Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Τοποθετήθηκε εξωτερικά στον τρούλο του Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα Πατρών η επικάλυψη από φύλλο χαλκού.


Με τη βοήθεια του Θεού τοποθετήθηκε εξωτερικά στον τρούλο του Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα Πατρών η επικάλυψη από φύλλο χαλκού.
Οι εργασίες ολοκληρώνονται εντός των ημερών και ο τρούλος του ιερού ναού λάμπει πανταχόθεν με την καινούργια του επιφάνεια. 
Ο χρόνος αναμένεται να του προσθέσει την πατίνα της οξείδωσης όπως κάνει σε κάθε ανθρώπινο έργο.








3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιθυμώ να συγχαρώ το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού γιατί μεθοδικά και σεμνά προχωρά στην αποπεράτωση του Ναού χωρίς πολλές διαφημίσεις. Τις λίγες φορές που πήγα για κάποιες κοινωνικές-θρησκευτικές υποχρεώσεις γοητεύτηκα. Τώρα θα φροντίσω να περάσω για να δω τον τρούλλο ο οποίος θα είναι κάτι το υπέροχο. Σημειώνω ότι και σε αυτό τον χώρο έγινε η ανακοίνωση χωρίς να γραφούν τραπεζικοί λογαριασμοί. Μου αρέσει που το αφήνει το θέμα της ενισχύσεως –που θα έχουν ανάγκη- στην διακριτική ευχέρεια του καθενός. Προσωπικά πηγαίνοντας στον ναό θα συμβάλω με ότι μπορώ. Καλή συνέχεια καλό αγώνα!!!

Ανώνυμος είπε...

ο χαλκος λαμπει κ αστραφτει απο μακρυα.υπεροχο θεαμα αν κρατηθει ετσι και δεν αλλαξει χρωμα οπως του Παντοκρατορος.

Ανώνυμος είπε...

Πέρασα πολλές φορές από του Λάγγουρα έβλεπα τον Ναό και νόμιζα ότι βάλουν κεραμίδια. Αυτή η ιδέα του χαλκού μας γυρίζει πίσω στο παρελθόν. Θα πρέπει να δείχνει τώρα υπέροχος ο Ναός με το που θα φύγουν οι σκαλωσιές. Θα είναι στολίδι από εξωτερικής πλευράς γιατί δεν υπάρχει άλλος εκτός από τον ιστορικό ναό του Παντοκράτορα. Συγχαρητήρια από καρδιάς σε όσους το σκεφτήκαν σε όσους το υλοποιούν θα είναι ένας ναός κομψοτέχνημα για την Πάτρα.