Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Περισσότερα ναρκωτικά … στην αποχέτευση


Περισσότερα ναρκωτικά … στην αποχέτευση

Η αύξηση της παραγωγής κοκαΐνης στη Λατινική Αμερική γίνεται αισθητή και στην Ευρώπη, σημειώνει στην ετήσια έκθεσή του το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (ΕΚΠΝΤ). Τα παράνομα διεγερτικά φάρμακα πωλούνται και καταναλώνονται όλο και περισσότερο στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τη μελέτη, περίπου 2,3 εκατομμύρια νεαροί ενήλικες μεταξύ 15 και 34 ετών στην Ευρώπη έλαβαν πέρυσι κοκαΐνη, αριθμός  που   αντιστοιχεί στο 2% αυτής της ηλικιακής ομάδας. Στη Γερμανία, 1,2% των νεαρών ενηλίκων ηλικίας 15 έως 34 ετών χρησιμοποίησαν κοκαΐνη τουλάχιστον μία φορά τους τελευταίους 12 μήνες. Η κοκαΐνη κατάσχεται επίσης συχνότερα από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια. Τα πλέον πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία αφορούν το 2016, όταν κατασχέθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση περίπου 70,9 τόνοι κοκαΐνης, σε συνολικά 98.000 αστυνομικές εφόδους.
«Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, η ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκαν το 2016 αυξήθηκε  ελαφρά ενώ  ο αριθμός των κατασχέσεων αυξήθηκε σημαντικά» είπε ο επικεφαλής του Κέντρου Alexis Goosdeel .

Οι αναλύσεις των λυμάτων σε 31 ευρωπαϊκές πόλεις δείχνουν ότι η συγκέντρωση κοκαΐνης στα λύματα έχει αυξηθεί. Σύμφωνα με αυτές τα υψηλότερα ποσοστά εμφανίζονται στο Βέλγιο, την Ισπανία, τις Κάτω Χώρες και τη Μεγάλη Βρετανία. Στα λύματα των γερμανικών πόλεων, ειδικά στο Βερολίνο, πέφτουν κυρίως αυξημένα κατάλοιπα του φαρμάκου MDMA, γνωστό και ως έκσταση.

Τα ναρκωτικά στα λύματα δεν προέρχονται μόνο από τη Λατινική Αμερική. Οι ερευνητές έχουν ενδείξεις ότι ο αριθμός των εργαστηρίων ναρκωτικών στην Ευρώπη αυξάνεται, κυρίως για την επεξεργασία κοκαΐνης, έκσταση και ηρωίνης. Ταυτόχρονα, περισσότερη κάνναβη αναπτύσσεται σε παράνομες φυτείες στην Ευρώπη.

Μετάφραση από το Spiegel

ΓΔΜ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από ότι κατάλαβα ποικιλότροπα φροντίζει ο άνθρωπος εκτός από την καταστροφή του με τα ναρκωτικά και τις παρεμφερείς ουσίες να καταστρέφει και το περιβάλλον. Δεν είχα φανταστεί πως θα υπήρχαν και τέτοια αποτελέσματα.

Ανώνυμος είπε...

Η μετάφραση είναι από συνεργάτη του ιστολογίου;