Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Στο Μουσείο Κορεατικού Πολέμου στα Βυτιναίικα Οι νέοι εκπαιδευόμενοι της ΣΕΤΤΗΛ κοντά στην Ιστορία


Στο Μουσείο Κορεατικού Πολέμου στα Βυτιναίικα
Οι νέοι εκπαιδευόμενοι  της ΣΕΤΤΗΛ κοντά στην Ιστορία
Την ευκαιρία να γνωρίσουν μία σημαντική πτυχή της Μεταπολεμικής Παγκόσμιας Ιστορίας, στην οποία μετείχε και ο Ελληνικός Στρατός, είχε η  νέα σειρά εκπαιδευομένων της ΣΕΤΤΗΛ, με την επίσκεψή τους στο Μνημείο και το Μουσείο Κορεατικού Πολέμου στα Βυτιναίικα Πύργου. Με επικεφαλής τους Ανθυπασπιστές κ.κ. Βαμβακά και Κορτέση, οι υπαξιωματικοί και οι στρατιώτες που εκπαιδεύονται αυτόν τον καιρό στην Σχολή της ΣΕΤΤΗΛ ξεναγήθηκαν από τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Ηλείας του Συνδέσμου Παλαιμάχων Πολέμου Κορέας κ. Κωνσταντίνο Φάρο στον χώρο του Μουσείου.

Εκεί  είδαν αναπαραστάσεις του οπλισμού και των εφοδίων που χρησιμοποίησαν οι Έλληνες και οι Σύμμαχοι στρατιώτες κατά την πολεμική σύγκρουση στην Χερσόνησο της Κορέας, αλλά και από την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και των μεταπολεμικών χρόνων. Παρών ήταν και ο καθηγητής φιλόλογος κ. Γεώργιος Κουρκούτας, που ανέφερε στους νεοσυλλέκτους  την πορεία της αντιπαραθέσεως στην Κορέα, που πρόσφατα οδήγησε στην συνάντηση των ηγετών των Η.Π.Α. και της Βορείου Κορέας,
μία εξέλιξη που δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα μετά από τόσων δεκαετιών καχυποψίας και απειλών. Αναφορά έγινε και στο πλήθος των επισκέψεων από Ελληνικές και Ξένες Αποστολές που έχουν εδώ και χρόνια βρεθεί στον χώρο του Μουσείου και έχουν τιμήσει το μνημείο των πεσόντων του Πολέμου.
Κατά την υποδοχή των εκπαιδευομένων ο κ. Κων. Φάρος εξέθεσε όλην την πορεία που αφορά την συμμετοχή των Ελλήνων στον Πόλεμο της Κορέας, κατά την δεκαετία του 1950, που υπήρξε ένα σημαντικό και διαρκές πολεμικό γεγονός στο πλαίσιο του «Ψυχρού Πολέμου». Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην προσπάθεια του ιδίου αλλά και της αειμνήστου συζύγου της Συνταγματάρχου Υγειονομικού ε.α. Αργυρώς Φάρου, για να δημιουργηθεί το Μουσείο για τον Πόλεμο της Κορέας, που είναι το μοναδικό στην Ελλάδα, αλλά και το Μνημείο του Κορεατικού Πολέμου, που σε αυτό τονίζεται η θυσία 3 Ηλείων στρατιωτών στις μάχες στην Κορέα. Επίσης απάντησε σε απορίες των στρατιωτών για τον Πόλεμο και τις επιπτώσεις του στον Κόσμο. Προς τιμήν των επισκεπτών εκπαιδευομένων της ΣΕΤΤΗΛ προσφέρθηκε μικρή δεξίωση.





Δεν υπάρχουν σχόλια: