Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Αφιέρωμα στον μακαριστό Επίσκοπο Αυγουστίνο Καντιώτη

 Την Τετάρτη 6 Ιουνίου στο πλαίσιο των ΚΔ΄ Παυλείων διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας εσπερίδα στη σειρά των Συγχρόνων μορφών της Εκκλησίας, στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βεροίας αφιερωμένη στον μακαριστό Επίσκοπο Αυγουστίνο Καντιώτη, έναν σύγχρονο Ιεραπόστολο.





Στην αρχή απηύθυνε χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων ενώ ανέγνωσε και τον χαιρετισμό του Σεβ. Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου,ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία μας στην Φλώρινα.

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις α) «Η διακονία του μακαριστού στα Γρεβενά και την Κοζάνη» από τον Αρχιμ. Αυγουστίνο Μύρου, β) «Η διακονία του μακαριστού στην Αθήνα», από τον Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκη και γ) «Η διακονία του μακαριστού στη Φλώρινα» απο τον Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τους ομιλητές και απένειμε τα αναμνηστικά των ΚΔ΄ Παυλείων
Την εκδήλωση παρουσίασε ο Αρχιμ. Σωφρόνιος Φάκας. 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλή η ανάρτηση! Εύγε!