Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Το Ιόνιο «πλημμύρισε» την Πάτρα με νότες και ερμηνείες ψυχής

 Το μουσικό κελάρυσμα από τους μελωδικούς παφλασμούς του Ιονίου, σε συνδυασμό με την αλκή του λαϊκού τραγουδιού και την μυσταγωγία της χορωδιακής τέχνης, σκόρπισαν αεράκι και πνοή από τα Επτάνησα, στη μεγάλη συναυλία «Όλοι μαζί μ’ ένα σκοπό» που δόνησε το βράδυ της Κυριακής το σχεδόν κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. 



 Η εκδήλωση που στόχο είχε την οικονομική ενίσχυση του έργου της  αποκατάστασης του ιστορικού σεισμόπληκτου Ι.Ν. Αγίου Γερασίμου Πατρών, διοργανώθηκε από τον Σύλλογο των εν Πάτραις Κεφαλλήνων τους Συλλόγους Ζακυνθίων,  Ιθακησίων, Κερκυραίων, Λευκαδίων Πάτρας και την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας.
Τον κεντρικό ερμηνευτικό ρόλο κράτησε με την καθηλωτική ερμηνεία του ο Κεφαλλονίτης στην καταγωγή Γεράσιμος Ανδρεάτος, που ερμήνευσε και αρκετές προσωπικές του επιτυχίες, ενώ την  καλλιτεχνική διεύθυνση της μουσικής παράστασης είχε ο Μαέστρος Θοδωρής  Γεωργόπουλος, ο οποίος διηύθυνε και την Συμφωνική Λαϊκή Ορχήστρα «Εν Χορδώ».
Συμμετείχαν η Ορχήστρα Πνευστών «Πατρεύς» υπό τη διεύθυνση του Ευρυσθένη Χατζηγιάννη και η Χορωδία Πανεπιστημίου Πατρών, υπό την διεύθυνση της Λίνας Γερονίκου και τη συνοδεία της πιανίστας Ελένης Παπαπροκοπίου.
Ερμήνευσαν περίφημα στο πρώτο μέρος λαϊκά και έντεχνα τραγούδια, οι Πατρινοί αοιδοί Δημήτρης Δημόπουλος, Ανδριάννα Τσαγκάρη και Μαίρη Μαλλή, ενώ την παρουσίαση της βραδιάς έκανε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Ρηγόπουλος.
Στο τέλος της βραδιάς απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα στους συμμετέχοντες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλοι οι καλλιτέχνες ανεξαιρέτως, προσφέρθηκαν εγκάρδια και  συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση, η οποία ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 154ης επετείου της Ένωσης των Επτανήσων.

Παρευρέθηκαν ανάμεσα σε άλλους, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας, ο μαέστρος Βίκτωρας Νικολάου, η σολίστ του πιάνου Έλενα Φέντκο κ.ά.
Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

























Δεν υπάρχουν σχόλια: