Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

..και ναι! Οι παπάδες πάνε σούπερ μάρκετ.


..και ναι! Οι παπάδες πάνε σούπερ μάρκετ. Είναι αλήθεια. Πηγαίνουν σούπερ μάρκετ όπως πάει όλος ο κόσμος. Επίσης, πηγαίνουν στο μανάβη, στο χασάπη, στη λαϊκή, στον ψαρά. Οι παπάδες δεν ήρθαν από άλλο πλανήτη κι έχουν τις ίδιες ανάγκες που έχουμε όλοι οι άνθρωποι.
Το ράσο προσελκύει τα βλέμματα. Στο σούπερ μάρκετ, αφού ο κόσμος δει το ράσο, μετά θα κοιτάξει μονομιάς μες στο καλάθι του παπά, να δει τι ψωνίζει. Μια φορά, ένας καλός έγγαμος ιερέας, είχε πάει σούπερ μάρκετ και ήταν Σαρακοστή. Αγόρασε γάλα για το ενός έτους αγοράκι του και τότε μια κυρία, με κότσο και αυστηρότητα, γύρισε στεντορεία τη φωνή και τον καταδίκασε "γάλα; γάλα Σαρακοστή; Ωραίο παράδειγμα δίνεις πάτερ στον κόσμο". Ο αδελφός έσκυψε το κεφάλι κι έφυγε μη θέλοντας να δώσει έκταση στο γεγονός.

Αρκετοί θεωρούν τους ιερείς παλιομοδίτες και ότι η αισθητική τους ανήκει στον προ-περασμένο αιώνα ή επίσης νομίζουν το ότι επειδή είναι ιερείς, είναι και χαζοί. Λες και τη διδασκαλία του Ευαγγελίου ο Χριστός την ανέθεσε τυχαία!
Κάθε μέρα περνούν απ' τον έλεγχο των άλλων, ενώ ο κόσμος πάνω στους παπάδες εκδηλώνει την περιέργειά του. Μια άλλη φορά, ένας τύπος γύρισε στην ουρά της τράπεζας και ρώτησε ένα νεαρό ιερέα: "καλά.. τι πλύση εγκεφάλου σας κάνουν και γίνεστε παπάδες νέοι άνθρωποι";
Οι ιερείς μες την Εκκλησία ζουν τη Ζωή που τους δίνει ο Χριστός απλόχερα και δίνουν τη ζωή τους στο να ταξιδέψουν αυτή τη Ζωή στους άλλους. Αυτό ζουν. Ας τους δίνει δύναμη ο Θεός, σ' αυτό να τελειώσουν.
Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχο άρθρο. Μακάρι να γίνει κατανοητό και από τον πιστό λαό του Θεού δηλαδή εμάς που μόνιμα ψάχνουμε αφορμή για ιεροκατηγορία.

Ανώνυμος είπε...

μια κυρία με κώτσο... αυτό τα λεει όλα...

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι κυρίες αυτές κάνουν πολλά καλά αλλά και πάμπολλα κακά. Να κοιτάζει καθένας το δοκάρι που έχει στο μάτι του και όχι την σκλήθρα του άλλου. Στην τελική και οι παπάδες άνθρωποι είναι.