Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Η Εορτή των τριών Ιεραρχών στον Ι. Ν. Αποστόλου Παύλου Μεγάλης Χώρας.

 Με λαμπρότητα εορταστηκε την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019,η σύναξη των τριών Ιεραρχών Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννη του Χρυσοστόμου. (Εορτή των ελληνικών γραμμάτων) 
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία συμμετείχαν τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλης Χώρας και των Εκπαιδευτηριων "Παναγία Προυσιωτισσα" με τους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς. Επίσης εκκλησιαστηκαν ο πρόεδρος του εν Αιτωλοακαρνανία παραρτήματος της Πανελλήνιας Ενώσεως Θεολογων κ. Σπυρίδων Παπαθανασίου και μέλη αυτού.



 Ιδιαίτερη χαρά προξένησε η παρουσία του Αιδ. Πρωτοπρεσβυτέρου Θεμιστοκλέους Μουρτζανου, ο όποιος συλλειτουργησε με τον π. Δημήτριο Χαμαλέτσο, εφημέριο Κονοπίνας, τον Ιεροδιάκονο Σιλουανό Ψιλιά και τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Κοσμά Τσιτσιβό.



Ο π. Θεμιστοκλής είναι Γενικός Αρχιερατικος Επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων & Εκπαιδευτικός. Με τα πατρικά του λόγια και την απλότητά του, καθήλωσε το εκκλησίασμα. Συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία κάλεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες να συγκεντρωθουν μπροστά από τον Σολέα του Ναού και από καρδιάς και με γλαφυρό τρόπο αναφέρθηκε στους τρεις Ιεράρχες, στα πολλά τους χαρίσματα όπως την αγάπη, την ταπείνωση και την ειλικρίνεια πέραν της επιστημονικής τους κατάρτισης.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού, δεξίωσε τους Εκπαιδευτικούς και μαθητές στο Πνευματικό Κέντρο, όπου ακολούθησε και διάλογος μεταξύ των εκπαιδευτικών και του π. Θεμιστοκλή.
Την εορτή τίμησαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γεώργιος Μερκος, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων και πολλοί ενορίτες.








1 σχόλιο:

Οκονόμου Μιλτιάδης είπε...

ΕΤΣΙ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΡΓΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.