Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΤΣΙ Η ΕΛΛΑΔΑ - Χρυσοβαλάντης – Γεώργιος Πατανάς



ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΤΣΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Γράφει ο
Χρυσοβαλάντης – Γεώργιος Πατανάς
Θεολόγος  -ΚΑΛΥΜΝΟΣ

Ο Έλληνας διαρκώς διασύρεται. Το Εθνικό συμφέρον καταπατείται και καταδολιεύεται. Οι πολιτικές δυνάμεις και η ελληνική ελίτ, αντί να αναζητούν έναν τρόπο στον κοινό αγώνα έναντι του αδιεξόδου στο οποίο και έχουμε υπεισέλθει, μέσα στο δύσβατο μονοπάτι, κοιτούν το προσωπικό συμφέρον στρεφόμενοι εις βάρος των άλλων τάξεων ή και παρασύροντας τες.
Η κρίση στην οποία έχουμε εισέλθει δεν είναι τόσο οικονομική-στην οποία βεβαίως έχουμε εισέλθει πλείστες φορές- αλλά ηθική, κοινωνική και πολιτισμική κατάπτωση και διολίσθηση.
Αναζητούμε την πρόσκαιρη ευτυχία. Ενώ πετυχαίνουμε να αποκτήσουμε αυτά που θέλουμε, αμέσως μετά πέφτουμε σε θλίψη κι αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε χάσει το νόημα και την ουσία της αναζήτησής μας. Τα ζώδια, οι χαρτορίχτρες, οι μάντεις, η γιόγκα βρίσκονται στην καθημερινότητά μας, κάνοντας ορισμένες ομάδες εξαρτημένες από αυτά. Ο τρόπος διασκέδασης στα νυχτερινά κέντρα αποδεικνύει το λαθεμένο τρόπο αναζήτησης της χαράς.

Επίσης, αναζητούμε την επιτυχία μέσα από τα τηλεοπτικά show στα οποία επιθυμούμε να αναδειχθούμε και να γίνουμε αρεστοί σε πλήθος κόσμου αποκτώντας κοινό αλλά και κενό. Διαγωνισμοί: μουσικής, ομορφιάς, μόδας, ταλέντων, big brother,  survivor,και άλλα πολλά show στα οποία διασύρεται η κάθε προσωπικότητα, με σκοπό τα μεγάλα κέντρα να κερδοσκοπούν εις βάρος μας και στη νοημοσύνη μας, με έπαθλο κάποια ευτελή ποσά, μια εφήμερη καινοφανή δόξα και κοινωνική αναγνώριση. Αλήθεια πόσοι από αυτούς δεν έχουν λησμονηθεί; πόσοι από αυτούς εργάζονται εξαιτίας της κακής αναγνωρισιμότητας τους; Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν στρατούς αναλώσιμους κι εύκολους στην χρήση κάνοντας τα πλήθη να μη σκέφτονται και να μη δρουν με ορθολογικό πνεύμα. Το αόρατο αυτό χταπόδι που έχει αγκαλιάσει τον πλανήτη μας και τους λαούς του, τους προσφέρει άρτον και θεάματα με μοναδικό σκοπό τον αποπροσανατολισμό και την απόσπαση της προσοχής τους από τα σημαίνοντα προβλήματα της κοινωνίας.
Ως ο λαός του πνεύματος και του πολιτισμού, έχουμε χάσει το μέτρο, τις ηθικές και πνευματικές αξίες των προγόνων μας. Η νοημοσύνη του Έλληνα αντί να οξύνεται διαρκώς μολύνεται από τη σαπίλα της πολιτισμένης Δύσης, με αποτέλεσμα να λειτουργούμε παρορμητικά. Μας μαζικοποιούν, γινόμαστε ατομιστές και δεν το αντιλαμβανόμαστε. Μας λοιδορούν και μας δημιουργούν ενοχές απομακρύνοντας από το υπέρτατο Αγαθό που είναι η συνύπαρξή μας με το Θεό. Ο πατριωτισμός, η θρησκευτικότητα, η ηρωικότητα και ο έγγαμος συνετός βίος περιθωριοποιούνται και μπαίνουν στο στόχαστρο βάζοντας τους ταμπέλα ως ναζιστικά ή και φασιστικά κατάλοιπα. Ο σεβασμός στους μεγαλύτερους και τους άξιους εκμηδενίζεται και ισοπεδώνονται.
Η μάθηση θεωρείται ρετσινιά και η αριστεία έχει μπει στο κρεβάτι του Προκρούστη. Όλα έχουν ισοπεδωθεί προς χάριν του έργου της παγκοσμιοποίησης. Η φτωχοποίηση των λαών, μαζί και του δικού μας, αποτελεί ύψιστο στόχο και επικροτείται μέσα από τα επιδόματα. Αντί, λοιπόν, να καταδεικνύεται ως μείζον ζήτημα, το διττό πρόβλημα της ανεργίας και της παραγωγής άεργων, όπου μέσα από τα επιδόματα δημιουργούνται ψηφοθηρικοί στρατοί προς χάριν ολίγων, το μοναδικό μέλημα είναι η έκπτωση των αξιών.
Η Ελλάδα, περνάει έναν δεύτερο Εθνικό Διχασμό. Αυτή τη φορά ο Διχασμός αυτός είναι ακόμα ποιο επικίνδυνος καθώς είναι ύπουλος. Από τη μια πλευρά οι δημοκράτες - φασίστες κι από την άλλη οι προδότες. Με την πλειοψηφία να αναζητά τη βόλεψή της. Κοινός παρονομαστής; οι απατεώνες που καπηλεύθηκαν την εξουσία του λαού.
Τελικά που οδηγούμαστε ως Έθνος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: