Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Υποστηρικτής των οικογενειακών αξιών και αντίθετος με τις εκτρώσεις ο νέος Κυβερνήτης του Οντάριο


Μια είδηση που δεν προβλήθηκε καθόλου από τα ελληνικά ΜΜΕ είναι η εκλογή του Doug Ford ως νέου Κυβερνήτη του Οντάριο, της μεγαλύτερης πολιτείας του Καναδά, που προέκυψε μετά τις εκλογές της 7 Ιουνίου 2018. Ο επικεφαλής του συντηρητικού κόμματος Doug Ford, που διεκδικούσε την πολιτεία με την υποψήφια του δημοκρατικού κόμματος, τελικά επικράτησε με ποσοστό άνω του 40%, αλλά εξασφάλισε και την απόλυτη πλειοψηφία, κερδίζοντας 76 από τις 124 έδρες. Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα σ’ αυτή την εκλογή: η πρώην κυβερνήτης του Οντάριο Kathleen Wynne είχε δηλώσει ανοιχτά τον ομοφυλοφιλικό της προσανατολισμό και κατά τη διακυβέρνησή της εισήγαγε, παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις, πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία του Οντάριο με έμφαση στις θεωρίες περί μη διάκρισης φύλων, διδασκαλίας διαφόρων μορφών σεξουαλικής επαφής και προώθησης των εκτρώσεων.
Πολιτικοί αναλυτές λένε τώρα ότι η Wynne έχασε λόγω «ομοφοβίας» και «μισογυνισμού», δεχόμενοι ωστόσο ότι προέβαλε υπερβολικά το ομοφυλοφιλικό κίνημα στην πολιτική της (το κόμμα της -φιλελεύθεροι- έπεσε στο ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό του, κάτω του 20%, καταλαμβάνοντας μόνο 7 έδρες στη νέα Βουλή).
Από την άλλη, το pro-family κίνημα του Καναδά πανηγυρίζει μια σημαντική νίκη, λέγοντας ότι «το καθεστώς τρόμου τελείωσε», καθώς, στη μεγαλύτερη πολιτεία της πλέον φιλικής στο ομοφυλοφιλικό κίνημα χώρας παγκοσμίως, εκλέγεται ένας Κυβερνήτης που έχει δηλώσει ότι πιστεύει στην ιερότητα της ανθρώπινης ζωήςκαι είναι κατά των εκτρώσεων (παρότι δεν θέλει να αναζωπυρώσει τη σχετική κοινωνική διαμάχη) ενώείχε υποσχεθεί και την αναθεώρηση των προγραμμάτων σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, εφόσον εκλεγόταν.
Ο Doug Ford χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ο «Ο Καναδός Ντόναλντ Τραμπ», καθώς το προφίλ του και η προεκλογική του ρητορική έμοιαζε αρκετά με αυτήν του Αμερικανού Προέδρου: αδελφός του πρώην δημάρχου του Τορόντο, επιχειρηματίας, αλλά και ταυτόχρονα κατά του ελιτισμού, των συστημικών ΜΜΕ και της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, με προεκλογικές υποσχέσεις για νέες δουλειές και μείωση φόρων. Το μέλλον θα δείξει εάν η εκλογή του Doug Ford θα επιφέρει αλλαγές στο καθεστώς καταπάτησης των δικαιωμάτων της ελευθερίας έκφρασης στον Καναδά, λόγω της ικανοποίησης των παράλογων απαιτήσεων της ομοφυλοφιλικής κοινότητας.

Πηγή: profamilynews

Δεν υπάρχουν σχόλια: