Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο Κονγκό



Ο π. Ευγένιος Καλαφάτης φιλοξενεί τον Πατριαρχικό Επίτροπο Κανάνγκα & Πρωτοσύγγελο της Ι.Μ. Κινσάσα, Αρχιμανδρίτη Θεοδόσιο Τσιτσιβό, ο οποίος παρουσιάζει, μέσα από εξιστορήσεις, φωτογραφίες και βίντεο, το δύσκολο έργο της Ελληνορθόδοξης Ιεραποστολής στο Κονγκό, αλλά και τις προκλήσεις σε μια αχανή, φτωχή και μακρινή χώρα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από το να ασχολούνται μερικοί με την εκκλησιαστική κριτική ας ακολουθήσουν τον δρόμο του π. Θεοδοσίου που άφησε την καλοπέραση και πήγε για την δόξα του Ονόματος του κυρίου στην Αφρική. Ο π. Θεοδόσιο ακολουθεί την Κυριακή εντολή «πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντες αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ ῾Αγίου Πνεύματος». Ο Κύριος να του δίνει δύναμη στις δυσκολίες της ιεραποστολικής διακονίας του.

Ανώνυμος είπε...

Σας παρακαλώ ακούστε τουλάχιστον από το 23.30 έως 26 του βίντεο.
Αυτό είναι ιεραποστολή!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σεμνός ιεραπόστολος. Ο Θεός να τον ευλογεί και να τον δυναμώνει στο πραγματικά δύσκολο ιεραποστολικό αγώνα.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν και σήμερα ψυχές ιερατικές ευλογημένες που θέλγονται από την ιεραποστολή και αφήνουν τις ανέσεις σε ναούς της μισθοσυντήρητης εκκλησίας της Ελλάδας για να πάνε να προσφέρουν τον Ευαγγελικό λόγο σε συνθήκες δύσκολες. Αυτά που άκουσα στο βίντεο μου προκάλεσαν θαυμασμό. Τόσες ποικίλες δυσκολίες που κανένας μας δεν μπορεί να τις νιώσει και από μας τους λαϊκούς. Δεν θα γράψω περισσότερα για να μην πικράνω όλους εμάς του γλυκού νερού.