Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σεμινάριο «Ποιμαντική της Ναυτιλίας»


Έχοντας συμπληρώσει τρεις μήνες από την έναρξή του, ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις και τα μαθήματα του πρωτότυπου και εξειδικευμένου επιστημονικού προγράμματος κατάρτισης, με τον γενικό τίτλο «Ποιμαντική της Ναυτιλίας», που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό μας Κέντρο Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, από το πρόγραμμα «ΕΝΟΡΙΑεν δράσει…», σε συνεργασία με το «InstituteofInternationalNauticalStudies» (Ινστιτούτο Διεθνών Ναυτιλιακών Σπουδών).
Κατά γενική ομολογία το Σεμινάριο αποτέλεσε μία πρωτότυπη προσπάθεια ανάπτυξης αυτού του πεδίου της ποιμαντικής, ειδικά σε μια χώρα που η ναυτιλία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της βιομηχανίας της.
Ευχή όλων η προσπάθεια να συνεχιστεί και να αναπτυχθεί σε πολλές ακόμη εκκλησιαστικές εστίες ανά την Ελλάδα και να συνεισφέρει ουσιαστική ποιμαντική στήριξη στους ναυτικούς και τις οικογένειές τους.

Η θεματολογία του Σεμιναρίου υπήρξε στοχευμένη και εμπεριστατωμένη, ώστε οι συμμετέχοντες να λάβουν ουσιαστικές γνώσεις, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης και εξειδίκευσης αλλά και σε κάθε ευκαιρία πρακτικής εφαρμογής, να διαθέτουν τα προσόντα, για την άσκηση αυτής της ιδιαίτερης μορφής Ποιμαντικής της Ναυτιλίας και διακονίας του «Ναυτιλλομένου πλησίον», με επαγγελματισμό.
Την έναρξη του Σεμιναρίου ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Περαιώς κ. Σεραφείμενώ η επίσημη λήξη του Σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, σε ειδική εκδήλωση, με την επίδοση του Πιστοποιητικού Επιμορφώ­σε­ως στους 35 συμμετέχοντας που παρακολούθησαν με επιμέλεια τα μαθήματα.
Όλοι οι επιμορφούμενοι ανέλαβαν την εκπόνηση μιας εργασίας, πάνω στα θέματα του Σεμιναρίου που τους έδωσε την δυνατότητα να εντρυφήσουν ακόμη περισσότερο στις γνώσεις που έλαβαν κατά την παρακολούθηση του προγράμματος.
Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν από τους τρεις βασικούς διδάσκοντες του Σεμιναρίου, τον κ. Ισίδωρο Παχουνδάκη, Καθηγητή Κοινωνιολογίας και Ακαδημαϊκό Υπεύ­θυ­νο και Διδάσκοντα των Ναυτιλιακών Προγραμμάτων στο e-Learning Πρό­γραμμα Εκ­παί­δευσης του Οικονομικού Τμήματος του Πανε­πι­στημίου Πει­ραι­ώς, τον κ. Τριαντάφυλλο Μπολτέτσο, Δρα Ποιμαντικής Θεολογίας και Μεθοδολογίας Διδάσκοντα σε e-Learning Πρόγραμμα του Πανε­πιστη­μίου Πειραιώς και τον κ. Σταμάτιο Ζούλα, M.Sc. Ποιμαντικής Θεολογίας, Καθηγητή των Θρησκευτικών και της Ιστορίας στη Μέση Εκπαί­δευση, Διδά­σκοντα σε e-Learning Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από μία σειρά επισκεπτών διδασκόντων που κάλυψαν ευρεία θεματολογία.
Θέματα ανέπτυξαν οι: Capt.Δημήτρης Βασιλόπουλος, Καθηγητής ΑΕΝ Μακεδονίας, Capt. Αντώνης Μουντές,Capt. Παναγιώτης Σαμαράς, κ. Χρήστος Βαγιωνάκης, Διδάσκων ΕΤΟΠΑ Πανεπιστημίου Πειραιά, Προϊστάμενος ΥΝΑ, κ. Νίκος Γκουσόπουλος, Ακαδημαϊκός Διευθυντής Σχολής Ναυτιλίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Αρχιμ. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, Διδάσκων ΕΤΟΠΑ Πανεπιστημίου Πειραιά, κ. Χαράλαμπος Χωραΐτης, Θεολόγος, MscΙατρικής, Διδάσκων ΕΤΟΠΑ Πανεπιστημίου Πειραιά και κ. Σταμάτης Μιχαλακόπουλος, Διδάσκων Επικοινωνίας ΕΤΟΠΑ Πανεπιστημίου Πειραιά και Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: