕΛΠΙΣΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Η Πεντέλη στη συνέχεια των Αιώνων γέμισε με Ησυχαστήρια και Μοναστήρια γι αυτό και ονομάζετσι Όρος των Αμώμων.
Σήμερα στολίζεται με το Άγιο λείψανο του Μεγαλομάρτυρα και θαυματουργου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη.
Σαν Έλληνες σήμερα, έχουμε το Πνεύμα της Καθημερινής Αυταπάρνησης χάριν των άλλων, όπως οι Νικητές υου Μαραθώνα και των Ησυχαστών και Μαρτύρων, ώστε να νικούμε;
Ή μήπως η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ Ο Μακρυγιάννης σαν ασθένεια μας, υπερτερεί;
Ανδρέας Χριστοφόρου, Νομικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: