Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Ιερά Αγρυπνία στον Πύργο για τους 2 Αξιωματικούς

 Ιερά  Αγρυπνία στον Πύργο για τους 2 Αξιωματικούς
Ιερά Αγρυπνία τελέστηκε στον Πύργο υπέρ υγείας και απελευθερώσεως των δύο Ελλήνων Αξιωματικών που εξακολουθούν να κρατούνται στις Τουρκικές φυλακές. Η αγρυπνία έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πύργου και παρέστησαν πολλοί ιερείς της περιφέρειας, αλλά και πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό, καθώς η σκέψη και οι προσευχές όλων των παρισταμένων πήγαινε στους δύο Αξιωματικούς και τις οικογένειές τους, τον Ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον Λοχία Δημήτριο Κούκλατζη.  

 Η αγρυπνία είχε την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού, ενώ παρέστη και αντιπροσωπεία Αξιωματικών από το Στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ, που συμπροσευχήθηκαν με το υπόλοιπο εκκλησίασμα.  
Στο τέλος της αγρυπνίας ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Παναγιώτης Δημητρακόπουλος συνεχάρη τους εμπνευστές της αγρυπνίας, ενώ σε σύντομη αναφορά  του εκ μέρους των διοργανωτών ο καθηγητής και συγγραφέας κ. Γεώργιος Κουρκούτας μίλησε για την σημασία του εκκλησιαστικού αυτού γεγονότος αλλά και την ανάγκη συμπαραστάσεως όλων στο μεγάλο εθνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος που φυλάνε τα σύνορα του Ελληνισμού, του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, αλλά και της Χριστιανικής Πίστεως.  Το ¨παρών¨ πέραν των άλλων έδωσαν εκ μέρους σωματείων της Ηλείας ο Πρόεδρος Ε.Α.Α.Ν. Ηλείας κ. Ζώης Υφαντής, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου κ. Διον.  Αντωνόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος, ο Γραμματέας Συνδέσμου Οπλιτών Ηλείας κ. Γ. Κουρκούτας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών κ. Νικ. Παπαδημητρίου, η εκπρόσωπος του Λαογραφικού Ομίλου «Ηλείων Παράδοσις» κ. Μαρία Μιχαλακοπούλου κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: