Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Με επιτυχία η εκδήλωση στον Πύργο Η Ιστορία διακηρύσσει την Ελληνικότητα της Μακεδονίας

Με επιτυχία η εκδήλωση στον Πύργο
Η  Ιστορία διακηρύσσει την  Ελληνικότητα της  Μακεδονίας   
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιουλίου 2018 στον Πύργο, η ανοικτή εκδήλωση για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Εκατοντάδες πολίτες από όλην την Ηλεία έδωσαν το ¨παρών¨ στην πολυθεματική αυτή προβολή των Ελληνικών Δικαίων στο κρίσιμο θέμα της Μακεδονίας, ύστερα από τις δραματικές εξελίξεις που επέφερε η Συμφωνία των Πρεσπών. Με φορέα της οργανώσεως την Επιτροπή Ηλείων για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας «Φιλιππείον», η εκδήλωση στο Πάρκο Σ.Π.Κ. αφορούσε την παρουσίαση των βασικών σημείων που προσδιορίζουν την ανάγκη σταθερής και αποφασιστικής θέσεως των Ελλήνων απέναντι στην αποδοχή των παραχαράξεων του Κράτους των Σκοπίων.  



 ΧΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΝΤΕΟ
Στην έναρξη της εκδηλώσεως παρουσιάστηκαν Παραδοσιακοί Χοροί από τον χώρο της Μακεδονίας, από το χορευτικό τμήμα του Λαογραφικού Ομίλου «Ηλείων Παράδοσις», με την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Ελένης Λάττα. Παράλληλα, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Γουμέρου κ. Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος μίλησε για την Ιστορική και Λαογραφική συνέχεια του Ελληνισμού στον χώρο της Μακεδονίας, μέσα από τις στολές και τους χορούς του τόπου αυτού.

Επίσης προβλήθηκαν βίντεο με αναφορά στον Μακεδονικό Αγώνα, αλλά και στις δηλώσεις με διαχρονική σημασία για την Μακεδονία μας των αειμνήστων ηγετών, Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, Ανδρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνου Καραμανλή, που συγκίνησαν όλους τους παρευρεθέντες οι οποίοι και καταχειροκρότησαν.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Την εκδήλωση παρουσίασε ο φιλόλογος του Γυμνασίου Καράτουλα κ. Γεώργιος Κουρκούτας, ενώ χαιρετισμό  εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού απηύθυνε ο π. Βασίλειος Λαγκαδινός, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να αγωνιζόμαστε με Πίστη στον Θεό και την Πατρίδα για τα Δίκαια του Έθνους και του Λαού μας σε αυτές τις δύσκολες από πολλές πλευρές εποχές. Τον Κόσμο που είχε κατακλύσει το Πάρκο Σ.Π.Κ. ευχαρίστησε εκ μέρους της Επιτροπής Ηλείων «Φιλιππείον» ο Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος, που επεσήμανε ότι εδώ στην Ηλεία θα είμαστε πρωτοπόροι στους αγώνες του Ελληνισμού, όσο κι αν αυτό πολεμιέται και χλευάζεται από κάποιους που, αφού εξάντλησαν κάθε είδους ύβρεις,  έφτασαν στο σημείο να πούνε ότι όσοι ανησυχούν για την Μακεδονία «πληρώνονται από την Ρωσία».
Πρώτη ομιλήτρια ήταν η κ. Γεωργία Μπιτάκου, Νομικός και Δημοσιογράφος, που περιέγραψε με γλαφυρότητα την όλη αρνητική κατάσταση που έχει περιβάλει τον Ελληνισμό. Κορύφωση αυτού του ύπουλου παιχνιδιού εναντίον του Ελληνισμού, κατά την κ. Μπιτάκου, είναι τα όσα βλέπουμε στις ημέρες μας με την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς από την Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, ενώ ζήτησε από όλους την συνέχιση του αγώνα μέχρι την απομάκρυνση των κινδύνων που απειλούν την Ελλάδα.
Ακολούθως, μίλησε ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτριος Καμπόσος. Ο κ. Καμπόσος τόνισε ότι οι Έλληνες ξέρουν να πολεμούν όταν απειλείται η υπόστασή τους. Δείγμα αυτής της μαχητικότητας είναι η εκδήλωση αυτή που φιλοξενείται αυτές τις ώρες στον Πύργο, όπου η παρουσία τόσων εκατοντάδων Ηλείων στο μέσο του καλοκαιριού φανερώνει το ανυποχώρητο πνεύμα όλων και έρχεται να προστεθεί στην διαρκή επαγρύπνηση όλου του Ελληνισμού σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος, ως απάντηση στην Συμφωνία των Πρεσπών που είναι μία Εθνική Ήττα. Ο κ. Καμπόσος, όπως και η κ. Μπιτάκου, διακοπτόταν πολλές φορές από τα συνθήματα και τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των παρευρεθέντων. Στο τέλος ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής Ηλείων «Φιλιππείον» για την ανάληψη και την διεκπεραίωση όλης της προσπάθειας.

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Μετά το πέρας της εκδηλώσεως οι δύο ομιλητές δέχθηκαν τα συγχαρητήρια από πολλούς παρευρεθέντες. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν πολλοί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων από όλην την Ηλεία. Ανάμεσα σε αυτούς ήσαν ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, ο Πρόεδρος των Λεχαινών κ. Γεώργιος Γαλάτης, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Ν. Ηλείας κ. Ζώης Υφαντής, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου κ. Διονύσιος Αντωνόπουλος, ο τ. Δήμαρχος Γαστούνης κ. Κωνσταντίνος Λούρμπας, ο Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Μακεδονίας Αμαλιάδος κ. Αναστάσιος Καλύβας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου κ. Θεόδωρος Κόρδας, ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου «Ηλείων Παράδοσις» κ. Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, ο τ. Βουλευτής Ηλείας κ. Νικόλαος Κρέσπης, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ηλείας της Π.Ε.Θ. κ. Νικόλαος Ζαχαριάδης, ο τ. Δήμαρχος Φολόης κ. Ιωάννης Μαρούντας, ο Πολιτευτής κ. Παναγιώτης Μπρης, ο τ. Δημοτικός Σύμβουλος Αμαλιάδος κ. Διονύσιος Δρακόπουλος, η εικαστικός κ. Χριστίνα Καλύβα κ. ά.




4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στους Ηλείους που μέσα στο καλοκαίρι έκαναν αυτήν την εκδήλωση για την Μακεδονία. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, για να μην υπάρξει Εθνική ήττα και ταπείνωση.

Ανώνυμος είπε...

Γερά, γερά στα χνάρια του Μελά....

Ανώνυμος είπε...

Περιμένουμε την διάλυση των Σκοπίων για να ανοίξει και το Βορειοηπειρωτικό....υπομονή πατριώτες....ο καιρός πλησίασε....

Ανώνυμος είπε...

Ας μην φοβόμαστε.
Το ΔΙΚΑΙΟ είναι μαζί μας και στο τέλος θα επικρατήσει, παρά την αισχρή Προπαγάνδα που εξαπολύουν οι γνωστοί μισέλληνες.....
Δυνατά μέχρι την ΝΙΚΗ του Ελληνισμού.....