Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Στο Μουσείο Κορεατικού πολέμου η ΣΕΤΤΗΛ

 Στο Μουσείο Κορεατικού πολέμου η ΣΕΤΤΗΛ
Ένα ταξίδι στην πρόσφατη πολεμική Ιστορία
Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο και το Μνημείο του Πολέμου της Κορέας, που βρίσκεται στα Βυτιναίικα Πύργου, πραγματοποίησε ομάδα Αξιωματικών και Οπλιτών της ΣΕΤΤΗΛ. Συνοδευόμενοι από τον νέο Διοικητή της ΣΕΤΤΗΛ, Αντισυνταγματάρχη κ. Ιωάννη Μπλούνα, τα στελέχη και οι κληρωτοί του Στρατοπέδου της ΣΕΤΤΗΛ είχαν την ευκαιρία να μάθουν πολλά για την περίοδο του Πολέμου της Κορέας, στην δεκαετία του 1950, και την ελληνική συμμετοχή σε αυτήν από τον κ. Κωνσταντίνο Φάρο, ιδρυτή του Μουσείου και Παλαίμαχο πολεμιστή της Κορέας.

 Με γλαφυρότητα και μέσα από την προσωπική του μαρτυρία ο κ. Φάρος περιέγραψε στους επισκέπτες και το κλίμα και τα πιο κρίσιμα γεγονότα της εποχής εκείνης, σε μια εποχή μάλιστα που η Κορεατική Χερσόνησος βρίσκεται ξανά στο διεθνές ενδιαφέρον,
καθώς γίνεται προσέγγιση των δύο Κρατών, με προοπτική θετική για την Παγκόσμια Ειρήνη. Λίγα λόγια για το πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου και την θέση της μεταπολεμικής Ελλάδος σε αυτόν παρουσίασε προς τους επισκέπτες ο φιλόλογος. Γ. Κουρκούτας. Ακολούθως οι Αξιωματικοί και οι Οπλίτες της ΣΕΤΤΗΛ γνώρισαν τα πλούσια εκθέματα του Μουσείου Κορεατικού Πολέμου και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν γνώμες με τον κ. Κων. Φάρο. Στο τέλος παρατέθηκε μικρή δεξίωση προς όλους στον χώρο του μνημείου.





Δεν υπάρχουν σχόλια: