Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

ΛΑΜΠΡΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

ΛΑΜΠΡΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ
ΑΓΙΑΣ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Με την συμμετοχή πολλών μελών και φίλων του Ασύλου Ανιάτων Πατρών τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης , Προστάτιδας του Ιδρύματος.
Ο χώρος του ναού της Αγίας Ευφροσύνης, όλοι οι χώροι του Ιδρύματος αλλά και η πλατεία του Παντοκράτορα κατακλύσθηκαν από πιστούς τόσο το απόγευμα της Δευτέρας κατά τον πανηγυρικό εσπερινό, όσο και το πρωί της Τρίτης ημέρα μνήμης της Αγίας Ευφροσύνης. 


Κατά τον Εσπερινό προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας συμπαραστατούμενος από τον π. Παναγιώτη Ταρσινό και τον π. Χαράλαμπο Πλέγα. 
Ο π. Προκόπιος  ευλόγησε τους άρτους, τον σίτο και το έλαιο, που είχε προσφερθεί από τους πιστούς και μίλησε εμπνευσμένα στους πιστούς για την αξία της προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο, ιδιαίτερα στην δύσκολη εποχή που ζούμε. Παράλληλα επαίνεσε όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο εργάζονται και προσφέρουν την αγάπη και την στοργή τους στους περιθαλπομένους το Άσυλο Ανιάτων Πατρών,  σε αυτό τον ναό της Αγάπης που αποτελεί Ίδρυμα πρότυπο όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Ευφροσύνης, περιμετρικά της πλατείας Παντοκράτορος. Προηγήθηκε η Μουσική Μπάντα του Δήμου Πατρέων και ακολουθούσαν οι Ιερείς , τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι εργαζόμενοι , οι περιθαλπόμενοι και φίλοι του Ιδρύματος.
Μετά το τέλος της λιτάνευσης τα χορευτικά τμήματα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λεύκας απέδωσαν παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς από διάφορα διαμερίσματα της χώρας,  στους οποίους τους ακολούθησαν πολλοί περιθαλπόμενοι,  εργαζόμενοι αλλά και φίλοι του Ιδρύματος.   
Σε σύντομη προσλαλιά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Ιδρύματος κ. Διονύσιος Τσεκουράς ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθησαν στη γιορτή, ιδιαίτερα δε τους πάσης φύσεως χορηγούς, οι οποίοι συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχία της πανηγύρεως για την προστάτιδα του Ασύλου Ανιάτων . Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και στο Προσωπικό του Ιδρύματος τόσο για την προετοιμασία όσο και για την πραγματοποίηση της εορτής.
Ο κ. Διον. Τσεκουράς έκανε ιδιαίτερη μνεία στο Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λεύκας για την συμμετοχή του στις εκδηλώσεις και απένειμε ειδική αναμνηστική πλακέττα στον πρόεδρο του Συλλόγου Χρήστο Γιαχαλή.
Σήμερα το πρωί στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλος με τον διάκονο Δημήτριο Κανελλόπουλο. Ο π. Ιερόθεος στο κήρυγμά του  αναφέρθηκε στα τρία αγκάθια που έχει να καταπολεμήσει ο σύγχρονος Χριστιανός και τα οποία είναι η άγνοια, η λήθη και η ραθυμία.  Μίλησε με συγκίνηση για τα χρόνια που ως παιδί και έφηβος επισκεπτόταν περιθαλπομένους στο Ίδρυμα για να τους συντροφεύσει και να τους διαβάσει. Τόνισε πως είναι σημαντικό όλοι οι Πατρινοί να δίνουν το παρόν στο Ίδρυμα γιατί  από την παρουσία τους παίρνουν δύναμη κα κουράγιο για να συνεχίσουν την πορεία τους.
Στις εκδηλώσεις στο Άσυλο Ανιάτων Πατρών παραβρέθηκαν μεταξύ  άλλων, ο Βουλευτής Αχαϊας κ. Ν. Νικολόπουλος, ο πρώην Βουλευτής κ. Αθ. Νταβλούρος, η πολιτευτής Ελενα Κονιδάρη, οι Πρόεδροι και διευθυντές  των Ιδρυμάτων Κιβωτού Αγάπης κα Κατερίνα Νικολάου και Βασίλης Πολίτης, του Κωνσταντοπούλειου Ιδρύματος κος Α Ανδρουλιδάκης και Γιώργος Σολωμός ,  αντιπροσωπεία του τοπικού Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με επικεφαλής την Αγλαϊα Χρονοπούλου, του Συλλόγου ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. με επικεφαλής της κα Μάχη Σαλαμαλίκη   και πλήθος πιστών. .








Δεν υπάρχουν σχόλια: