Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Ε.Ρ.Ω. Πατρών ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018


Αγαπητοί φίλοι και μέλη της Ε.Ρ.Ω. Πατρών,
μπαίνοντας στη καρδιά του καλοκαιριού, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να απορροφηθούμε από τη θερινή ραστώνη και να χαλαρώσει οι πνευματική και φιλική σχέση που έχει οικοδομηθεί  μεταξύ μας.
Για το παραπάνω λόγο σκεφθήκαμε να συντάξουμε ένα πρόγραμμα δράσεων και συναντήσεων για το μήνα Ιούλιο 2018, μέσα από το οποίο θα ενδυναμώσουμε τη πνευματική μας προσπάθεια και θα συσφίξουμε τις μεταξύ μας ανθρώπινες σχέσεις.
Ειδικότερα προτείνουμε να συμμετάσχουμε στις παραπάνω δράσεις – συναντήσεις.
α) ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018, απόγευμα, μετάβαση στην Ι.Μ. Παναγίας Ελεούσας, Πιτίτσα Πατρων, όπου θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία του Εσπερινού και μετά θα έχουμε την ευλογία να ακούσουμε λόγους ψυχοφελείς, από την γερόντισα ηγουμένη Μακαρία και την χαριτωμένη κα Βασιλική Ράλλη, η οποία γηροκομείται στην Ιερά Μονή.
Η κα Βασιλική Ράλλη γεννήθηκε στη Θερμή της Λέσβου, είναι ποιήτρια και πεζογράφος, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι είναι η πρώτη που δέχθηκε σε ενύπνιο τις υποδείξεις του Αγίου Ραφαήλ σχετικά με την αποκάλυψη των λειψάνων μέσα στο κτήμα της και μέχρι σήμερα αποτελεί την κύρια και πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών γύρω από το «Θαύμα της Θερμής». (Για τη συγκεκριμένη δράση θα υπάρξει τελική επιβεβαίωση το Σάββατο 30/6, καθώς και οδηγίες για το σημείο συγκέντρωσης μας για τη μετάβαση.)
β) ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018, (παραμονή του εορτασμού της μνήμης του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου), να παραβρεθούμε στην Ιερά Αγρυπνία, που θα τελεστεί στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πατρών.
γ) ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018, η καθιερωμένη σύναξη που κάνουμε πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, στο Πουρναρόκαστρο Πατρών, όπου θα τελέσουμε στον Ι.Ν. Προφήτου Ηλία, την Ακολουθία του Εσπερινού, θα ακολουθήσει μια σύντομη παρουσίαση  περιβαλλοντικού θέματος και μετά, μεζές και κρασί στη παρακείμενη ταβέρνα.
δ) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018, να παραβρεθούμε στην Ιερά Αγρυπνία, που τελείται κάθε Παρασκευή, στον παλαιό Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα Πατρών (Ώρα έναρξης 21.00).
ε) ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018, απόγευμα, παραμονή της εορτής του   μετάβαση στον  Ιερό Ναού Αγίου Παντελεήμονος, Δρεστενών, πλησίον Βραχνεϊκων Πατρών, ο οποίος Ι.Ν.,  είναι Μετόχιον της Ι.Μ. Παναγίας Χρυσοποδαριτίσσης  Νεζερών, όπου θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού και μετά θα έχουμε την ευλογία να συναντήσουμε για λίγο, τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Μπαρούση για  να ακούσουμε λόγους πνευματικής οφέλειας.
Για όλες τις παραπάνω δράσεις, θα λάβετε έγκαιρα λεπτομερή ενημέρωση και επιβεβαίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: