Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Εορτασμοί στην Επανομή, προς τιμήν του Αγίου Αργυρίου Επανομίτη


ΙΕΚ ΕΠΑΝΟΜΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΚΑΙ
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ


       Με την χάρη της Παναγίας μας,έχει ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες,ένα πολύ ενδιαφέρον τμήμα στο Δημόσιο ΙΕΚ Επανομής.Το τμήμα αυτό, ασχολείται με τον Θρησκευτικό Τουρισμό και τις προσκυνηματικές περιήγησεις.Οι καταρτιζόμενοι αυτού του τμήματος,είναι παιδιά με πολλά ταλέντα,αρκετές γνώσεις και κατάλληλοι,τόσο στο να οργανώσουν ένα προσκύνημα,αλλά και στο να μιλήσουν-πληροφορήσουν,τους προσκυνητές για αυτό.Βεβαίως και δεν είναι ξεναγοί,είναι όμως συνοδοί και ιδανικοί στην οργάνωση.

      Καθώς με αξίωσε ο Μεγαλομάρτυρας Δημήτριος ο Μυροβλήτης,προστάτης και Πατέρας μου,να φοιτώ σε αυτό το τμήμα,μπορώ να διαβεβαιώσω ότι οι καταρτιζόμενοι,οι φίλοι μου,είναι εξαιρετικοί,τόσο από ήθος,όσο και στις γνώσεις.
Μπορούν να Βοηθήσουν,να εργαστούν,είτε σε τουριστικά γραφεία,που ασχολούνται,συν τοις άλλοις και με τον θρησκευτικό τουρισμό,είτε σε Ιερές Μητροπόλεις και ενορίες,που ασχολούνται με την διοργάνωση προσκυνηματικών εκδρομών.
      Βρισκόμαστε προς το τέλος του Β' εξαμήνου.Σε λίγο καιρό,έχουμε δικαίωμα να ξεκινήσουμε την πρακτική μας άσκηση.Ταπεινά παρακαλώ τόσο τις Ιερές Μητροπόλεις,καθώς και τα τουριστικά γραφεία,να μας δεχτούν,διότι όχι μόνο δεν θα ζημιωθούν,αλλά θα ωφεληθούν τα μέγιστα.Να είναι σίγουροι για αυτό.
      Τελειώνοντας,θα ήταν παράλειψη μου,αν δεν ευχαριστούσα την πολυσέβαστη μας Διευθύντρια κ.Δημητρίου,τους υποδιευθυντές και την γραμματεία και κυρίως τους πολυαγαπητούς μας καθηγητές,οι οποίοι πασχίζουν καθημερινά για να μας μεταδώσουν γνώσεις,πασχίζουν καθημερινά για να μας ανοίξουν δρόμους ζωής και επαγγελματικής αποκατάστασης. Χαίρετε.


Μετά Βαθυτάτου σεβασμού
Άγις Μπεκιάρης
Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ,εκπαιδευόμενος στο
Τμήμα Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών  
Περιηγήσεων του ΙΕΚ Επανομής τέκνο του Αγίου Δημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: