Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η αναγόρευση του π. Γεωργίου Τσέτση σε επίτιμο διδάκτορα

 Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η τελετή αναγόρευσης του Μ. Πρωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Πατριαρχείου π. Γεωργίου Τσέτση, σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παρέστησαν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Πρύτανης, Ακαδημαϊκοί, φοιτητές, κλήρος και λαός.

Μετά την ανάγνωση των κειμένων του ψηφίσματος και την περιένδυση του τιμωμένου με την Τήβεννο της Σχολής ακολούθησε η ομιλία του π. Γεωργίου με Θέμα: «Οικουμενισμού ακτινογράφημα».


Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

17 σχόλια:

π. Geras Imos είπε...

Η κατρακύλα των Θεολογικών Σχολών συνεχίζεται... Μετά την "παρασημοφόρηση" του Γιανναρά, ήρθε και η ώρα του π. Γεωργίου Τσέτση. Που δεν φτάνει το γεγονός ότι έχει υπογράψει όλες τις αιρετικές αποφάσεις του Μπάλαμαντ κτλ, πήγε και έγραψε στην Καθημερινή (του θαμώνα της Λέσχης, του Παπαχελά) ότι δεν υπάρχει Άγιο Φώς, δεν καταβαίνει ουρανοθεν αλλά το παίρνουμε απ την κανδήλα του Παναγίου Τάφου. Να τους χαιρόμαστε! Ντρέπομαι για το πτυχίο που μου δώσατε εσείς οι Αθηναίοι...

Ανώνυμος είπε...

Προς p.Gerasimos: σεβαστέ μου πάτερ, αυτού του είδους τους εκκλησιαστικούς και θεολογικούς παράγονες βραβεύβουν. Τους θεράποντες του οικουμενισμού και της εκκοσμικευμένης "θεολογικής" σκέψης.
"Αυτοί εκ τού κόσμου εισι, διά τούτο εκ του κόσμου λαλούσι, και ο κόσμος αυτών ακούει".

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Γεώργιος είναι μια κορυφαία μορφή ιερατική της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ντροπή να εκφράζεσαι έτσι 12,05 για την τροφό σου Θεολογική Σχολή. Αν δεν σου αρέσει να επιστρέψεις το Πτυχίο σου. Διαφορετικά σταμάτα να είσαι αγνώμονας. Επιτέλους είσθε μόνο λόγια. Επιστρέψτε τα Πτυχία σας.

π. Geras Imos είπε...

Κορυφαία ιερατική μορφή που να κοροϊδεύει ενυπόγραφα το Άγιο Φως και να παραβαίνει το μισό Πηδάλιο δεν γνώρισε η Εκκλησιαστική Ιστορία. Ακόμα... Διότι οι αθεόφοβοι του ΑΠΘ προσπάθησαν να αξιοποιήσουν τον μακ. Αθηναγόρα και έγιναν ρεζίλι. Ούτε οι ίδιοι δεν πήγαν στο συνέδριο ούτε οι Μητροπολίτες π κάλεσαν. Αν θέλεις αγαπητέ φίλε 2:57 ν μιλήσουμε σωστά και με επιχειρήματα, να μιλήσουμε. Αλλιώς, καλή μας μετάνοια και καλά μυαλά!

Ανώνυμος είπε...

Εύγε στον π.Γεράσιμο γιατί δεν μασά τα λόγια του. Το κατάντημα των "θεολογικών" μας σχολών αποτελί πλέον κοινότοπη διαπίστωση.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΣΤΟΝ ΔΙΑΚΟΝΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΟΤΙ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΡΙΒΕΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΣ Η ΟΧΙ....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΣ Η ΜΗ . ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΟΛΛΛΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΟΝΗΣΕΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΣΕ ΞΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΤΙ ΘΑ ΕΠΕΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΝ Π ΓΕΩΡΓΙΟ ΟΧΙ;;; ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΑΙ ΠΑΤΕΡ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΚΟΥΝ...... ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΛΕΩ....

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Γεράσιμος να επιστρέψει το οικουμενιστικό πτυχίο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Βλέπω και κάποιο πρόεδρο συνεδρίου ορθοδόξων να χαριεντίζεται με τον οικουμενιστή Τσέτση.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι σωστό να γράφει κληρικός για καταπάτηση των Κανόνων του πηδαλίου και μάλιστα όταν αυτός είναι νέος στην ηλικία και την ιεροσύνη.
Εύχομαι εις τον κριτή του π. Γεωργίου να του ομοιάσει σε όσα θετικά έχει. Και για μένα που τον γνωρίζω σας πληροφορώ ότι έχει πολλά και ευλογημένα χαρίσματα.

π. Geras Imos είπε...

Γιατί αγαπητέ, ο νέος κληρικός δεν μπορεί να διαβάσει το Πηδάλιο και να εκφέρει γνώμη; Δόξα τω Θεώ ακομα δεν έχουμε Πάπα στην Εκκλησία. Παρά το πείσμα της Συνόδου του Κολυμπαρίου...

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά τα έγραψε για το άγιο Φως ο π. Γεώργιος. Αν για σας αυτά αποτελούν υψηλά ζητήματα θεολογίας τότε σας πληροφορώ ότι η πρακτική σας είναι δυτική. Το αποδεικνύει και το πτυχίο σας διότι η σχολή σας δεν διαφέρει από τις γερμανικές θεολογικές σχολές. Παρακαλώ επανακάμψτε στην ορθόδοξη πρακτική.
Α.Μ.

ΥΓ. Προσωπικά είμαι κατά των επιτίμων διδακτόρων. Την θεωρώ άνευ αξίας τιμή.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε Μητροπολίτης στην Εκκλησία της Ελλάδας που γνωρίζω είναι Πάπας. Σου εύχομαι να μην το βιώσεις όπως και εγώ. Μιλάει ο δεσπότης και ο λόγος Του είναι το Α και το Ω αν πει τίποτα θα δεις την γλύκα. Δεν έχω πάει ποτέ στο Βατικανό ούτε έχω εμπειρία από παπικούς από πάπες της Ορθοδόξου Εκκλησίας έχω τρία απολυτήρια γιατί με ήθελαν ως χρυσόψαρο στην γυάλα….

Ανώνυμος είπε...

Οι παρεμβάσεις σας π. Γεράσιμε είναι οι θεοφώτιστες γιατί σε εποχή θεολογικής σύγχυσης και οικουμενιστικής έξαρσης γνήσιες φωνές μας δείχνουν ότι υπάρχει η ελπίδα στους νέους κληρικούς. Μην σας φοβίζουν οι προπηλακισμοί των οικουμενιστών που έχουν ξεπουλήσει τα ιερά και τα όσια για μια ένωση την οποία δεν επιθυμεί το Πανάγιο Πνεύμα. Να είσθε πάντα πρωτοπόρος μαχητής του δόγματος και των Κανόνων.

Ανώνυμος είπε...

Σε όλα μερικοί έχουν λόγο. Δεν έχουν μάθει ότι η σιωπή είναι χρυσός.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο μου αρέσει η διαφήμιση που κάνουν οι πολέμιοι του οικουμενισμού στους ηγέτες του οικουμενισμού. Δεν θα υπήρχαν καλύτεροι διαφημιστές από αυτούς. Ο Θεός τους χρησιμοποιεί για να διαδώσει το πνεύμα της Ορθοδοξίας το οποίο εμπνέουν οι υπέρμαχοι της Συνόδου της Κρήτης.

Ανώνυμος είπε...

Ομοίως φίλε 11-47, την καλύτερη διαφήμηση στούς Αντιοικουμενιστές κάνουν οι φωτογραφίες των οικουμενιστών με Καρδιναλίους, Πάστορες, Ραββίνους, Βουδιστές Γιόγκι, Σαμάνους, Μουφτήδες, καί άλλους θρησκευτικούς ηγέτες.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή στους επικριτές του π. Γεωργίου. Οι άκαπνοι τολμούν να τα βάλλουν με ένα μάχιμο της Ορθοδοξίας στην Ευρώπη. Ορθότατα έπραξε το Πανεπιστήμιο και τον τίμησε άξιζε και αξίζει.
Παρακαλώ να δημοσιευθεί και η ομιλία του προς ωφέλειά μας.

Ανώνυμος είπε...

Πολλά άδεια καθίσματα βλέπω...