Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: «Ο Ελληνισμός σήμερα θρηνεί»


«Ο Ελληνισμός σήμερα θρηνεί», γράφει στη συλλυπητήρια επιστολή που απέστειλε σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μεταφέροντας τη μεγάλη οδύνη όλης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής αλλά και της Ομογένειας της Αιγύπτου, για την ανείπωτη τραγωδία από τις πυρκαγιές στην Αττική.
Ο  Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του και τις προσευχές του προς τους πληγέντες, εύχεται όπως ο Κύριος χαρίσει ανάπαυση σε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο.
Η πλήρης συλλυπητήρια επιστολή του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής:


«Προς
τον Εξοχ. Πρωθυπουργό της Ελλάδος
κ. Αλέξιο Τσίπρα
Αθήνα

Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ,
Από τη χώρα του Νείλου, κατώδυνοι στη ψυχή και στη καρδιά, βιώνουμε τις τραγικές στιγμές που ζουν συνάνθρωποί μας από τις φονικές πυρκαγιές σε περιοχές της Αττικής.
Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή θλίψης και πένθους για όλους τους Έλληνες, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα προσωπικά ειλικρινή μας συλλυπητήρια, καθώς και όλης της Ομογένειας της Αιγύπτου.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση, τη συμπάθεια και τις προσευχές του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, σε όλες τις οικογένειες των ανθρώπων που περνούν δύσκολες στιγμές και στεκόμαστε προσευχόμενοι δίπλα τους.
Είθε ο Κύριος της Ζωής και του θανάτου, να χαρίσει αιώνια ανάπαυση σε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο και να προσφέρει ελπίδα και παρηγοριά, σε αυτούς που οι καρδιές τους ράγισαν και πληγώθηκαν από τη στέρηση αγαπημένων προσώπων.

Ο Ελληνισμός σήμερα πενθεί!
 ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄
ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια: