Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Ομιλία του Θεοφάνη Μαλκίδη στη Σχολή Γονέων στο Αγρίνιο


«Παλαιές και σύγχρονες γενοκτονίες εναντίον του Ελληνισμού (Μικρά Ασία – Πόντος – Ολοκαυτώματα στην Κατοχή – σημερινή εθνική κρίση)»
Ομιλία του Θεοφάνη Μαλκίδη στη Σχολή Γονέων στο Αγρίνιο

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 και ώρα 11:30’ στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, θα πραγματοποιηθεί από τη Σχολή Γονέων εκδήλωση – αφιέρωμα στον Ελληνισμό.
Ομιλητής θα είναι ο εντιμώτατος κ. Θεοφάνης Μαλκίδης, Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου.
Το θέμα που θα αναπτύξει είναι: «Παλαιές και σύγχρονες γενοκτονίες εναντίον του Ελληνισμού (Μικρά Ασία – Πόντος - Ολοκαυτώματα στην Κατοχή – σημερινή εθνική κρίση)».
Το πρόγραμμα της εκδηλώσεως θα πλαισιώσουν με τραγούδια και χορευτικά σχήματα οι Σύλλογοι Μικρασιατών και Ποντίων Νομού Αιτωλοακαρνανίας.


Ο κ. Θε­ο­φά­νης Μαλ­κί­δης γεν­νή­θη­κε στην Α­λε­ξαν­δρού­πο­λη α­πό γονείς πρό­σφυ­γες α­πό την Αδρια­νού­πο­λη της Α­να­το­λι­κής Θρά­κης. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες, παιδαγωγικά  και κοινωνιολογία και  εί­ναι δι­δά­κτωρ Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου και μέ­λος της Διε­θνούς Έ­νω­σης Α­κα­δη­μα­ϊ­κών για τη Με­λέ­τη των Γε­νο­κτο­νιών η ο­ποί­α το 2007 α­να­γνώ­ρι­σε τη Γε­νο­κτο­νί­α των Ελλήνων, των Αρ­με­νί­ων και των Ασσυρίων.
Έ­χει πραγ­μα­το­ποι­ή­σει, ­εκτός και ε­ντός Ελ­λά­δας, εισηγήσεις για το ζή­τη­μα της Γε­νο­κτο­νί­ας των Ελ­λή­νων και των Αρ­με­νί­ων, σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και συναντήσεις.
Για τη δρα­στη­ριό­τη­τά του στο ζήτημα της ανάδειξης της Γενοκτονίας των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, καθώς και θεμάτων του Ελληνισμού, έ­χει τιμηθεί τό­σο στο ε­σω­τε­ρι­κό ό­σο και το εξωτε­ρι­κό.
Επιπλέον έχει τιμηθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας και το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας για την μακροχρόνια και ανιδιοτελή του συμπαράσταση  στον πάσχοντα συνάνθρωπο.
Τα κεί­με­να του Θεοφάνη Μαλ­κί­δη  έ­χουν με­τα­φρα­σθεί στην αρμενι­κή, αγ­γλι­κή, γαλ­λι­κή, ιτα­λι­κή, ι­σπα­νι­κή, ρω­σι­κή, τουρ­κι­κή, ρουμανική και αλβανική γλώσ­σα, ενώ έχει μεταφράσει στην ελληνική γλώσσα, βιβλία για τη Γενοκτονία των Ελλήνων και των Αρμενίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: