Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Η Ιερά Παράκληση στον Όσιο Ιωάννη το Ρώσσο και η Θεία Λειτουργία του Αγίου Πνεύματος...προσευχή και ικεσία για τα παιδιά που δίνουν Πανελλήνιες και προαγωγικές εξετάσεις!

 Το απόγευμα της Πεντηκοστής 27 Μαΐου 2018 τελέσθηκε Ιερά Παράκληση στον Όσιο Ιωάννη το Ρώσσο με την πληθωρική συμμετοχή πιστών, στην οποία προεξήρχε και ομίλησε επικαίρως ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Τσιμιτσός, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής Πατρών με την συμμετοχή και άλλων Ιερέων. Κατά την  Ιερά Παράκληση έγινε δέηση για τους μαθητές και τις μαθήτριες που δίνουν Πανελλήνιες και προαγωγικές εξετάσεις. Μετά το πέρας της Ιεράς Παρακλήσεως οι κυρίες της  Ενορίας προσέφεραν σπιτικά γλυκίσματα στους πιστούς.





  Η Θεία Λειτουργία την Δευτέρα 28 Μαΐου 2018 του Αγίου Πνεύματος στην οποία προεξήρχε και ομίλησε επικαίρως ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Μυτιλήνης, τελέσθηκε και αφιερώθηκε ιδιαιτέρως στα παιδιά, που πρόκειται να διαγωνισθούν στις Πανελλήνιες  και Προαγωγικές Εξετάσεις. Σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες προσφέρθηκε εικόνα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, ευλογία από το άφθαρτο σκήνωμα του και στυλό.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Συγχωρείστε με για την θέση μου αλλά νομίζω ότι όπως έχουν καταντήσει οι Σχολές και τα Πανεπιστήμια σήμερα στήν χώρα μας( καί μάλιστα για φοίτηση σε άλλες πόλεις πού συνήθως τα παιδιά ελεύθερα πιά ώς επί το πλείστον χάνονται...) καλύτερα θα ήταν να γίνονταν προσευχές όχι για να πετύχουν αλλά για να μή πετύχουν !

a

Ανώνυμος είπε...

Γενικεύσεις.... που ακυρώνουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση! Μήπως είστε παθών και νιώθετε πως ανήκετε στους "χαμένους"; Τα παιδιά σήμερα είναι εξίσου εύκολο να "χαθούν" και στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό και στο γυμνάσιο και στο λύκειο... Μήπως να μην πάνε πουθενά; Η καλύτερή τους... Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι πολλά χάνονται και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.Για ξανασκεφτείτε το... Η εκκλησία προσεύχεται και εύχεται να μορφωθούν χωρίς να χαθούν! Δεν υπάρχουν άραγε λαμπρά παραδείγματα μορφωμένων ανθρώπων που υπηρετούν σωστά και θεάρεστα την όποια επιστήμη; Παιδιά, καλό αγώνα και καλή επιτυχία! Ο Θεός μαζί σας!