Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΕΑΣ


Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου ε.ε. και ώρα 6.30 μ.μ. με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου θα έρ­θει στην πόλη μας, ο Σε­βα­σμι­ώ­τα­τος Μη­τρο­πο­λί­της Κο­ρέ­ας και Υ­πέρ­τι­μος Έ­ξαρ­χος Ι­α­πω­νί­ας π. Αμ­βρό­σι­ος και θα μιλήσει στην αί­θου­σα εκ­δη­λώ­σε­ων-ο­μι­λι­ών του Συλ­λό­γου Ορ­θο­δό­ξου  Ι­ε­ρα­πο­στο­λής «Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ», Μι­α­ού­λη 68.
Το θέμα της ενδιαφέρουσας ομιλία του είναι:
«Ταπεινὲς προσπάθειες για την διάδοση του Λόγου του Θεού στην Χώρα της Πρωϊνής Γαλήνης».
Θα ακολουθήσει προβολή DVD με στιγμιότυπα από την δρά­ση και την ζωή της Ορ­θό­δο­ξης Εκ­κλη­σί­ας στην «Χώ­ρα της Πρω­ϊ­νής Γα­λή­νης», όπως λέγεται η Κορέα.

Ο Μητροπολίτης Κορέας είναι ένας εξαίρετος Ιεράρχης με πλούσιο βιογραφικό και ταπεινό φρόνημα. Διαδέχθηκε τον Μητροπολίτη κ.Σωτήριο νυν Πισιδίας, τον οποίο τιμά ιδιαίτερα και συνεργάζεται άριστα μαζί του.

Αγωνίζεται για τη διάδοση της Ορθοδοξίας στην Άπω Ανατολή αντιμετωπίζοντας επιτυχώς τις δυσκολίες που ανακύπτουν.
  Ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε ως μέλος της Πατριαρχικής αντιπροσωπείας στις Συνελεύσεις του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Conference on World Mission and Evangelism), Sao Paulo, Βραζιλία (1997) και Αθήνα (2005) και στο Συνέδριο των Ορθοδόξων Θεολογικών Σχολών του “Συνδέσμου” στο Βελιγράδι (1998). Παράλληλα με την εκκλησιαστικὴ διακονία του στην Ιερὰ Μητρόπολη Κορέας υπηρετεί απὸ το 2004 και ως Καθηγητὴς στο Hankuk University of Foreign Studies (Τμήμα Ελληνικών και Βαλκανικών Σπουδών).    





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι από τους ελάχιστους Μητροπολίτες που τον ακούς να νιώθεις ότι έχει φόβο και αγάπη Θεού. Όλοι οι Πατρινοί να πάνε να τον ακούσουν. Είναι κάθε λόγος του ωφέλεια για τον ακροατή.