Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον ἀγωνίζεται... - Οἰκουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος


Τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον ἀγωνίζεται, διά νά διασώζεται ἡ Ὀρθοδοξία ἀπό τούς κινδύνους τοῦ ἐθνικισμοῦ, τῆς ἐσωστρεφείας καί τῆς αὐταρκείας, τοῦ ἀγόνου συντηρητισμοῦ καί τοῦ φονταμενταλισμοῦ, τῆς ὑποτιμήσεως τῶν ἐπιτευγμάτων τοῦ συγχρόνου πολιτισμοῦ καί τῆς ἀρνήσεως τοῦ διαλόγου μέ τόν κόσμον. Μεριμνᾷ διά τόν ἄνθρωπον καί τά ὀξέα ὑπαρξιακά προβλήματά του, διά τήν ἀντιμετώπισιν τῶν μεγάλων προκλήσεων τῆς ἐποχῆς μας ἐπί τῇ βάσει τῶν θεοδωρήτων ἀξιῶν τῆς ὀρθοδόξου παραδόσεώς μας. Ἀποδεικνύει διά τῆς πολυδιαστάτου εὐλογημένης μαρτυρίας του, ὅτι δύναται, ὡς προσφυῶς ἐγράφη, «νά μετουσιώνει τό παρελθόν σέ παρόν, τό παρόν σέ μέλλον, τό χθές καί τό σήμερα σέ αὔριο».  
Οἰκουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://orthodoxostypos.gr/%CF%83%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%BF/
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ξεφτελίζεται. Και μαζί του ο πατριάρχης. Τον οποίο σκανδαλωδώς υμνεί και προβάλλει ο κ.Κωστόπουλος.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 22 Νοεμβρίου 2018 - 11:21 π.μ.

Αγαπητέ μου ο χλευασμός σου επί του θέματος μάλλον δεν τιμά ούτε εσένα ούτε αυτούς που το θεωρούν μια παρωνυχίδα.
Ως ενασχολούμενος με ζητήματα υγείας σε πληροφορώ μόνο για την Ελλάδα τα παρακάτω:

Μπορεί να φαντάζει απίστευτο, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινό. Το πρόβλημα με την ανεπαρκή ή προβληματική χρήση της τουαλέτας δεν αφορά μόνο σε χώρες του 3ου κόσμου αλλά και εδώ στην Ελλάδα. Ιδού μερικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Ούτε σε ένα, ούτε σε εκατό, ούτε σε χίλια, αλλά σε 6.119 νοικοκυριά, η φυσική ανάγκη του ανθρώπου γίνεται σε εξωτερικό χώρο ή στη… φύση!
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, στο Νομό Ξάνθης 6.119 σπίτια έχουν τουαλέτα είτε σε κάποιον εξωτερικό χώρο (αυλή) είτε ακόμη και καθόλου!
Αξίζει να σημειωθεί πως τα ηνία διατηρεί με αισθητή διαφορά η Κομοτηνή, όπου 15.800 σπίτια παραμένουν χωρίς εσωτερική τουαλέτα.
Αρκετές χιλιάδες παρόμοια σπίτια συναντάει κανείς στην Καβάλα (3.167 σπίτια), στον Έβρο (4.109) αλλά και στην Δράμα (3.047).
Ας μην κουράσω με άλλα ελλαδικά στατιστικά.

Σε διεθνές επίπεδο
Το ένα πέμπτο των σχολείων παγκοσμίως δεν παρέχει καμία εγκατάσταση τουαλέτας – ένα ιδιαίτερο πρόβλημα για τα κορίτσια κατά τη διάρκεια της Εμμηνόρροιας.
• 900 εκατομμύρια μαθητές σε όλο τον κόσμο δεν έχουν εγκαταστάσεις πλύσης των χεριών
– ένα κρίσιμο εμπόδιο στην εξάπλωση των θανατηφόρων ασθενειών, σε χώρες που δεν υπάρχει νοσοκομειακή ή ακόμα ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη.

Για το πρόβλημα της υγιεινής του πόσιμου νερού σε τοπικό επίπεδο δες πόσοι αγοράζουν νερό εμφιαλωμένο.
Σε παγκόσμιο επίπεδο ρώτησε τους Ιεραποστόλους για τις ασθένειες που προκαλεί το μη υγιεινό νερό. Διάβασε σε Ιεραποστολικούς ιστοχώρους την συλλογή χρημάτων για το αγαθό του νερού.
Από το χλευάζεις καλύτερα να συνδράμεις οικονομικά κάποια από αυτές τις προσπάθειες. Συγχαίρω το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών για την επιλογή του θέματος.
Τέλος τον ποιόν θα εκθειάζω και θα προβάλω είναι δικό μου δικαίωμα το οποίο δεν θα συζητήσω μαζί σου.
Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος

Ανώνυμος είπε...

κ. Κωστόπουλε μπορεί να έχετε δίκαιο εν μέρει στο ζήτημα της υγειινής στο σχόλιο σας απάντηση στον 1ο σχολιαστή. Απο την άλλη δεν μπορείτε να ξεχνάτε ότι το ΠΣΕ μας οδηγεί στον θρησκευτικό συγκρητισμό και στην αλλοίωση της Ορθόδοξης Πίστης.
Έχω την εντύπωση όμως πώς τα ελατήρια του 1ου σχολιαστή ήταν καλά, υπερ της Πίστης μας και για να σας βοηθήσει ψυχικά, έστω και αν έπρεπε να σας τα πει πιο ευγενικά.

Ανατόλιος




Ανώνυμος είπε...

Το ΠΣΕ 11.21 είναι ένα συνονθύλευμα δοξασιών.
Να φύγει η Εκκλησία η Ορθόδοξη από αυτό.
Να φύγει και η Εκκλησία της Ελλάδας.
Τώρα δε που ο Τσίπρας προσπαθεί να επέμβει σε εκκλησιαστικά ζητήματα να γίνει μια Ορθόδοξη Επανάσταση τύπου Ιρακινής του Χομεϊνί.
Την Ελλάδα να κυβερνά η Αγία Γραφή και ως Νόμος να υπάρχει το Πηδάλιο. Εφημερίδα της Θεοκρατικής Ορθόδοξης Επανάστασης να είναι ο Ορθόδοξος Τύπος.
Να επιβληθεί λογοκρισία και ο κ. Κωστόπουλος να καταδικαστεί ως προβλέπουν οι Ιεροί Κανόνες με αναθέματα αφορισμούς και καταναγκαστικά έργα….
Βεβαίως, βεβαίως, να καταδικαστεί και το οικουμενικό Πατριαρχείο γιατί δεν έχει ‘’επίπεδο’’.

Ανώνυμος είπε...

Σας επαινώ και σας συγχαίρω για την απάντηση κ. Κωστόπουλε στις ακρότητες φανατικών. Συνεχίστε την προβολή του αδικημένου Οικουμενικού Πατριαρχείου από τους φανατικούς ακραίους κύκλους των ευσεβών-δυσσεβών παραπλανημένων χριστιανών.

Ανώνυμος είπε...

Τολμά να γράφει ο Ορθόδοξος Τύπος.
Ποτέ δεν θα ξεχάσω τον ανίερο πόλεμο που έκανε ενάντια στον Γίγαντα και Χαλκέντερο της Θεολογίας Παναγιώτη Τρεμπέλα με τα αρθρίδια του Σακαρέλου. Γεγονός που με έκανε από τότε να διακόψω την συνδρομή μου.
Γνωστή η πορεία του Ο.Τ. μια από δω και μια από κει.
Ιερεύς Παύλος Ουσταμπασίδης

Ανώνυμος είπε...

Ο γελοίος οικουμενιστής ανώνυμος 7:49 μ.μ. - 7:53 μ.μ.
τον εαυτό του και μόνο ξευτελίζει. Δείχνει το κατώτατο επίπεδο του. Κανένα θεολογικό επιχείρημα. Μόνο ειρωνεία κατώτατου επιπέδου!

Αναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

π. Παύλε μην διαγράφετε με μια μονοκονδυλιά το πολύπλευρο έργο του Ορθόδοξου Τύπου για την Ορθοδοξία και το Έθνος.
Δεν νομίζω ότι έκανε ανίερο πόλεμο κατά του Παναγιώτη Τρεμπέλα. Και οι δύο, Ορθόδοξος Τύπος και Τρεμπέλας αγωνίστηκαν για την Εκκλησία. Τώρα κάποια κριτική κάποιου αρθρογράφου στον Τρεμπέλα είναι θεμιτή. Και ο Τρεμπέλας είχε τα λάθη του, δεν ήταν αλάθητος.
Δεν έπρεπε να διακόψετε την συνδρομή σας τουλάχιστον μέχρι της διευθύνσεως επι μακαρίτη Γεωργίου Ζερβού (2015).

Ανώνυμος είπε...

Φανατικός είναι ο δυσσεβής οικουμενιστής 7:53 μ.μ. όπως πολλοί δυσσεβείς οικουμενιστές που έχουν πάρει την κατηφόρα του διαόλου. Δυστυχώς γι΄ αυτούς.

Ανώνυμος είπε...

Καλή αντάμωση να έχετε 1.03 τον ίδιο προορισμό πήρατε. Όσοι υβρίζουν το τιμημένο ράσο πάνε κατά….
Φουρτουνάς

Ανώνυμος είπε...

Φουρτουνά έχεις φουρτούνες στο μυαλό σου και μπερδεύεις το ράσο με το πρόσωπο που φέρει το ράσο. Ως οικουμενιστής που είσαι θα ήθελες να είναι στο απυρόβλητο οι οικουμενιστές ρασοφόροι για να συνεχίζουν και να εξαπλώνουν το δυσσεβές οικουμενιστικό τους έργο για το οποίο μόνο ο διάολος χαίρεται και οι άνθρωποι του διαόλου.

Αντιοικουμενιστής

Ανώνυμος είπε...

Το οικουμενιστικό έργο καταστρέφει τις αθάνατες ψυχές των ανθρώπων γι΄ αυτό δεν θα πρέπει να εκπλαγεί κανείς ότι για το οικουμενιστικό έργο χαίρεται μόνο ο διάολος και οι άνθρωποι του διαόλου που θέλουν την καταστροφή των αθανάτων ψυχών των ανθρώπων.

Αντιοικουμενιστής

Αναστάσιος είπε...

Προς: 23 Νοεμβρίου 2018 - 1:26 μ.μ. και
23 Νοεμβρίου 2018 - 1:52 μ.μ.

Πρόσεχε σε παρακαλώ.
Όταν εις μία τηλεοπτική συζήτηση κάποιος δημοσιογράφος είπε στον Μαρτυρικό και όντως Άγιο Μητροπολίτη Λαρίσης Θεολόγο (Πασχαλίδη)
- Επιτρέψτε μου Σεβασμιώτατε να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου.
Ο Άγιος Λαρίσης κυρός Θεολόγος τον σταματά λέγοντάς του:
- Σας παρακαλώ ουδεμία ανάμιξη επιθυμώ στην συζήτηση και στην ζωή μου με τον διάβολο αν δεν ανακαλέστε φεύγω αμέσως από την συζήτηση.
Σε παρακαλώ μην επικαλείσαι τον διάβολο στα σχόλιά σου για κανένα λόγο.
Ευχαριστώ.
Αναστάσιος Κωστόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Κωστόπουλε ( 2:30 μ.μ.) άλλο το ένα, άλλο το άλλο.
Άλλο να πει κάποιος "είμαι συνήγορος του διαβόλου" οπότε όποιος συζητά με τον "συνήγορο του διαβόλου" είναι σαν έχει κάποια ανάμιξη με τον διάβολο (αυτό είπε ο Λαρίσης Θεολόγος). Και άλλο είναι η επικριτική αναφορά στο διάβολο και στα έργα του που έκανε ο Αντιοικουμενιστής ( 23 Νοεμβρίου 2018 - 1:26 μ.μ. και 23 Νοεμβρίου 2018 - 1:52 μ.μ).

Ανώνυμος είπε...

Σωστά στα έγραψε ο Α. Κωστόπουλος γιατί μιλάς για «για το οικουμενιστικό έργο χαίρεται μόνο ο διάολος και οι άνθρωποι του διαόλου». Όταν θα έλθει ο Χριστός για να κρίνει τους ανθρώπους να σε πάρει ως σύμβολο για να τους ξαποστείλεις στον έξω από δω.
Φουρτουνάς

Ανώνυμος είπε...

Εδώ τα έχετε μπλέξει λίγο κ. Αναστάσιε. Δεν επικαλούμαστε τον διάβολο όταν μιλάμε εναντίον του και δείχνουμε τις πλεκτάνες του.

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστός έχει μιλήσει Φουρτουνά καθαρά ξάστερα. Αν εσύ θέλεις να ακολουθήσεις τα πάθη σου και να γλείφεις τους οικουμενιστές που έχουν την κοσμική δύναμη, δεν θα μεταβληθείς αυτόματα σε αθώος για να πας εκ δεξιών Του στην τελική Κρίση. Και μην πιάνεις στο στόμα σου τον κ. Κωστόπουλο και μην του βάζεις λόγια που δεν είπε. Σε άλλο πράγμα αναφέρθηκε.

Ματθαίος είπε...

Χαίρομαι που ο κ. Κωστόπουλος έχει σε εκτίμηση τον μακαρίτη Κανονικό μητροπολίτη Λαρίσης Θεολόγο Πασχαλίδη που διώχθηκε το 1974.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 23 Νοεμβρίου 2018 - 11:14 μ.μ

Τον καιρό που χρειαζόταν έδωσα την Μαρτυρία μου υπέρ του Κανονικού Μητροπολίτη Λαρίσης Θεολόγου Πασχαλίδη με ενυπόγραφα κείμενα και διαμαρτυρίες προς Συνοδικά Δικαστήρια και Αρχιερείς. Δια την έντονη υπεράσπιση του Θεολόγου Μητροπολίτης της Πελοποννήσου ζήτησε την απόλυσή μου από την εργασία μου και την δίωξή μου από την εθελοντική ιεραποστολική διακονία μου. Έφτασε στο σημείο να επικαλεσθεί και αφορισμό!
Ουδέποτε έκρυψα τον σεβασμό μου στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Κοτσώνη και δια τους υπό αυτόν εκλεγέντες και επί Σεραφείμ μαρτυρικά εκδιωχθέντας Αγίους Μητροπολίτας….

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας κ. Κωστόπουλε για την υποστήριξη του Λαρίσης Θεολόγου! Δεν τα ξέραμε όλα αυτά αλλά ούτε και το περιστατικό που μας διηγηθήκατε το μεσημέρι. Να μας διηγήσθε κατα καιρούς και άλλα.

Ανώνυμος είπε...

Αν σας αφόριζαν όπως λέτε στις 12:16 π.μ. θα είχε και ο αείμνηστος μεγάλος θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος ένα συμπαραστάτη...

Ανώνυμος είπε...

Ο μητρ. Λαρίσης Θεολόγος ήταν αδικημένος αλλά εκεί που είναι τώρα θα βρήκε τη δικαίωση του και θα εύχεται για τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για το δίκαιο του.

Ανώνυμος είπε...

Ναι αγωνίζεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τον οικουμενισμό αγωνίζεται! Πώς δεν αγωνίζεται!...