Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΑ ΑΝΝΙΝΑΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Την Κυριακή 1η Ιουλίου 2018 και τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, κατόπιν αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Βλαχερνών στα Αννινάτα Κεφαλληνίας. 
Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο γεγονός της καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Μονή των Βλαχερνών και στη θέση που κατέχει η Παναγία στη ζωή της Εκκλησίας μας. η Υπεραγία αποτελεί για τους ορθοδόξους πιστούς φιλόστοργη μητέρα που δέεται στο Θρόνο του Υιού της για τη Σωτηρία του κόσμου.


Στο ναό της Παναγίας των Βλαχερνών που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη εψάλη για πρώτη φορά από τα χείλη των πιστών η Ακολουθία των Χαιρετισμών ως ύμνος δοξολογικός προς την Παναγία μας για τη σωτηρία της βασιλίδος των πόλεων. 
Ο Θεοφιλέστατος συνέστησε στους πιστούς να διαβάζουν καθημερινά τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας τονίζοντας πως η Θεοτόκος ανταποδίδει στους πιστούς χάρες, χαρές και ευλογίες. 
Τα Αννινάτα είναι ένα μικρό χωριό στην περιοχή των Πρόννων, το οποίο καταστράφηκε με τους σεισμούς του 1953. Οι κάτοικοι του μετά την καταστροφή, εγκατέλειψαν το χωριό και εγκαταστάθηκαν σε άλλα μέρη της περιοχής.
Μετά τους σεισμούς ξανάχτισαν στο ίδιο μέρος την εκκλησία της Παναγίας και κάθε χρόνο  κάνουν το πανηγύρι της.
Η μητέρα του Θεοφιλεστάτου κα Ελένη Στελλάτου- Αννίνου, του Γερασίμου και της Αναστασίας κατάγεται από τα Αννινάτα.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Αναστάσιε δεν σε γνωρίζω προσωπικά. Σε έχω μάθει όμως από το ιστολόγιό σου. Χαιρόμαστε πολύ εδώ στην ομογένεια που βλέπουμε και μαθαίνουμε ότι ο Επίσκοπος Κερνίτσης στηρίζει και αγαπά τον τόπο μας, την ωραία Κεφαλονιά. Χρόνια Πολλά στα Αννινάτα.
Νικόλαος από Σικάγο

Αναστάσιος είπε...

Προς: 6 Ιουλίου 2018 - 12:01 μ.μ.

Αγαπητέ κ. Νικόλαε
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια καθώς και για το ότι διαβάζεται τον ιστοχώρο αυτό.
Ο Θεοφιλέστατος Άγιος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος πάντα έχει την Κεφαλληνία στην καρδιά του και κρατά σύνδεσμο με τις οικογενειακές του ρίζες. Από ότι γνωρίζω «στηρίζει και αγαπά τον τόπο» σας και τόπο του, «την ωραία Κεφαλονιά».
Και κάτι προσωπικό: Δίπλα στο πατρικό σπίτι μου διέμενε ο γείτονάς μας ο μακαριστός κ. Νίκολας από το Ρίφι, και τώρα τα παιδιά του. Μπορώ να πω ότι είμαστε μια οικογένεια, χωρίς ποτέ να πικραθούμε τόσες δεκαετίες, αν έλεγα πως είμαστε μια οικογένεια δεν θα έλεγα μεγάλα λόγια. Αυτό που λέει ο λαός «ο Θεός και ο γείτονας» για μας είναι πραγματικότητα. Ως εκ τούτου έχω άριστη άποψη για τους Κεφαλλονίτες.

Ανώνυμος είπε...

Δεσπότη μου σας χαίρεται η Πάτρα, σας καμαρώνει η Κεφαλλονιά. Όλοι εμείς που ζούμε στην ξενιτειά σας ευχαριστούμε για την κάλυψη και μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από το χωριό μας. Γεράσιμος Αστόρια, αλλά κατά πάντα Κεφαλλονίτης.

Ανώνυμος είπε...

Συμπατριώτη Δέσποτά μου οι σεισμοί του 1953 με ξεσπίτωσαν από το χωριό μας. Είδα μαζί με την οικογένειά μου από το ίντερνετ την Θεία Λειτουργία που κάνατε στα Αννινάτα. Χαρά, αναμνήσεις δάκρυα. Σας έχουμε γνωρίσει από το ίντερνετ και σας αγαπάμε πολύ εδώ στην Αμερική. Να μας έρθετε. Σας περιμένουν οι πατριώτες σας.
Οικ. Σπυράγγελου Γ. Νέα Υόρκη