Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ - Σοφία Κιόρογλου

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 
ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ

Σοφία Κιόρογλου

Εκδόσεις Γράμμα

Ένα μοναδικό οδοιπορικό στα Πανάγια Προσκυνήματα: στην Ιερουσαλήμ, στην Ιεριχώ, στο Σινά, στη Ραϊθώ, στο Χωριό των Ποιμένων, στην έρημο της Ιουδαίας, στον Αγρό του Κεραμέως και στο όρος Θαβώρ έχει την δυνατότητα ο αναγνώστης να κάνει μέσα από ένα ιδιαίτερο ταξίδι 77 σελίδων, μια λογοτεχνική περιήγηση στους Θεοβάδιστους αυτούς τόπους όπου το Θείο και το Ανθρώπινο βρίσκονται τόσο κοντά, που σχεδόν αγγίζει το ένα το άλλο. Εικόνες. Εντυπώσεις και Συναισθήματα που είδε, αποκόμισε και βίωσε η ίδια η συγγραφέας κατά την επίσκεψη της εκεί, δοσμένα μέσα από τον ποιητικό της λόγο και την λογοτεχνική της ματιά.


Οι Ιεροί Ναοί της Αναστάσεως και της Γεννήσεως, οι Ιερές Μονές της Ραϊθώ, της Σεϊδανάγιας, των Ποιμένων, της Πέρδικας, των Πειρασμών, του Χοζεβά, του Αγίου Σάββα, του Τιμίου Προδρόμου, των Αγίων Αποστόλων Τιβεριάδας, του Αγίου Ονουφρίου, αλλά και το σημείο όπου υπάρχει το Αποτύπωμα της παλάμης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους έχει χτίσει η συγγραφέας την ψυχωφελή και ιεραποστολική της αυτή εργασία.

Προφορικά διαδεδομένες μέχρι τις μέρες μας ιστορίες των Αγίων Τόπων αλλά και Βίοι των Αγίων Μαρίνας εν Ραϊθώ, Μελχισεδέκ, Ιωάννου του Χοζεβίτου και Ονουφρίου συμπληρώνουν το αξιοθαύμαστο αυτό λογοτεχνικό οδοιπορικό πληροφορώντας και ευφραίνοντας την ψυχή του αναγνώστη.

Ο τρόπος που οι εντυπώσεις έχουν αποτυπωθεί στο χαρτί, σε συνδυασμό με τις εξαίσιες έγχρωμες φωτογραφίες, έχουν δημιουργήσει ένα βιβλίο που όποιος το διαβάζει αισθάνεται ότι -έστω και νοητά- ταξιδεύει στο μέρος εκείνο του πλανήτη όπου είχε την ύψιστη τιμή να φιλοξενήσει, δύο χιλιετίες πριν- τον Δημιουργό των Πάντων! Το μέρος όπου κάθε Χριστιανός ονειρεύεται να επισκεφθεί!

Ένας επιπρόσθετος λόγος για να αγοράσετε αυτό το εξαιρετικό ανάγνωσμα είναι ο εξής: Όλα τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν για τις Ιεραποστολικές και Φιλανθρωπικές Δράσεις της Ορθόδοξης Συναλληλίας «Πρόμαχος Ορθοδοξίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: