Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Πατρών χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος

 Στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Πατρών, όπου υπηρέτησε επί χρόνια ως προϊστάμενος τέλεσε την πρώτη Θ. Λειτουργία ως αρχιερέας στην Πάτρα ο  Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος (Ζαχαρής)  Ηγούμενος της εν Αστορίᾳ Νέας Υόρκης Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου, ο οποίος έγινε δεκτός με εκδηλώσεις τιμής και ειλικρινούς αγάπης από το χριστεπώνυμο πλήρωμα της ενορίας.
Πλαισιωμένος από τους πρώην συνεφημερίους του και άλλους κληρικούς και διακόνους ο Επίσκοπος Ευκαρπίας τέλεσε τη Θ. Λειτουργία σε πανηγυρικό κλίμα χωρίς να απουσιάζει και η συγκίνηση.








Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ανδρέας Γεωργακόπουλος Προϊστάμενος του Ναού (και Αρχιερατικός Επίτροπος Λαρισσού) εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και της ενοριακής κοινότητας, τον προσφώνησε με λόγους καρδιάς, και του πρόσφερε ως δώρα  εκπροσωπώντας κλήρο και λαό, ένα σετ εγκόλπιο και σταυρό, καθώς και Ωμοφόριο με Επιτραχήλιο. Κατά την παραλαβή  των δώρων οι ενορίτες τον καλωσόρισαν με τη ιαχή «Άξιος»!
Ο Θεοφιλέστατος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος ευχαρίστησε λέγοντας ότι περιδιαβαίνει με τον νου του πολλές φορές την ενορία σκεπτόμενος τους ανθρώπους της ενορίας και ότι στην προσκομιδή τους έχει στην προσευχή του.

Με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ευκαρπίας κ. Ιερόθεο συλλειτούργησαν ο Διευθυντής Θρησκευτικού Γ.Ε.ΕΘ.Α. Πρωτοπρεσβύτερος (Ταξίαρχος) π. Νικόλαος Γουρδούπης, ο προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Ανδρέας Γεωργακόπουλος, οι πρεσβύτεροι π. Γεώργιος Γιαννακόπουλος και π. Νικόλαος Βγενόπουλος ο ιεροδιάκονος π. Αιμιλιανός Γεωργακόπουλος και ο διάκονος π. Νικόλαος Τριαναφύλλης. 




















































6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η σημερινή μέρα είναι από τις σημαντικότερες για την ενορίας μας. Ο δικός μας π. Ιερόθεος μας λειτούργησε σήμερα με Αρχιερατικά. Το άξιος που βροντοφωνάξαμε ήταν από την ψυχή μας.
Μαρία Χρ.

Ανώνυμος είπε...

Καλώς όρισες στην ενορία σου Θεοφιλέστατε. Στην ενορία που σε αγαπούσε και σε αγαπά. Τα λόγια του π. Ανδρέα ήταν και δικά μας λόγια.
Σας ευχαριστούμε για όλα.

Ανώνυμος είπε...

Μην μας ξεχνάς π. Ιερόθεε διότι έκανες πολύ καιρό να μας έλθεις. Τώρα που έγινε η αρχή καλό θα ήταν σε κάθε επίσκεψή σας να υπάρχει μια Κυριακή για μας. Σας αγαπάμε!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Επίσκοπος Ευκαρπίας π. Ιερόθεος από την στιγμή που έγινε ιερέας στην Αγία Τριάδα έκανε πολλά από τα έργα και τις δομές που υπάρχουν σήμερα στην Ενορία και τα συνεχίζει επάξια ο διάδοχός του π. Ανδρέας. Αλλά εκτός από την Ενορία αναγέννησε το Επισκοπικό και την Μητρόπολη Πατρών με πρωτοποριακά έργα σαν πρωτοσύγκελος. Άξια το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον τοποθέτησε στην διακονία του Ελληνισμού στην Μονή της αγίας Ειρήνης και τον έκανε δεσπότη.

Ανώνυμος είπε...

Ήταν πανηγύρι η παρουσία του Θεοφιλεστάτου π. Ιεροθέου στην ενορία του.
Τόσα χρόνια κοντά μας και κοντά του είναι μέλος της οικογένειας που απουσιάζει στα ξένη. Η σημερινή Λειτουργία ήταν πανδαισία.

Ανώνυμος είπε...

Διδάσκω πληροφορική σε σχολείο.
Την πρώτη μου επαφή με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές την είχα στην Σχολή Πληροφορικής της Μητροπόλεως Πατρών. Δάσκαλος μου στο μάθημα ένας εξαίρετος κύριος το όνομα του Κώστας δεν ενθυμούμε επίθετο.
Η Σχολή αυτή ήταν δημιούργημα του τότε Πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου.
Τους ευχαριστώ για τα όσα μου πρόσφεραν και τον νυν Θεοφιλέστατο Ιερόθεο και τον κ. Κώστα.
Νίκος Μπακόπουλος