Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗ ΧΡΥΣΟΣΠΗΛΑΙΩΤΙΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»


ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗ ΧΡΥΣΟΣΠΗΛΑΙΩΤΙΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 
«ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β΄ πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου-Χρυσοσπηλαιωτίσσης την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου εορταστική εκδήλωση από τη συνάντηση φοιτητριών και επιστημόνων με θέμα: «Οι επενδυτές της Ελλάδος».
Έγινε μια εντυπωσιακή αναφορά σε όλους εκείνους τους φιλότιμους, εργατικούς, γεμάτους ιδανικά και χριστιανικά ιδεώδη Έλληνες  οι οποίοι επένδυσαν την ζωή τους «στην Ελλάδα» ,τονίζοντας τη σημασία της επένδυσης που πρέπει να κάνει ο καθένας  μας  όχι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως  πνευματικά και ιεραποστολικά διαφυλάττοντας τις εθνικές και τις θρησκευτικές μας παραδόσεις.


Οι  επενδυτές της Χρυσοσπηλαιώτισσας, η προσφορά της εκκλησίας με το κρυφό σχολειό, με τη Μονή Πετράκη, με το Άγιο Όρος, με την  Αγία Φιλοθέη, την Αγία Λυδία , τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη, η παρουσίαση της σημαίας συνοδευόμενη από ένα τραγούδι-ύμνο σε αυτήν αλλά και το εντυπωσιακό θεατρικό αναφερόμενο στους τρεις νέους επενδυτές της Ελλάδος
τον Άγιο Ιάκωβο, τον Άγιο Πορφύριο και τον Άγιο Παΐσιο προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στον κόσμο που «κρεμόταν» από το γυναικωνίτη του Ναού, ξεσπώντας σε   ασταμάτητα-«διαρκείας» και γεμάτα θέρμη χειροκροτήματα!
Το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και το σπάνια κείμενα επιβράβευσαν όχι μόνο τα πλήθη των εκατοντάδων πιστών που γέμισαν από νωρίς τον Ιερό Ναό αψηφώντας τις χιλιομετρικές αποστάσεις αφού είχαν προσέλθει πολλοί και από  ευρωπαϊκά κράτη, αλλά και τους χιλιάδες που παρακολούθησας διαδυκτυακά την εκδήλωση.
Με την απονομή ενός αναμνηστικού δώρου και την φήμη του Αρχιεπισκόπου έκλεισε με  τις καλύτερες εντυπώσεις  η εκδήλωση την οποίαν τίμησαν με την παρουσία τους καθηγητές του  Πανεπιστημίου αλλά και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Εκπαιδευτικοί, ιατροί, στρατιωτικοί, δικαστικοί, τραπεζικοί, επιχειρηματίες ,δημόσιο και ιδιωτικού υπάλληλοι, και πάρα  πολλοί νέοι.





3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξίζουν συγχαρητήρια στην ΕΝΟΡΙΑ αυτή διότι όπως φαντάζομαι μιας και είναι στο ιστορικό κέντρο με πολλά καταστήματα θα πρέπει να έχει λίγους ενορίτες. Έχει όμως πλουσιότατη δράση όπως έχω διαβάσει εδώ και για άλλες εκδηλώσεις. Θαύμασα την νεότητα. Μπράβο στους υπευθύνους.

Ανώνυμος είπε...

Eυχαριστούμε θερμά για τα καλά σας λόγια.΄Οντως η ενορία αυτή δεν έχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΝΟΡΙΤΗ!,αλλά μας συναθροίζει η Χάρις της Παναγίας μέσω του τεράστιου έργου που επιτελείται καθημερινώς σε όλους τους τομείς!

Ανώνυμος είπε...

Αν υπάρχουν κληρικοί με πόθο την δόξα του Θεού και τις άγονες ενορίες τις κάνουν γόνιμες. Το κακό είναι που πολλές ενορίες με χιλιάδες πιστούς είναι εγκαταλελειμμένες από ποιμαντικής πλευράς.
Ότι επαίνους και να πω για τον ιερέα και τους συνεργάτες του θα είναι λίγο.
Εκφράζω τον ενθουσιασμό μου.