Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Το Γ΄ Γενικό Λύκειο Τρίπολης στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου


Το Γ΄ Γενικό Λύκειο Τρίπολης στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου
Τριάντα πέντε μαθητές και μαθήτριες και συνοδοί καθηγητές του Γ΄ Γενικού Λυκείου Τρίπολης επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης 29 Μαρτίου 2018 την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής τους στο νησί μας.
Το αποκορύφωμα της εκπαιδευτικής αυτής εξόρμησης των σπουδαστών του Λυκείου της Αρκαδίας αποτελεί η αυριανή αδελφοποίηση του Λυκείου με το Λύκειο του Παραλιμνίου στην ελεύθερη περιοχή της επαρχίας Αμμοχώστου.

Οι μαθητές και μαθήτριες του Γ΄ Γενικού Λυκείου Τριπόλεως είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Γρηγόριο Μουσουρούλη. Αρχικά μετέβησαν στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής όπου ο Αρχιγραμματέας εξιστόρησε επιγραμματικά την πορεία της Εκκλησίας της Κύπρου
από τον καιρό της ίδρυσής της μέχρι σήμερα, ενώ στη συνέχεια ξενάγησε τους φιλοξενουμένους στο διαμέρισμα του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄, το οποίο διατηρείται όπως ακριβώς ήταν  τον καιρό της προς Κύριον εκδημίας του. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στο χώρο συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου.
Τέλος, επισκέφθηκαν και προσκύνησαν στο παρεκκλήσιο που βρίσκεται εντός του χώρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, το οποίο τιμάται στη μνήμη του ιδρυτού και προστάτου της Εκκλησίας της Κύπρου Αποστόλου Βαρνάβα. Εκεί, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου επισήμανε την επιλογή πολλών Κυπρίων αγίων στις αναπαραστάσεις των τοιχογραφιών του παρεκκλησίου. Επίσης, κατέστησε γνωστό στους μαθητές και καθηγητές του Γ΄ Λυκείου Τριπόλεως ότι καθημερινά στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής τελείται ορθρινή ακολουθία, στην οποία συμπροσεύχονται όλοι οι μονίμως διαμένοντες κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.
Ο Αρχιμ. κ. Γρηγόριος αποχαιρετώντας τους νεαρούς επισκέπτες, τόνισε στους μαθητές την ανάγκη στροφής της Παιδείας στα γνήσια ιδεώδη και αξίες και επισήμανε ότι η Εκκλησία βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των νέων μας.
Ιεροδ. Τριφυλλίου Ονησιφόρου,



Δεν υπάρχουν σχόλια: