Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Ομπλού Ανάβασις...Ενοριακό απογευματινό προσκύνημα στην Ιερά Μονή Εισοδίων Θεοτόκου Ομπλού.

    Με την ευκαιρία της λήξεως των φετινών Εσπερινών συνάξεων (Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου και Οσίου Ιωάννου Ρώσσου Πατρών)  τη Δευτέρα 18  Ιουνίου 2018 οι Ιερείς και 80 προσκυνητές πραγματοποίησαν ανάβαση για απογευματινό προσκύνημα στην Ιστορική Ιερά Μονή Εισοδίων Θεοτόκου Ομπλού.  Τους υποδέχτηκε η αδελφότητα της Ιεράς Μονής με επικεφαλής τον Ηγούμενο Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Νεκτάριο Κωτσάκη.


Μετά την Ιερά Παράκληση που εψάλει προς την Παναγία μας και την αρτοκλασία οι προσκυνητές αξιώθηκαν να προσκυνήσουν Ιερά Λείψανα που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή!
Στο αρχονταρίκι προσφέρθηκε πλούσιο μοναστηριακό κέρασμα και ομίλησε εμπεριστατωμένα για την Ιστορία της Μονής ο Ιερομόναχος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ιωσήφ Μήλιας. Οι προσκυνητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μονής και ανεχώρησαν εφοδιασμένοι με τις πατρικές ευχές και ευλογίες των πατέρων.  








1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα Μοναστήρια μιλούσαν και μιλούν στις καρδιές μας. Επαινετή η πρωτοβουλία αυτού το προσκυνήματος. Ο π. Νεκτάριος με την συνοδεία του προσφέρουν σπουδαίο έργο όχι μόνο στο ευλογημένο Μοναστήρι αλλά και στους Ναούς που υπηρετούνε οι Ομπλίτες.