Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΝΑΓΚΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ


Ι Ε Ρ Α   Μ Η Τ Ρ Ο Π Ο Λ Ι Σ   Π Α Τ Ρ Ω Ν
ΙΕΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΕΟΡΤΗ ΟΣΙΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΚΟΙΝΟΒΙΑΡΧΟΥ

Τήν   Παρασκευή   11   Ἰανουαρίου   2019,   ἑορτή   τοῦ Ὁσίου   Θεοδοσίου   τοῦ   Κοινοβιάρχου,   στόν   Ἱερό Μητροπολιτικό   Ναό   Εὐαγγελιστρίας   Πατρῶν   θά τελεσθεῖ Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, μέ τήν εὐκαιρία   τῶν   Ὀνομαστηρίων   τοῦ   Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κανάγκας κ.κ. Θεοδοσίου.
Ἔναρξις: 7.00 π.μ.  Λῆξις: 10.00 π.μ.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύχρονος.
Καλή διακονία στην Ιεραποστολική του Μητρόπολη να έχει ο Σεβασμιώτατος.
Οι προσευχές μας τον συνοδεύουν.

Ανώνυμος είπε...


Πολύχρονος και ευλογημένος να είναι! Μιά απορία όμως έχω: καλά, τόσο καιρό από τότε πού έγινε Μητροπολίτης Κανάνγκα δεν θα έπρεπε να βρίσκεται κοντά στό ποίμνιό του καί μάλιστα χρονιάρες μέρες πού είναι; Καλή η Πάτρα,οι γνωστοί και οι φίλοι εδώ, αλλά βλέποντας το ιστορικό άλλων ιεραποστόλων όλοι τους εγκατέλειψαν την πατρώα γή καί φύγανε για την Αφρική το ταχύτερο δυνατόν ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω τους με στόχο να αφήσουν εκεί καί τα κόκαλά τους ώς πραγματικοί ιεραπόστολοι!

a

Ανώνυμος είπε...


ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ 2η ΦΟΡΑ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΚΑΘΑΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ! ΤΟ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΔΙΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΒΟΗΘΑΜΕ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΩΣΤΟ;

=================================================================

Πολύχρονος και ευλογημένος να είναι! Μιά απορία όμως έχω: καλά, τόσο καιρό από τότε πού έγινε Μητροπολίτης Κανάγκα δεν θα έπρεπε να βρίσκεται κοντά στό ποίμνιό του καί μάλιστα χρονιάρες μέρες πού είναι; Καλή η Πάτρα,οι γνωστοί και οι φίλοι εδώ, αλλά βλέποντας το ιστορικό άλλων ιεραποστόλων όλοι τους εγκατέλειψαν την πατρώα γή καί φύγανε για την Αφρική το ταχύτερο δυνατόν ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω τους με στόχο να αφήσουν εκεί καί τα κόκαλά τους ώς πραγματικοί ιεραπόστολοι!

a

Αναστάσιος είπε...

Προς:10 Ιανουαρίου 2019 - 11:36 π.μ.

Δεν δημοσίευσα το πρώτο σχόλιό σας διότι ο κοινός εκκλησιαστικός νους γνωρίζει ότι την ενθρόνιση του Μητροπολίτου δεν την καθορίζει ο Μητροπολίτης.
Εις μεν την Εκκλησία της Ελλάδος η ενθρόνιση μπορεί να γίνει μετά το Προεδρικό Διάταγμα και απόφαση της Ιεράς Συνόδου.
Εις το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας το πότε θα γίνει η ενθρόνιση είναι ζήτημα του Πατριάρχου και της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Θεοδόσιος νομίζω ότι θα ποθούσε αυτές τις μέρες να είναι κοντά στα πνευματικά του παιδιά. Περιμένει όμως να πάει ώστε να γίνει η ενθρόνιση κατά την ημερομηνία την οποία έχει ορίσει η Ιερά Σύνοδος με την παρουσία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας.
Άρα δεν είναι θέμα δικό του και οι συνειρμοί σας είναι τουλάχιστον άδικοι.

Ανώνυμος είπε...

Τα χρόνια του Μητροπολίτη κ.κ. Θεοδοσίου να είναι πολλά διότι τον έχει ανάγκη η Εκκλησία. Είναι από τους αγνούς και καλούς κληρικούς που άφησαν την άνεση της Ελλάδας για να πάνε να υπηρετήσουν την ιεραποστολή.
ΥΓ. Πάντα θα υπάρχουν οι πικρόχολες γλώσσες που θα ψάχνουν να βρουν αιτίες. Ο Σεβασμιώτατος να μην της υπολογίζει. Για τον Κύριό μας είπαν πολλά γιατί όχι και για τους επισκόπους Του.

Ανώνυμος είπε...


Αναστάσιε, σ΄ευχαριστώ για την διευκρίνιση. Φαίνεται ότι οι καθυστερήσεις ανάληψης ευθύνης δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα ( λόγω γραφειοκρατικής κυβερνητικής και Προεδρικής αναγνώρισης ) αλλά γίνονται και στην Αφρική λόγω Πατριαρχείου. Είς έτη πολλά λοιπόν ο Μητροπολίτης κ. Θεοδόσιος πού εορτάζει και αύριο και συγγνώμη αν κάπου διαπορούμενος, βλέποντας την καθυστέρηση, τον αδίκησα !

a