Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Εορτάσθη η μνήμη του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου εις το Μετόχιον της Ι.Μ. Μαρίτσης.


 Με κάθε θρησκευτική λαμπρότητα και με τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Νικοδήμου του Μυροφόρου εις Ζαβλάνι Πατρών, Μετόχιον της Ιεράς Μονής Μαρίτσης, όπου η Β΄ Αγία Τράπεζα είναι εγκαινιασμένη εις το σεπτόν όνομα του, τεθησαύρισται δε και Ιερά Εικών του Οσίου ιστορηθείσα εις Άγιον Όρος.



Την παραμονή ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αμβροσίου Γκουρβέλου, προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Πατρών. Ο Ιεροκήρυξ εις το μεστόν κήρυγμα του ανεφέρθη εις τις αρετές του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου και προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν το παράδειγμα του. Συμμετείχαν ο εφημέριος του Ιερού Μετοχίου Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος, οι Πρωτοπρεσβύτεροι π. Χρήστος Καγιαβάς, π. Ιωάννης Μπαρούσης και ο πρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Καραμπέρης.

Την κυριώνυμον ημέραν ετελέσθη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος εκήρυξε και τον Θείον Λόγον. Ο Θεοφιλέστατος ανεφέρθη τόσον εις τον Βίον του Μεγάλου Διδασκάλου της Εκκλησίας μας όσον και εις τις χριστιανικές αρετές τις οποίες πρέπει να καλλιεργήσει ο πιστός δια της εγκρατείας, της ασκήσεως, της προσευχής, της εξομολογήσεως και της Θείας Κοινωνίας, μιμούμενος τον Όσιον Νικόδημον. Ειδικήν αναφοράν έκανε εις το περισπούδαστον Έργον του " Ο Αόρατος Πόλεμος ". Συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος, εφημέριος του Ιερού Μετοχίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Στελλάτος, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Μπαρούσης και οι διάκονοι π. Κωνσταντίνος Τσαγκάρης και π. Γεώργιος Γούτσος.
Μετά την Θείαν Λειτουργίαν προσεφέρθη εκκλησιαστικόν μοναστηριακόν κέρασμα εις τον αύλειον χώρον του Μετοχίου. Σημειωτέον ότι το έτος 2009 όταν εορτάσθησαν τα 200 χρόνια από την εκδημίαν του Αγίου, προνοία του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ.κ. Χρυσοστόμου, ο αοίδιμος Αγιορείτης λόγιος Μοναχός π. Νικόδημος Μπιλάλης είχεν φέρει προς προσκύνησιν εις το Ιερόν Μετόχιον Απότμημα Ιερού Λειψάνου του Οσίου.
Στις Ιερές Ακολουθίες παρέστη ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος.





2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σημαντική η διαχρονική προσφορά του κ. Ρηγάτου εις το Μετόχι της Μονής. Οι άγιοι Νικόδημοι ας πρεσβεύουνε υπέρ αυτού και της ευλογημένης οικογενείας του.

Ανώνυμος είπε...

Μουσικός με ηφος παραδοσιακό. Εχει μεγάλο χαρισμα ο αξιαγάπητος κυριος Ρηγατος να συγκινει τους πιστούς. Εχει ωραία φωνή. Γλυκιά.....Κύριε Πετρο σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρετε στην κοινωνία των Πατρων. Μακάρι να σας μιμηθούν όλοι οι ψαλτες στο ηθος κ στο ηφος