Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Ο Διάκονος π. Σεραφείμ Αργυρόπουλος, ο δικός μας «Μαζούρ»

Διάβασα στην «Ρομφαία» ότι «Εκοιμήθη σε ηλικία 92 ετών ο Πατριαρχικός Διάκονος του Πατριαρχείου Μόσχας, Ανδρέας ΜαζούρΔιακόνησε κοντά στον μακαριστό Πατριάρχη Αλέξιο Β΄ και τον νυν Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο. Να αναφερθεί ότι ο μακαριστός διάκονος Ανδρέας, επικεντρώθηκε να διακονεί αυστηρά με το τυπικό της Εκκλησίας, ενώ δοξολογούσε τον Θεό με την στεντορεία φωνή του.»

 Έχουν συμπληρωθεί 16 χρόνια από την εις Διάκονο χειροτονία  του  Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών π. Σεραφείμ Αργυρόπουλου υπό του Μητροπολίτου Πατρών κυρού Νικοδήμου
Ο διάκονος π. Σεραφείμ έχει ιεροπρέπεια, σοβαρότητα, ευσέβεια, ταπεινότητα, ζει ενάρετη πολιτεία, διαθέτη ακέραιο χαρακτήρα, και έχει κατά πάντα χρηστή διαγωγή. Η παραμονή του στον βαθμό του Διακόνου έως τώρα είναι δικιά του επιλογή.  
Στο π. Σεραφείμ εύχομαι, να υπηρετεί τον Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο, αλλά και εμάς το λαό του Θεού, με πνεύμα θυσίας και αυταπάρνησης.
Αναστάσιος Κωστόπουλος













12 σχόλια:

Αναστάσιος είπε...

Σεβαστέ μου π. Σεραφείμ εις την εξόδιο ακολουθία της αγαπημένης σας Μητέρας απουσίαζα εις Κύπρο. Το ίδιο έγινε και χθες κατά το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνό της. Παρακαλώ δεχθείτε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου.
Αναστάσιος Κωστόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Είναι πραγματικά ένας αξιαγάπητος κληρικός με θυσιαστική διακονία προς τον Σεβασμιώτατο. Έχω την εντύπωση, ότι στα λειτουργικά του καθήκοντα είναι άριστος και αυτό έχει ως αποτέλεσμα και οι νέοι διακόνοι να προσπαθούν για το καλύτερο.
Βέβαια, δεν είναι ο αρχαιότερος διάκονος της Ι.Μ. Πατρών. Ποιός είναι; Ας τον ανακαλύψουν οι αναγνώστες σου αγαπητέ μου κ. Κωστόπουλε.
"Ο ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟΣ"

Ανώνυμος είπε...

Σεραφείμ: πρώτη φωνή, γνωρίζει τέλεια το τυπικό.
Να τον χαιρόμαστε. Είναι το καμάρι της Πάτρας.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Σεραφείμ είναι μια ευγενική ψύχη.
Ο Μεγαλοδύναμος να τον ενισχύει.

Ανώνυμος είπε...

Να τον αξιώσει ο Κύριος της Ιεροσύνης. Θα προσφέρει περισσότερα ως ποιμένας σε κάποια ενορία. Προσωπικά δεν τον γνωρίζω αλλά έχω ακούσει εγκωμιαστικά λόγια για την διακονία του και τον χαρακτήρα του.

Unknown είπε...

Ο π.Σεραφειμ εχει σφραγισει με την ξεχωριστη προσωπικοτητα του την θεση του αρχιδιακονου που επι δεκαεξι συναπτα ετη υπηρετει....Η ταπεινοτητα, η προθυμια, η αδιακοπη προσφορα στην μητροπολη, η απυθμενη αγαπη και αφοσιωση στον ποιμεναρχη μας αποδεικνυουν το αδαμαντινο του χαρακτηρος και την καθαροτητα της ψυχης.....ειμαστε τυχεροι οσοι εχουμε αξιωθει της αγαπης και της φιλιας του καθως και το ποιμνιο για το οποιο προσευχεται συνεχως....
Χριστινα Γιωτη Κουτουλογενη

Ανώνυμος είπε...

Τον έχω δει τον π. Σεραφείμ σε τηλεοπτικές αναμεταδόσεις είναι καλλίφωνότατος και γνωρίζει μουσική. Μου έχει κάνει εντύπωση η σοβαρότητα κατά την εκφώνηση. Δεν γνώριζα ότι έχει ως διάκονος τόσα χρόνια. Να τον έχει καλά η Παναγία και ο Άγιος Ανδρέας.

Ανώνυμος είπε...

Πατέρα Σεραφείμ να σε έχει ο Θεός καλά και να τον υμνείς δοξολογικά όπως και τα Σεραφείμ στον ουρανό.
Τώρα θα απαντήσω στον κ. Κολλιόπουλο «Εκκλησιολόγο» λέγοντας ότι ο μεν π. Σεραφείμ είναι διάκος που συνοδεύει τον Δεσπότη μας και έτσι είναι γνωστός εις πάσα την Ελλάδα.
Συμφωνώ μαζί σας ότι δεν είναι ο αρχαιότερος. Ο αρχαιότερος δεν νομίζω μετά την χειροτονία του να έλαβε μέρος σε χοροστασία στην πόλη της Πάτρας αλλά εκεί που είναι ταγμένος. Ο κ. Κωστόπουλος τον γνωρίζει 100% αφού είναι συνεργάτης του στις εκδόσεις των βιβλίων του τα τελευταία χρόνια και στο πρόσφατα εκδοθέν του Πατριάρχη όπως γράφει και ο Πατριάρχης στο πρόλογό του ευχαριστώντας τον ηγούμενό του. Αν δεν κάνω λάθος πέρασε και από την Εστία όποτε η γνωριμία τους είναι παλαιά.
Ο μεν π. Σεραφείμ ακούω ότι επιθυμεί να παραμείνει ως Διάκονος ο έτερος Διάκονος κάνει μάλλον υπακοή όπως πρέπει μέχρι να έλθει η ώρα του.
Φίλος

Π.σεραφειμ είπε...

Θα ήθελα ΚΥΡΙΕ Κωστόπουλε να σας ευχαριστήσω για τα ΚΑΛΑ σας λόγια για την αναξιότητα μου,όπως και όλους τους επώνυμους και ανώνυμους αναγνώστες.εγω προσπαθώ να κάνω όσο ποιο σωστά γίνεται το λειτούργημα που μου έχει ανατεθεί απ την εκκλησία και τίποτα παραπάνω.χριστος ανεστη

Ανώνυμος είπε...

Παντα ταπεινος και σεμνος ο π.Σεραφειμ.....η απαντηση του αποτελει αλλο ενα δειγμα του ηθους που τον χαρακτηριζει....

Ανώνυμος είπε...

Εμείς σας ευχαριστούμε π. Σεραφείμ με την φωνή σας ανεβαίνει η προσευχή μας στον ουρανό ως ευωδία πνευματική. Να χαίρεστε την αποστολή σας στην Εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Σεραφείμ δεν είναι απλά ένας διάκονος που συνοδεύει πάντα τον Μητροπολίτη αλλά και σπουδαίος ιεροψάλτης που κοσμεί το αναλόγιο στις αγρυπνίες στον Άγιο Ανδρέα και σε ακολουθίες στον άγιο Ιωάννη. Ζει και απολαμβάνει το ψάλσιμό του. Να ζήσει σαν τα ψηλά βουνά και να υμνεί τον Τρισάγιο Θεό.