Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Ο Εψηφισμένος Μητροπολιτης Κανάγκας κ.κ.Θεοδόσιος στα γραφεία της Ι.Μ. Πατρών

Ο Σεβασμιώτατος Εψηφισμένος Μητροπολιτης Κανάγκας κ.κ.Θεοδόσιος στα γραφεία της Ι.Μ. Πατρών και στο γραφείο γάμων με τους αρμοδίους ιερείς πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και πρεσβύτερο π. Περικλή Ρίπιση.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με το καλό να λάβει το Αρχιερατικό Αξίωμα από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο.
Αξιότατος ο νέος Μητροπολίτης.

Ανώνυμος είπε...

Άξιος!!! Ευλαβης και Εργατικος κληρικος,Σεμνος και καθ'ολα Ιεροπρεπης

Αθανάσιος Κοταδάκης είπε...

Δε γνωρίζω τον εφηφισμένο Μητροπολίτη Κανάγκας του Κογκό-Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Ιεραποστολή Αφρικής,-Θεοδόσιο Τσιτσιβό. Κρατώ όμως δυο στοιχεία που μου δίνουν τη δυνατότητα να καταθέσω χαρά και ευχές, συν ελπίδες αγαθές για την ευλογία και καταξίωσή του από το Χριστό, με αναμενόμενο επακόλουθο πολύ καρπό ! Το πρώτο είναι ότι ασκήθηκε και έλαβε θέση ευθύνης στην ονομαστή Μονή Παναγίας της Γηροκομίτισσας-Πάτρα-για δυο άγιες μορφές της οποίας, μια διακεκριμένη-μακαριστός Γερβάσιος Παρασκευόπουλος-και μια απλοϊκή-Γαβριήλ Φραγκούλης-έχω κάνει γραπτό-«Συναξάρι του 20ου Αιώνα», 1ο και 10ο αντίστοιχα, εκδόσεις «Τήνος», και σχετική ανάρτηση για τον πρώτο στην Αναστάσιος. Το δεύτερο ότι, ο Θεός του αναθέτει Ιεραποστολική Εκκλησία, όπου πορευόμενος ο μακαριστός πρωτοπόρος Ιεραπόστολος-μακαριστός Χρυσόστομος Παπασαραντόπουλος, -«Ιεραποστολικό Συναξάρι του 20ου αιώνα», εκδόσεις «Τήνος»- κλήθηκε από το Θεό στους ουρανούς καθ’ οδόν ! Και, ο μακαριστός Χαρίτων Πνευματικάκης, που αξιώθηκε να πάει στην Κανάγκα, ύστερα από έκκληση αυτού, και αφού είχε οργώσει δημιουργικά την Ελλάδα ως Ιεροκήρυκας, και αλληλοδιάδοχα μέλος των Αδελφοτήτων «Ζωή» και «Σωτήρ». Όπου-Κανάγκα- ευλογήθηκε από το Θεό να ποιήσει καρπό μέγα και πολύ-«Εραστές Σταυρού Ιεραποστολικού σε Αφρική και Ασία», εκδόσεις «Τήνος», συν Αναστάσιος, 29.3.16, «Ο Νέστορας της Αφρικανικής Ιεραποστολής».
Τέλος ότι στα ίδια αυτά ιερά χώματα που πηγαίνει επιτέλεσε ως ιεραπόστολος, στη συνέχεια ως Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής σπουδαίο έργο και ο μακαριστός Ιγνάτιος Μαδενλίδης, με τον οποίο είχα συμπέσει κατηχητικά στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς-Κατώτερο Κατηχητικό, ο υπογράφων, Μέσο, Γεώργιος Μαδενλίδης, Ανώτερο, Νικόλαος Γκατζιρούλης.
Αυτά για να φανεί, πέρα από την Αγάπη του Θεού που τον τίμησε με αυτή την εκλογή, και σε ποιων προ αυτού τον κόπο πηγαίνει και από τούτο πόσο θερμές για το έργο που θα επιτελέσει θα είναι οι προσευχές αυτών ! Αθανάσιος Κοτταδάκης

Ανώνυμος είπε...

Ας είναι η παρουσία του θεϊκή δόση Ορθοδοξίας στο τόπο που η Εκκλησία τον επέλεξε ως ποιμένα και διδάσκαλο τον σ. π. Θεοδόσιο.

Ανώνυμος είπε...

Ας τους έχει ως πρότυπα όλους αυτούς κ. Κοτταδάκη ο νέος Ιεράρχης της Αλεξανδρινής Εκκλησίας. Μιας Εκκλησίας που συνεχίζει αιώνες τώρα την ιεραποστολή στην ήπειρο της Αφρικής.