Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Η Γερόντισσα της Αγάπης, Ευγενία Κλειδαρά - Άγις Μπεκιάρης


  Η Γερόντισσα της Αγάπης, Ευγενία Κλειδαρά

  Αγαπητοί μου εν Χριστώ αδελφοί χαίρετε. Καθώς πλησιάζει η 4 Ιουλίου, θυμήθηκα την Αγία Μανούλα μας, Ευγενία Κλειδαρά, η οποία την 4 Ιουλίου του 2013, αναχώρησε για την Ουράνια Βασιλεία. Ως ένας νέος, ο οποίος ευεργετήθηκε πλούσια, από την Αγία Ηγουμένη, θεώρησα χρέος μου, να γράψω λίγα λόγια καρδιάς, τα οποία  απευθύνονται σε εκείνη.
  Αγαπημένη μου Μανούλα να έχουμε την ευχή σου. Εύχομαι να είσαι πολύ καλά και να πρεσβεύεις για όλους μας. Δεν μπορούσα να σε ξεχάσω καλή μου Μανούλα.
Άλλωστε πώς θα μπορούσα να ξεχάσω εσένα, που τόσο πολύ μας αγάπησες? Πώς θα μπορούσα να ξεχάσω εσένα, που σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής μας, ήσουν κοντά μας, παρηγορώντας μας και προσφέροντας μας, πάντοτε, Ελπίδα και Χαρά?
  Ήσουν μια Ηγουμένη όλο φως, όλο χαρά, αγάπη, συμπόνοια, έλεος. Ήσουν ο άνθρωπος του Θεού, που θυσιαζόσουν για χάρη του ποιμνίου, που έπαιρνες τα βάρη και τα προβλήματα των πονεμένων ανθρώπων και τα έκανες δικά σου. Σε χαρακτήριζε σε κάθε σου λόγο, σε κάθε σου κίνηση, μια Ευγένεια, μια Αρχοντιά. Ήσουν πραγματικά αφιερωμένη στον Χριστό μας, καθώς ακτινοβολούσες την αγάπη του, σε κάθε ψυχή που σε πλησίαζε. Δεν χρειαζόταν να πεις πολλά λόγια, διότι και μόνο που σε αντικρύζαμε, διδασκόμασταν, αντλούσαμε δύναμη και παρηγοριά.
  Η ένωση σου, με τους υπέροχους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη, ήταν ανεπανάληπτη. Είχες ταυτίσει την ζωή σου με την δική τους. Είχες προσφέρει όλο σου το είναι, στο θέλημα τους. Ζούσες και ανέπνεες με κύριο μέλημα, να υπηρετήσεις τους Αγίους και τους ανθρώπους που προσέτρεχαν στην χάρη τους.
  Τα βιβλία που έγραψες για Εκείνους, καταγράφοντας τα θαύματα τους, πόση χάρη είχαν? πόσο μας ενδυνάμωναν και μας ξελάφρωναν τις στιγμές που γύρω μας επικρατούσε το χάος? Χάρη σε εσένα, πλήθος ανθρώπων από όλη την οικουμένη, πίστεψαν και αγάπησαν τους θαυματουργούς Αγίους μας.
  Αγία μου Μανούλα μας λείπεις πολύ. Όμως σε αισθανόμαστε συνεχώς δίπλα μας. Όποτε σε ενθυμούμαστε, ειδικά εμεις οι νέοι, πλημμυρίζουμε με Χαρά, διότι ήσουν η Γερόντισσα της εν Χριστώ Χαράς. Σε ευχαριστούμε για όλα όσα έκανες για εμάς, σε ευγνωμονούμε απέραντα, ποτέ δεν θα σε ξεχάσουμε. Αιωνία σου η μνήμη Αγία Μανούλα μας, Αιωνία σου η μνήμη.

 Με ειλικρινή ευγνωμοσύνη και αγάπη
Άγις Μπεκιάρης,
πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Ά.Π.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: