Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Εκδήλωση - συζήτηση «Συν-αγωνία και συν-αγώνας με τους νέους μας»


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Εκδήλωση - συζήτηση 

για νέους, γονείς και εκπαιδευτικούς
με αφορμή το νέο βιβλίο του κ. ΑΓΓΕΛΟΥ ΓΚΟΥΝΗ 
από την ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ 
«Συν-αγωνία και συν-αγώνας με τους νέους μας»


Στο πλαίσιο των φετινών «Διαλόγων Γονέων», το Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας έχει την τιμή να διοργανώνει Εκδήλωση για νέους, γονείς και εκπαιδευτικούς με αφορμή το νέο βιβλίο του κ. Άγγελου Γκούνη από την «Ελληνοεκδοτική», με τίτλο: «Συν-αγωνία και συν-αγώνας με τους νέους μας».

Ο συγγραφέας είναι Θεολόγος, που αφυπηρέτησε πρόσφατα από το 6ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, όπου ζει με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά του. Έχουν εκδοθεί παλαιότερα δύο κατηχητικά βοηθήματα και άλλα δύο βιβλία του από το «Κέντρο Νεότητας», καθώς και δύο ακόμη από άλλους εκκλησιαστικούς φορείς. Από το 2000 διακονεί ως Αρχηγός στις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, κοντά στην Ιερά Μονή Φανερωμένης, ενώ προηγουμένως είχε εργασθεί επί δεκαετίες σε μεγάλες Κατασκηνώσεις με εκατοντάδες παιδιά. Η συμβολή του στον εμπλουτισμό του ψυχαγωγικού προγράμματος και την ανανέωση του κατηχητικού λόγου της Κατασκήνωσής μας υπήρξε καθοριστική. Όλα αυτά τα χρόνια περισσότερα από χίλιους νέους είχαν την ευκαιρία να ωφεληθούν από τις ποικίλες ευκαιρίες διαλόγου που εμψύχωσε στο πλαίσιο της Κατασκήνωσης, γνωρίζοντας σε βάθος την Πίστη μας σε έναν ουσιαστικό διάλογο με τη σύγχρονη πραγματικότητα.
Στο νέο αυτό βιβλίο του προσεγγίζει με τρόπο γλαφυρό δέκα επίκαιρα θέματα, ικανά να δοκιμάσουν τις πνευματικές αντοχές ενός σύγχρονου νέου. Πραγματεύεται επιμέρους ερωτήματα που γεννιούνται συνήθως σε μια συζήτηση με εφήβους, σαν τις όμορφες μεταμεσονύκτιες κουβέντες στις «αυλές» της Κατασκήνωσης και αντλεί τις απαντήσεις από τις επίκαιρες διδαχές των νέων Αγίων του 20ού αιώνα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 1η Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 7.00 μ.μ. στην «Καταφυγή» (οδ. Μεγανησίου 5 – Λευκάδα, κοντά στην Κεντρική Πλατεία, έναντι Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου Θεολόγου).
Στη συζήτηση συμμετέχουν η φιλόλογος κ. Ελένη Κατσούλη - Λάζαρη, ο δρ. Νομικής – δικηγόρος κ. Γεώργιος Ιατρού και ο συγγραφέας κ. Άγγελος Γκούνης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος.
Στη διάρκεια της ομιλίας, σε άλλο χώρο, θα υπάρχει δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, προκειμένου οι γονείς να συμμετέχουν απερίσπαστοι στο διάλογο.
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε νέους, γονείς και εκπαιδευτικούς και σε όσους ακόμη επιθυμούν να την παρακολουθήσουν!
Πληροφορίες: 26450 22415 (εσ.: 21-23) και 6974795265

Δεν υπάρχουν σχόλια: