Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Πρός ὑμᾶς ὡς τοιούτους ἀπευθύνονται ὅλοι οἱ ἀφορισμοί τῶν Πατέρων καί τά οὐαί - Ἰωήλ Γιαννακόπουλος


 «Ἐσεῖς οἱ Παλαιοημερολογίτες, πού ἔχετε ἀποκοπεῖ ἀπό τήν ὁλομέλεια τῆς Ὀρθοδοξίας, εἶστε σχισματικοί καί πρός ὑμᾶς ὡς τοιούτους ἀπευθύνονται ὅλοι οἱ ἀφορισμοί τῶν Πατέρων καί τά οὐαί».
Ἀρχιμανδρίτης Ἰωήλ Γιαννακόπουλος

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σκληρός ο λόγος του αειμνήστου π. Ιωήλ για τους παλαιοημερολογίτες αλλά αληθινός. Πολύ περισσότερο σήμερα όπου έχουν εκτροχιαστεί ως εκεί που κανένας δεν θα μπορούσε να περιμένει. Οδηγήθηκαν από την ακρότητα που ήταν, πέρα από την παρεμβολή, και έφτασαν στην αίρεση. Ο Θεός να τους φωτίσει στην επιστροφή στην Εκκλησία της Σωτηρίας, την Εκκλησία της Ελλάδος, την διοικούσα όπως αυτοί αρέσκονται να λένε.

Ανώνυμος είπε...

Αφού η Εκκλησία της Ελλάδας δεν αναγνωρίζει καθόλου τα μυστήρια των παλαιοημερολογιτών που επιτελούν οι «ιερείς» τους στους ευκτήριους οίκους που διατηρούν, δεν είναι σχισματικοί αλλά αιρετικοί. Δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους χιλιαστές και τους παπικούς. Είναι μια από τα ίδια.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 5:45μ.μ είσαι λάθος. Οι παλαιοημερολογίτες διαφέρουν αμέτρητα από τους παπικούς διότι έχουν ορθή πίστη. Δεν είναι αιρετικοί οι παλαιοημερολογίτες αλλά σχισματικοί. Πρόσεχε καλύτερα τί γράφεις.

Ανώνυμος είπε...

Και ο π. Ιωήλ σχισματικούς τους αναφέρει τους παλαιοημερολογίτες στην παρούσα ανάρτηση. Όχι αιρετικούς.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα θα έλεγε σκληρότερες κουβέντες με τα όσα κάνουν εναντίον της Εκκλησίας αυτοί τους οποίο απαξιώνω και το όνομά τους να αναφέρω.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Ιωήλ Γιαννακόπουλος αν δεν κάνω λάθος ήταν ο πνευματικός σύμβουλος του π. Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου μεγάλου αντιοικουμενιστή του περασμένου αιώνα. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε ότι σήμερα αν ζούσε θα είχε ασχοληθεί περισσότερο με την παναίρεση του οικουμενισμού.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Ιωήλ θα έλεγε τις σκληρότερες κουβέντες για όσους νοθεύουν ύπουλα την Πίστη μας με το πρόσχημα της ενότητας, τους οποίους απαξιώνω και το όνομά τους να αναφέρω.