Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Εκδήλωση για τη Θράκη Η Ελληνική Παιδεία


To Γυμνάσιο Αμαρουσίου «Η Ελληνική Παιδεία» διοργανώνει
την Κυριακή 20 Μαΐου 2018
17.00 - 22.00 μ.μ.
μεγάλη εορταστική εκδήλωση με θέμα:
«Ταξιδεύοντας στη Θράκη του χθες και του σήμερα»

Στο χώρο του σχολείου θα τεθούν σε προσκύνηση τα ιερά λείψανα του Αγίου Νεκταρίου και των Αγίων πέντε Νεομαρτύρων της Σαμοθράκης.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Σχολείου με θέμα: «Θράκη χθες σήμερα. Αύριο;» ομιλητές οι διακεκριμένοι συγγραφείς Θεοφάνης Μαλκίδης και Αναστάσιος Λαυρέντζος.


Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Μια πρόσφυγας ιστορεί». Πρόκειται για την αληθινή ιστορία μιας γυναίκας-πρόσφυγα από την Ανατολική Θράκη. Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικοχορευτική παράσταση από τα μουσικά σύνολα, τη χορωδία, και τα χορευτικά συγκροτήματα των μαθητών και αποφοίτων των σχολείων μας.

Στο χώρο του σχολείου, που θα έχει διαμορφωθεί σε ένα μεγάλο θρακιώτικο χωριό, θα λειτουργήσουν θεματικοί σταθμοί, όπου θα εκτίθενται τα έργα των μαθητών, οι οποίοι και θα μας ενημερώνουν για την ιστορία, τον πολιτισμό, την παράδοση και τη φύση της Θράκης, για τα μοναδικά σουφλιώτικα μεταξωτά καθώς και για διαπρεπείς Θρακιώτες, όπως ο Δημόκριτος, ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, ο Ευγένιος Ευγενίδης, και άλλοι.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί από το Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο του Σχολείου δωροέκθεση με έργα μαθητών, ενώ παράλληλα θα μπορεί κάποιος να αγοράσει μεταξωτά. Ακόμη, θα μπορείτε να δοκιμάσετε παραδοσιακά φαγητά της Θράκης και άλλα εδέσματα. Κάποιοι θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν (μετά από κλήρωση) ένα ταξίδι 3 ημερών στην Αλεξανδρούπολη (πληρωμένα αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή).

Τα έσοδα από τη δωροέκθεση και τη συμμετοχή στην κλήρωση για το ταξίδι θα διατεθούν για τη στήριξη πολυμελών Θρακιώτικων οικογενειών.

Βάζουμε τη Θράκη στην καρδιά μας – φέρνουμε τη Θράκη στο σχολείο μας!

Σας περιμένουμε όλους!

Η Οργανωτική Επιτροπή


Δεν υπάρχουν σχόλια: