Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας

 
 Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου
με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας

H A. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη, 25 Απριλίου, με τον Εξοχ. Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η συνάντηση, που διεξήχθη σε πολύ καλή ατμόσφαιρα, παρουσία και του Υπουργού Εξωτερικών κ.Τσαβούσογλου, πραγματοποιήθηκε, όπως ήταν προγραμματισμένη, στις 16:30 στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Άγκυρα, και διήρκεσε περισσότερο από μισή ώρα.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Ερντογάν για όλα όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα για την επίλυση των ζητημάτων της Ομογένειας και του Πατριαρχείου, έθεσε, προφορικώς και γραπτώς, τα ζητήματα τα οποία ακόμη εκκρεμούν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα του Πατριαρχείου και της Ομογένειας. Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως, ο κ. Πρόεδρος κάλεσε τον Διευθυντή της Γενικής Διευθύνσεως Βακουφίων κ. Adnan Ertem, στον οποίο έδωσε οδηγίες για τον χειρισμό των θεμάτων της αρμοδιότητός του.
Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κάλεσε στην Αίθουσα την συνοδεία του και συγκεκριμένα τον Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο, τον Αρχιμ. Ιωακείμ Μπίλλη, Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, τον κ. Παντελεήμονα Βίγκα, Άρχοντα Μ. Χαρτοφύλακα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, και τον κ. Γεώργιο Παπαλιάρη, Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Υποστηρίξεως Ρωμαίηκων Κοινοτικών Ιδρυμάτων, τους οποίους και παρουσίασε στον κ. Πρόεδρο.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με αναμνηστικές φωτογραφίες.



3 σχόλια:

Κωνσταντινοπολίτης είπε...



Ο θεός θα δόσει τη λύση που πρέπει για το Πατριαρχείο, τη Θεολογική Σχολή και την Πόλη. Εμείς πρέπει να προσευχόμαστε. Άρχων Οστιάριος.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι Ορθόδοξοι έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τα δίκαιά του καθώς και τις προσευχές μας για όσους παραμένουν εκεί στην Πόλη των ονείρων μας και δίνουν τον αγώνα τους με τον Πατριάρχη μας για την Ρωμιοσύνη και την Ορθοδοξία.

Ανώνυμος είπε...

Να ευδοκήσει ο Θεός να ακούσει ο κ. Πρόεδρος τα αιτήματα του Παναγιωτάτου και να δώσει άμεσα λύσεις στα χρονίζοντα θέματα του Ελληνισμού στην Πόλη.
Ας ενώσουμε τις προσευχές μας για την Σχολή της Χάλκης!