Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Απόφαση ΣΤΕ ,κόλαφος για τη κυβέρνηση , για το μάθημα των Θρησκευτικών


 Νέα δικαστική βόμβα μιας κεντρικής πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης πυροδότησε το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο ξηλώνει την υπουργική απόφαση του Νίκου Φίλη για τις αλλαγές που έγιναν στο μάθημα των Θρησκευτικών στο  Δημοτικό και το  Γυμνάσιο και προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση της εκκλησίας.
Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κάνοντας δεκτές τις προσφυγές της Μητρόπολης Πειραιά και του Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ Μεντζελόπουλου, της Εστίας Πατερικών Μελετών και γονέων που διαμαρτύρονταν για τις αλλαγές στο χαρακτήρα και τον τρόπο διδασκαλίας των θρησκευτικών  στις τάξεις Γ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού και το Γυμνάσιο, έκρινε ότι "κλονίζουν τη θρησκευτική χριστιανική συνείδηση που πριν από την έναρξη του σχολικού βίου διαμορφώνουν οι μαθητές στο πλαίσιο του οικογενειακού τους περιβάλλοντος".

Οι σύμβουλοι Επικρατείας θεωρούν μάλιστα ότι η υπουργική απόφαση  "είναι ικανή να παρέμβει στον ευαίσθητο ψυχικό κόσμο των μαθητών που δεν διαθέτουν  την κριτική αντίληψη των ενηλίκων και να τους εκτρέψει από την Ορθόδοξη Χριστιανική συνείδηση".
Σύμφωνα με το ΣτΕ, η απόφαση του κ. Φίλη παραβιάζει το άρθρο 16 του Συντάγματος το οποίο ορίζει ότι η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και μεταξύ των σκοπών της είναι η ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης, γιατί με το πρόγραμμα σπουδών που εισάγεται για το Δημοτικό και το Γυμνάσιο "φαλκιδεύεται ο επιβαλλόμενος από τη συνταγματική αυτή διάταξη σκοπός της ανάπτυξης, δηλαδή της Ορθόδοξης Χριστιανικής συνείδησης των μαθητών στα ανήκοντα  στην επικρατούσα θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού.
Επιπλέον, στερεί, όπως σημειώνεται, από  τους μαθητές του Ορθόδοξου Χριστιανικού δόγματος το δικαίωμα να διδάσκονται αποκλειστικά τα δόγματα, τις ηθικές αξίες και τις παραδόσεις της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, ενώ η νομοθεσία προβλέπει  για μαθητές Ρωμαιοκαθολικούς, Εβραίους και Μουσουλμάνος να διδάσκονται αυτοτελώς το μάθημα αυτό.
Το ΣτΕ καταλογίζει στην υπουργική απόφαση ελλείψεις υποστηρίζοντας ότι δεν δίνει επαρκή χρόνο για το μάθημα των Θρησκευτικών, ενώ προκαλεί σύγχυση στους μαθητές ως προς το περιεχόμενο της Χριστιανικής διδασκαλίας.
Συγκεκριμένα:
- Δεν γίνεται αναφορά στην Αγία Ομοούσιο και Αδιαίρετο Τριάδα την οποία επικαλούνται στην επικεφαλίδα τους όλα τα Ελληνικά Συντάγματα και
- Στη Γ΄ τάξη του Δημοτικού ο Ιησούς Χριστός παρουσιάζεται  ως ξένος, ως προσδοκώμενος Μεσσίας, ως δάσκαλος που όλοι θαυμάζουν, ως αγαπημένος φίλος, όχι όμως ως Σωτήρας του κόσμου.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξίζουν συγχαρητήρια ,και ο δίκαιος έπαινος στον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Διερωτώμαι αυτή η προσφυγή δεν έπρεπε να έχει γίνει από ολόκληρο το Σώμα της Ελλαδικής ιεραρχίας ,και να την υπογράφει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ; Γιατί οι υπόλοιποι εσιώπησαν ;
Είναι οι δήθεν '' συνετοί '' ;
Δεν διερωτώνται και δεν αντιδρούν όταν οι μαθητές των άλλων θρησκευμάτων στην Ελλάδα διδάσκονται ανεμπόδιστα τη δική τους θρησκεία , ενώ ταυτόχρονα η πλειονότης των ορθοδόξων μαθητών μας στερείται του αυτονόητου δικαίωματος να διδάσκεται αποκλειστικά τα δόγματα, τις ηθικές αξίες και τις παραδόσεις της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού μας :::,ενώ η νομοθεσία προβλέπει για μαθητές Ρωμαιοκαθολικούς, Εβραίους και Μουσουλμάνος να διδάσκονται αυτοτελώς το μάθημα αυτό;;;
Δυστυχώς ''εμετρήθησαν , εζυγίσθηκαν και ευρέθησαν ελλιπείς ''
Κρίμα.Δεν ξέρω τις δικαιολογίες των απέναντι στα παιδιά μας και σε μας τους γονείς .

Ανώνυμος είπε...

Θα υπάρξει συνέχεια. Από θρησκευόμενους εκπαιδευτικούς δασκάλους και καθηγητές έχω ακούσει καλά λόγια για το μάθημα υπό την νέα του μορφή. Πολλά γράφουν και οι μεν και οι δε. Το μέλλον θα μας δείξει που υπάρχει το δίκιο.

Ανώνυμος είπε...

O Πειραιώς Καλλίνικος την προσφυγή στο ΣΤΕ δεν την έκανε μόνος του, αλλά σε συνεργασία με την Εστία Πατερικών μελετών αλλά και άμεσα με ενδιαφερόμενους γονείς της Μητρόπολης του.
Μπράβο του και ας τον στοχοποιούν οι κυβερνητικοί Συριζαίοι....
Τιμή του,(αλήθεια ο (καΰμμένος) ο Καμμένος γιατί κρύβεται...αυτός δεν είχε πει στον Ιερώνυμο, ότι άν του το ζητήσει , θα στηρίξει τη θέση της Εκκλησίας ,και θα φθάσει και στα άκρα με τη συνεργασία του με την Κυβέρνηση;;; Ή μήπως κάτι τέτοιο δεν το θέλει ούτε ο Ιερώνυμος;

Ανώνυμος είπε...

Είναι η Πατρίδα και η Ψυχή μας! θανάσης Κ. ( από antinews.gr,σήμερα )

Ήλθε η ώρα να ειπωθούν μερικά πράγματα, που θα έπρεπε να είναι «αυτονόητα» από χρόνια. Και ήταν αυτονόητα για χρόνια!
Αλλά στο μεταξύ «ξεθώριασαν»…
Κι ύστερα δεν βρέθηκε να τα υπερασπιστεί κανείς. Ή μάλλον τα υπερασπίστηκαν κάποιοι, αλλά παρέμειναν μόνοι τους και αβοήθητοι.
Και τελικά αμφισβητήθηκαν οργανωμένα, από μια ιδεοληπτική μειοψηφία, ξεσαλωμένων αριστερών και θολωμένων φιλελέδων.
Και τελικά οδήγησαν την κοινωνία σε διαλυτικά φαινόμενα καθώς θεμελιακές της αξίες κλονίστηκαν.
Κι όταν κλονίζονται οι θεμελιακές αξίες της κοινωνίας, δεν απελευθερώνεται «πρόοδος», αντίθετα αρχίζει η κατάρρευση, η διάλυση, ο διχασμός και ο σκοταδισμός…
Που τον φέρνουν οι υποτιθέμενοι… «προοδευτικάριοι».
Αληθινός φωταδιστικός μεσαίωνας!
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
* Το Σύνταγμά μας από την εποχή της Εθνεγερσίας μέχρι σήμερα, αναγράφει στο Προοίμιό του «στο όνομα της Αγίας, Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος»!
Και στο άρθρο 3.1 περιέχεται (επίσης από την εποχή της Παλιγγενεσίας) η σαφής πρόβλεψη:
«Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού».
Στο μεταξύ μεσολάβησαν επαναστάσεις, κινήματα, πόλεμοι, καταστροφές, ξεριζωμοί, διχασμοί, κατοχές, δικτατορίες, μεταπολιτεύσεις, δυναστικές και καθεστωτικές αλλαγές, αλλά αυτά τα στοιχεία της συνταγματικής μας τάξης, ΔΕΝ άλλαξαν ποτέ!
Γιατί, άραγε;
Γιατί είναι αναπόσπαστα συστατικά της εθνικής μας ταυτότητάς μας. Γι’ αυτό!
Παρεμπιπτόντως, τα κράτησαν ριζοσπάστες Φιλελεύθεροι όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, και αριστερόστροφοι Σοσιαλιστές όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο τελευταίος μάλιστα όταν κάποιοι πρότειναν να απαλειφθούν τους αποπήρε σκαιότατα!
Παρεμπιπτόντως επίσης, ακόμα και ο Κομμουνιστής ηγέτης Νίκος Ζαχαριάδης, έχει συγγράψει συγκλονιστικό πόνημα για την… Ορθοδοξία, που δημοσιεύθηκε στο Ριζοσπάστη στις 9 Σεπτεμβρίου 1945, το οποίο θα έκανε πολλούς σημερινούς αριστερούς να λιποθυμήσουν από το σοκ!
Αξίζει να το γκουγκλάρετε. Κι ύστερα να το τυπώσετε και να το τρίψετε στα μούτρα των αριστερών...
* Τα στοιχεία αυτά ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με την ανεξιθρησκία και την ελευθερία του θρησκεύεσθαι. Αυτά τα εγγυώνται πλήρως τα άρθρα 4.1, 4,2 και 5.2 (…χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων).
Η συνταγματικά κατοχυρωμένη εθνική ταυτότητα των Ελλήνων ως Ορθοδόξων δεν αντιβαίνει την πλήρη προστασία των ατομικών δικαιωμάτων καθενός ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων.
Το πρώτο είναι «συλλογική ταυτότητα» μας ως Έθνους, το δεύτερον είναι ατομικά δικαιώματα καθενός μας ως «προσώπου»…
Υπάρχουν πάμπολλα διεθνή παραδείγματα που το επιβεβαιώνουν.....

Ανώνυμος είπε...

Προς 12:56 22/3: ακόμη δεν έχεις καταλάβει πού βρίσκεται το δίκαιο;
Διάβασε λιγάκι και το σκεπτικό της απόφασης του ΣΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα κάποιοι νοσταλγοί του σταλινισμού, προσπαθούν να ξεριζώσουν την χριστιανική μας ταυτότητα εν ονόματι της «δημοκρατικότητας», της «Ελευθερίας» και του «εκσυγχρονισμού»!

Τόσο πίσω έχουν μείνει – και παριστάνουν και το «καινούργιο» τρομάρα τους…

* Το Σύνταγμά μας προβλέπει σαφώς στο άρθρο 16 παράγραφος 2 ότι

«Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης…».

Εντάξει; Το καταλάβατε;

«Και της θρησκευτικής συνείδησης» των Ελλήνων!

Και η «θρησκευτική συνείδηση» ενός έθνους όπου επικρατούσα θρησκεία είναι η Ορθοδοξία, κατά προηγούμενη ρητά αναφορά του Συντάγματος, σημαίνει ότι οφείλει να διδάσκει Θρησκευτικά.

Όχι «θρησκειολογία» γενικώς και αορίστως…

Αλλά την Ορθόδοξη διδασκαλία.

Όχι ως «κατήχηση»…

Αλλά ως αναπόσπαστο μέρος της εθνικής μας ταυτότητας.

Τι δεν καταλαβαίνετε;

Σε τι θα «χαλαστούν» τα Ελληνόπουλα, αν μάθουν την Ιστορία του Χριστιανισμού, τις φιλοσοφικές συγκρούσεις που οδήγησαν στην διατύπωση του Συμβόλου της Πίστεως (ενός από τα καλύτερα κείμενα της Ελληνικής γλώσσας),

τα ταξίδια και τις επιστολές του Αποστόλου Παύλου που μεταφράστηκαν από τα Ελληνικά σε όλες τις άλλες γλώσσες και διαμόρφωσαν μέσα στους αιώνες την Ευρωπαϊκή ταυτότητα,

την ιστορία της ίδιας της Ορθοδοξίας, που είναι αδιάσπαστα συνυφασμένη με τη Βυζαντινή μας παράδοση και την ταυτότητα του σύγχρονου Ελληνισμού,

τα τελετουργικά σύμβολα της Ορθόδοξης Πίστης,

το μέλος της Ορθόδοξης υμνογραφίας,

τη δραματουργία της Ορθόδοξης Ακολουθίας;

Όλα αυτά είναι κομμάτια αυτού που είμαστε ως λαός. Αν τα ακρωτηριάσουμε, ξεριζώνουμε ένα πολύτιμο μέρος της ταυτότητάς μας. Η απαλοιφή των Θρησκευτικών είναι ακρωτηριασμός της παράδοσης από την Εθνική μας Παιδεία.

Πολιτιστικός Ακρωτηριασμός είναι! Όχι «προοδευτική απελευθέρωση»…

Ποιος θα ανατριχιάζει όταν ακούει ή ψέλνει το «Τη Υπερμάχω», αν δεν έχει διδαχθεί Θρησκευτικά στο σχολείο;

Ποιος θα καταλάβει το «Άξιον Εστί» του Ελύτη και γιατί το μελοποίησε ο Θοδωράκης, αν δεν έχει ακούσει για τα «εγκώμια» της Μεγάλης Παρασκευής;

Αυτοί οι πολιτιστικοί θησαυροί είναι μέρος της Κληρονομιάς μας.

Κι όσοι θέλουν να τους ξεριζώσουν από την Παιδεία μας και από τις ψυχές μας και τις ψυχές των παιδιών μας, θυμίζουν τους (παλαιούς και σύγχρονους) Βανδάλους που γκρέμιζαν τα σύμβολα της αρχαίας Πίστης για να εξανδραποδίσουν ολόκληρους πληθυσμούς.

Αλλά εμείς είμαστε Λαός, όχι «πληθυσμός»! Και είμαστε «Χώρα», όχι «χώρος»!

Κι αυτό που μας κάνει «Λαό» (κι όχι αλλοτριωμένο πληθυσμό) είναι η ταυτότητά μας, η Ιστορία μας, το συλλογικό μας υποσυνείδητό, μέσα στο οποίο υπάρχουν και «εικόνες Παναγίας» και ήχοι από την εκκλησιαστική μας υμνογραφία και η ασυναίσθητη συνήθεια να λέμε «Δόξα τω Θεώ» ή «Βόηθα Παναγιά» στην ανάγκη μας και να σταυροκοπιόμαστε μπροστά στον κίνδυνο.

Κι αυτό που μας κάνει «Χώρα» (κι όχι γεωγραφικό «χώρο»), είναι ότι η γη μας είναι κατάσπαρτη με ναούς και εκκλησάκια, με βαρύ συναισθηματικό φορτίο για καθένα μας προσωπικά και με βαρύ συμβολικό φορτίο για όλους μας.

Και έθιμα και κυκλωτικοί χοροί στα πανηγύρια και παιδικές αναμνήσεις απ’ όλα αυτά που κρατάνε χιλιάδες χρόνια, και άντεξαν λιμούς, λοιμούς και καταποντισμούς και κατοχές και καταστροφές και παραμένουν ζωντανά μέχρι σήμερα, και δεν θα σβήσουν ποτέ.

Ακούτε; Ποτέ!

Και να το θυμάστε ότι πολύ πιο μάγκες «φωταδιστές» από τους ΣΥΡΙΖΑίους, προσπάθησαν να ξεριζώσουν τη χριστιανική πίστη από τους Ρώσους και έκλεισαν τις Εκκλησίες τους και φυλάκισαν τους παπάδες και τους ιεράρχες τους και εβδομήντα χρόνια μετά κατέρρευσε το σταλινικό καθεστώς και η Ρωσία σήμερα είναι από τις πιο θρησκευόμενες χώρες στον κόσμο, μαζί με τους Αμερικανούς και τους Ιάπωνες.

Θανάσης Κ

Ανώνυμος είπε...


Γεώργιος

'' Όστις θέλει οπίσω Μου ελθείν''.

Αυτή είναι η ανεξιθρησκία, η πηγή της αλήθειας και της αγάπης.
Η αυτογνωσία και όχι η ανασφάλεια.
Ο Χριστός ήταν σαφής.

Με λίγα λόγια, είναι Ο Θεός και δεν είναι ανασφαλής, δεν εκβιάζει, δεν τρομοκρατεί, στηρίζεται στην αγάπη και την Δημιουργία.

Οι περικοκλάδες περί συνταγματικής κατοχύρωσης θα ήταν ανώφελες αν ο "θεός" ήταν γεμάτος μίσος και εκδίκηση και είχε επιβληθεί ως κυρίαρχη πολιτισμική κουλτούρα.
Και έτσι καταρρέει κάθε πραγματικά σκοταδιστική δήλωση περί "μεσαίωνα" και λοιπών ανιστορικών και ιδεοληπτικών ανοησιών και σκοπιμοτήτων.
Όπως συμβαίνει ενίοτε και μάλιστα με όρους διαχρονικούς και επίκαιρους συνάμα.

Αυτά τα βασικά, συνοδεύουν και κάποιες μαρτυρίες που δεν λαθεύουν και ούτε χρειάζονται λεκτική περιφρούρηση και επιχειρηματολογία:

-Θ. Κολοκοτρώνης: "Ο Θεός έδωσε την υπογραφή του για την απελευθέρωσή μας και δεν την παίρνει οπίσω", μαζί με τον λόγο του στην Πνύκα

-Ι. Καποδίστριας, η διάσωσή του από την Παναγία (ομολογία στα 16 του) και η οικοδόμηση ενός στέρεου κράτους με παιδεία ορθόδοξη χριστιανική, που υπερβαίνει τους φίληδες και τους αλλαζόνες στον αντίποδα παντογνώστες.

Αυτά τα λένε όλα.

Ανώνυμος είπε...

22:56
Άσε τους δήθεν ΄΄θρησκευόμενους δασκάλους''

...Ο Αγ. Παΐσιος είπε σχετικά :

'' Το να ενδιαφέρεται κανείς τώρα και να ανησυχεί για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το έθνος μας είναι Ομολογία, γιατί η Πολιτεία τα βάζει με τον θείο νόμο.
Ψηφίζει νόμους ενάντιους στο νόμο του Θεού.
Γι’ αυτό όσοι έχουν αντίληψη του κινδύνου πρέπει να εναντιώνονται στις τάσεις αυτές''.

Ανώνυμος είπε...


21/3/2018

ΙΝ GOD WE TRUST

Νόμο που υποχρεώνει όλα τα Σχολεία να επιδεικνύουν σε ορατό σημείο το εθνικό ρητό «Στον Θεό Πιστεύουμε» πέρασε η Βουλή της Πολιτείας του Τενεσί, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο νόμος πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία, καθώς 81 βουλευτές ψήφισαν υπέρ σε σύνολο 99 εδρών. Ελέγχεται με πλειοψηφία δύο τρίτων από τους Ρεπουμπλικάνους

Εδω στην Ελλάδα τώρα με τον Φίλη και τη παρέα του, τον εκδιώκουμε;;;

Ανώνυμος είπε...



Ολόκληρο ΣτΕ με συντριπτική πλειοψηφία 20-5, απέρριψε τον εκτρωματικό νεοταξικό νόμο Φίλη για τα Θρησκευτικά τουρλού.

Την επόμενη στιγμή τι συνέβη. Άπασα η αριστερή νομενκλατούρα διακήρυξε ανυπακοή και επετέθη χυδαία στο ίδιο το Στε...!

Από το πρωί μέχρι το βράδυ στα κανάλια, ραδιόφωνα κτλ λυσομανούν χωρίς αντίπαλο.
Ουδείς από την αντιπολίτευση δεν υποστήριξε τους γενναίους μη προσκυνημένους Δικαστές. Μόνοι τους μείναν, να λοιδορούνται κα να υφίστανται bullying από τον Φίλη, τον Γιαβρόγλου, όλους τους βουλευτές του Σύριζα, την Νεολέα Σύριζα, νεοταξικούς δημοσιογράφους κτλ.

Συνέλληνες ξαναψηφίστε τους ......!!!

Ανώνυμος είπε...

Στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μάθημα των Θρησκευτικών, αναφέρθηκε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» και τον Γιάννη Πρετεντέρη, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Όπως εξήγησε ο Μητροπολίτης, η απόφαση του ΣτΕ, αφορά αποφάσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών, του Νίκου Φίλη, όταν ήταν υπουργός Παιδείας, οι οποίες έχουν ήδη καταργηθεί από τον νέο υπουργό Κώστα Γαβρόγλου.
«Το ΣτΕ κατάργησε αυτά που είχε καταργήσει ήδη το υπουργείο Παιδείας», τόνισε. «Όταν ο τότε υπουργός, Νίκος Φίλης εξέδωσε τις δυο αποφάσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών, η Ιεραρχία έλαβε απόφαση ότι έτσι όπως είναι δομημένες οι ενότητες αυτές, δεν είναι σύμφωνα με τις προτάσεις της. Οι προτάσεις τότε της ιεραρχίας, δεν έγιναν δεκτές. Τότε ο Νίκος Φίλης έλεγε, άλλα στην ιεραρχία, άλλα στο Μέγαρο Μαξίμου και η Εκκλησία αποφάσισε να μην τις κάνει δεχτές. Τότε έγινε η προσφυγή στο ΣτΕ», ανέφερε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.
Στην συνέχεια εξήγησε ότι «η αλλαγή του υπουργού, έφερε πάλι τον διάλογο και έγιναν νέες προτάσεις, όπου οργανώθηκαν οι φάκελοι του μαθήματος και σε δεύτερο στάδιο θα γίνει η συγγραφή των βιβλίων. Το ΣτΕ κατάργησε αυτά που είχε καταργήσει ήδη το υπουργείο Παιδείας. Οι προηγούμενες αποφάσεις έτσι και αλλιώς έχουν καταργηθεί. 'Έχουν δημιουργηθεί νέες προτάσεις από την εκκλησία που έχουν γίνει αποδεχτές. Συζητούμε χωρίς να υπάρχει αντικείμενο».

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με όσα αναφέρονται στη συνέντευξη του Μεσσηνίας ,κ. Χρυσοστόμου ,
ότι δηλαδή :
''...Το ΣτΕ κατάργησε αυτά που είχε καταργήσει ήδη το υπουργείο Παιδείας. Οι προηγούμενες αποφάσεις έτσι και αλλιώς έχουν καταργηθεί. 'Έχουν δημιουργηθεί νέες προτάσεις από την εκκλησία που έχουν γίνει αποδεχτές. Συζητούμε χωρίς να υπάρχει αντικείμενο»... ''.
ΑΛΗΘΕΙΑ;;;
δηλαδή και πέρυσι και εφέτος τα παιδιά μας στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο
διδάσκονται το μάθημα των Θρησκευτικών , σύμφωνα με ότι ορίζεται από
τις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος , τις οποίες επικαλούνται οι
δικαστές του ΣΤΕ ;;;
Γιατί τότε επεστρέφοντο οι'' φάκελλοι αυτού του μαθήματος''τη περασμένη
χρονιά από συνειδητοποιημένους γονείς στον Υπουργό. Παιδείας;;;
Γιατί έγινε πρόσφατα το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Αθήνα για αυτό το
θέμα το ''δήθεν ανευ λόγου '';
Το αιτιολογικό του ΣΤΕ στηρίχθηκε στα κάτωθι:
''Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι η απόφαση του Νίκου Φίλη, είναι αντίθεση:
1) στο άρθρο 16 του Συντάγματος το οποίο ορίζει ότι η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και μεταξύ των σκοπών της είναι η ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης, γιατί με το πρόγραμμα σπουδών που εισάγεται για το Δημοτικό και το Γυμνάσιο «φαλκιδεύεται ο επιβαλλόμενος από τη συνταγματική αυτή διάταξη σκοπός της ανάπτυξης, δηλαδή της Ορθόδοξης Χριστιανικής συνείδησης των μαθητών στα ανήκοντα στην επικρατούσα θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού,
2) Στην διάταξη του άρθρου 13 του Συντάγματος που κατοχυρώνει ως απαραβίαστη την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης, γιατί η προσβαλλόμενη απόφαση θα έπρεπε να απευθύνεται αποκλειστικά στους Ορθόδοξους Χριστιανούς μαθητές και να κατατείνει στην εμπέδωση και συνέχιση της Ορθόδοξης Χριστιανικής συνείδησης, καθώς η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση κλονίζει την Ορθόδοξη Χριστιανική συνείδηση που πριν από την έναρξη του σχολικού βίου διαμορφώνουν οι μαθητές το πλαίσιο του οικογενειακού τους περιβάλλοντος. Μάλιστα, η εισαγόμενη με την προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών είναι ικανή να παρέμβει στον ευαίσθητο ψυχικό κόσμο των μαθητών που δεν διαθέτουν την κριτική αντίληψη των ενηλίκων και να τους εκτρέψει από την Ορθόδοξη Χριστιανική συνείδηση και

3) Προσβάλλεται ευθέως το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ γιατί στερεί από τους μαθητές του Ορθόδοξου Χριστιανικού δόγματος το δικαίωμα να διδάσκονται αποκλειστικά τα δόγματα, τις ηθικές αξίες και τις παραδόσεις της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, ενώ η νομοθεσία προβλέπει για μαθητές Ρωμαιοκαθολικούς, Εβραίους και Μουσουλμάνος να διδάσκονται αυτοτελώς το μάθημα αυτό.
Ερωτούμε έχει αλλάξει τίποτε και με τον νυν Υπουργό Παιδείας ;
2 ) Μπορεί ο Μεσσηνίας να μας εξηγήσει τις αντιδράσεις της Κυβέρνησης
γι΄αυτήν την απόφαση του ΣΤΕ ΄΄ για ένα θέμα ανευ αντικειμένου'' ;;;
3) Οφείλει ή όχι να δημοσιοποιήσει η Εκκλησία τις προτάσεις της για ένα
τέτοιο σοβαρό θέμα ;

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια ,όπως λέει και ο 11:34, κ Χρυσόστομε Μεσσηνίας ,

'' τα Θρησκευτικά τουρλού''δεν συνεχίζουν να διδάσκονται και σήμερα τα παιδιά μας ,με τον Γιαβρόγλου υπουργό του Συριζα ,
ενώ αντίθετα τα παιδιά των εδώ μουσουλμάνων - Εβραίων κλπ διδάσκονται αναλλοίωτα όπως και στο παρελθόν το δικό τους θρησκευτικό πιστεύω , και μάλιστα από καθηγητές δικούς τους που αυτοί επιλέγουν και όχι το Υπεπθ ;;;