Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Ο Πάπας χαιρετά παιδιά που υποφέρουν από καρκίνο


 Στις 30 Νοεμβρίου 2018, στην αίθουσα του Κλήμεντος, του Αποστολικού Παλατιού, ο πάπας Φραγκίσκος είχε συνάντηση με μια ομάδα παιδιών που πάσχουν από καρκίνο, από την Ογκολογική Κλινική του Βρότσλαβ της Πολωνίας, προς τα οποία απεύθυνε χαιρετισμό:
«Σας ευχαριστώ πολύ, αγαπητά παιδιά, για την επίσκεψη! Χαίρομαι που σας βλέπω και σας χαιρετίζω. Σας ευχαριστώ πολύ.
Το μονοπάτι το δικό σας στη ζωή είναι λίγο δύσκολο, αγαπητά μου παιδιά, γιατί πρέπει να δυναμώσετε, ώστε να νικήσετε ή να ζήσετε με την ασθένειά σας και αυτό δεν είναι εύκολο. Αλλά έχετε πολλούς φίλους, πολλούς φίλους που σας βοηθούν πολύ. Και οι συγγενείς σας σάς βοηθούν να προχωρήσετε. Θέλω να βάλετε καλά στο μυαλό σας: δεν υπάρχει καμία δυσκολία στη ζωή που δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Η νίκη βέβαια είναι διαφορετική για κάθε άνθρωπο. Κάθε άνθρωπος κερδίζει με τον τρόπο του, αλλά το επιθυμητό είναι να κερδίζουμε πάντοτε και να προχωράμε. Μην αποθαρρύνεστε.

Υπάρχει και κάτι ακόμα: ο Κύριος έδωσε έναν φύλακα άγγελο σε κάθε έναν από εμάς, από τότε που ήμασταν μικροί μέχρι να ενηλικιωθούμε και να γεράσουμε. Ο Κύριος μας έδωσε τον φύλακα μας άγγελο, για να μας βοηθήσει στη ζωή. Ο καθένας μας έχει έναν. Συνηθίστε να μιλάτε με τον φύλακα άγγελό σας, ζητώντας του να σας προστατεύσει, να σας δώσει έμπνευση και να σας οδηγήσει πάντα να κερδίζετε στη ζωή.
Και σε εσάς αγαπητοί ενήλικες συγγενείς ή βοηθοί, που συνοδεύετε αυτά τα παιδιά, αυτό έχω να σας πω: Σας ευχαριστώ! Σας ευχαριστώ γιατί φροντίζετε αυτά τα παιδιά και τους βοηθάτε να μεγαλώνουν.
(Και συνεχίζει αστειευόμενος)
Το βλέπετε τώρα πόσο σημαντικοί είστε αφού για να ακούσετε και να μιλήσετε με τον Πάπα χρειάζεστε δύο διερμηνείς! Είστε πολύ σημαντικοί!!
Τώρα θα ήθελα να σας δώσω την ευλογία μου και στη συνέχεια να σας χαιρετήσω, αλλά πρώτα ας προσευχηθούμε μαζί στην Παναγία, με τον αγγελικό χαιρετισμό:
Χαῖρε, Κεχαριστωμένη Μαρία,
ὁ Κύριος μετά σοῦ.
Εὐλογημένη σύ ἐν γυναιξί
καί εὐλογημένος ὁ καρπός τῆς κοιλίας σου.
Αγία Μαρία, Μητέρα του Θεού,
προσευχήσου για μας τους αμαρτωλούς
τώρα και κατά την ώρα του θανάτου μας. Αμήν.

Πηγή: Ενοριακό info

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και από τον Πάπα; Μας απογοητεύετε.

Αναγνώστης