Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Η αγάπη σου δεν έχει σύνορα.


Η αγάπη σου δεν έχει σύνορα.

Η αγάπη σου μας αγκαλιάζει όλους. Στην καρδιά σου η φιλοξενία του Αβραάμ!
Αγαπημένε μας Πάτερ Μάρκο, καλείς κάθε χρόνο στην Ελλάδα, πολλά νεαρά παιδιά φοιτητές από τον ορθόδοξο βορρά. Κάθε ένα παιδί και μία ιστορία πίστης. Πολλά τα τάματα, μεγάλος ο πόθος να βρεθούν κοντά στους αγίους, να προσκυνήσουν στα μοναστήρια και τις εκκλησίες τις ιερές εικόνες τους και τα άγια λείψανά τους. «Θέλουμε να πάμε στην Ελλάδα στο σπίτι του Πατερούλη Μάρκου, ναμείνουμε στους πνευματικούς αδερφούς μας, να νιώσουμε την αγάπη τους» , «Να κάνουμε το ταξίδι στην Ελλάδα και να προσκυνήσουμε τους αγίους μας, να ζήσουμε εκεί που έζησαν, να πάρουμε ευλογίες, είναι ταξίδι ζωής!» μας λένε.
Έτσι κάθε χρόνο τα παιδιά φτάνουν στο σπίτι του μαζί με τα χελιδόνια που μένουν και αυτά εκεί του θερινούς μήνες! Τους υποδέχονται οι ζεστές καρδιές των αδερφών και των πνευματικών παιδιών του Πατερούλη μας.
Η αγάπη μοιράζεται απλόχερα, το ίδιο και η φιλοξενία. Είμαστε αδέρφια που συναντηθήκαμε και θα μας ενώνει από δω και πέρα η προσευχή. Ότι υπάρχει το μοιραζόμαστε με αγάπη και απλότητα. ¨Ολα στην μεγάλη τράπεζα της αγάπης του Χριστού. Οι φωνές και τα τραγούδια των προσκυνητών, μπερδεύονται με τα τιτιβίσματα των χελιδονιών που έχουν φτιάξει την φωλιά τους πάνω από τα τραπέζια! Πουλιά και άνθρωποι απολαμβάνουν ισότιμα την φιλοξενία. Και οι δύο ομάδες έκαναν ένα μεγάλο ταξίδι για αυτό και όταν φτάσουν στο ευλογημένο σπίτι, με τον τρόπο τους εκφράζουν τις ευχαριστίες στους ανθρώπους και τις δοξολογίες τους στον Θεό !
Μεγάλο πράγμα όταν γίνεται μία συνάντηση πολλών και διαφορετικών ανθρώπων εν Χριστό! Όταν η κλήση για το ταξίδι είναι σύμφωνη με το θέλημα του Θεού! Τότε η καρδιά πλαταίνει και φεύγει από τα όρια της πατρίδας και χωράει όλον τον κόσμο!
Και η Θεία Λειτουργία τελείται σε περισσότερες γλώσσες, και οι ψαλμωδίες σε διαφορετικές γλώσσες ενώνονται! Καταλαβαίνουμε ότι η Ορθοδοξία δεν έχει σύνορα,αλλά και ότι εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε μόνοι μας αλλά έχουμε πνευματικούς αδερφούς! Και έτσι νιώθουμε ότι η εκκλησία είναι μία, αγία, καθολική και αποστολική και αγκαλιάζει όλον τον κόσμο! Την Ορθόδοξο Εκκλησία και την πνευματική επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της, όπου και αν βρίσκονται στην γη, στήριξε και προώθησε ο αγαπημένος πνευματικός πατέρας Μάρκος Μανώλης. Μας άφησε παρακαταθήκη την αγάπη και την κοινωνία με πολλές ορθόδοξες ενορίες ανά τον κόσμο. Προσευχόμαστε ταπεινά να πρεσβεύει για εμάς, να φωτίζεται η ζωή μας στην Ορθόδοξη Πίστη και να μας αξιώνει ο Θεός να ζούμε σε κοινωνία αγάπης με τους απανταχού της γης αδερφούς μας.
Με πολλή αγάπη και σεβασμό ένα πνευματικό του παιδί

Δεν υπάρχουν σχόλια: