Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Κοπή βασιλόπιττας Φάρου Ελληνοουκρανικής Φιλίας - Σοφίας Καυκοπούλου


Κοπή βασιλόπιττας Φάρου Ελληνοουκρανικής Φιλίας

της Σοφίας Καυκοπούλου

Ο νεοσυσταθείς και δραστήριος σύνδεσμος Ελληνοουκρανικής Φιλίας με πρόεδρο τον γνωστό επιχειρηματία κ. Μιχάλη Ροδόπουλο και αντιπρόεδρο τον καταξιωμένο επιχειρηματία κ. Νίκο Καρακίτσο, έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιττα την περασμένη Κυριακή στο ξενοδοχείο ‘’Αστήρ’’.
Παρουσία πλήθους κόσμου, μελών και φίλων του συνδέσμου, τόσο Ελλήνων, όσο και Ουκρανών. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Σέργκι Σουτένκο, όπως και η πρόξενος της Ουκρανίας στην Ελλάδα κα Άννα Τισένκο, ο πρόξενος για την Πελοπόννησο κ. Δημήτριος Αγγελόπουλος και ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής ένωσης Αθήνας κ. Κρις Σπύρου.
Ανάμεσα στους προσκεκλημένους, ήσαν αρκετοί βουλευτές και υποψήφιοι βουλευτές, καθώς και υποψήφιοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εν όψει πάντα των επικείμενων εκλογών. Επίσης παρέστησαν δήμαρχοι όμορων δήμων της περιοχής μας, ο αστυνομικός περιφερειακός διευθυντής, ο αστυνομικός διευθυντής του Νομού και πολλοί γνωστοί Πατρινοί.

Ο σύλλογος παρουσίασε τις δράσεις του στο κοινό, ενώ προβλήθηκε φωτογραφικό υλικό από διάφορα τουριστικά μέρη και μνημεία, Ελλάδας και Ουκρανίας.
Οι δύο χώρες, έχοντας πολλά κοινά, ήρθαν σε επαφή για άλλη μια φορά, ενώ ο Φάρος Ελληνοουκρανικής Φιλίας δεσμεύτηκε για νέες εκδηλώσεις στο μέλλον και περεταίρω σύσφιξη των σχέσεων.
Είχα την τιμή να βρεθώ ως προσκεκλημένη των διοργανωτών τόσο στην κυρίως εκδήλωση και κοπή της πίττας όσο και στο γεύμα που ακολούθησε στον Αστέρα, και εύχομαι από βάθους καρδίας στον σύλλογο και τα μέλη, Χρόνια Πολλά, Καλή κι Ευλογημένη Χρονιά! Κάθε επιτυχία στο πολυσχιδές έργο τους που ωφελεί όχι μόνο την προσέγγιση των δύο χωρών, αλλά αναδεικνύει και την ίδια μας την πόλη, την Πάτρα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: