Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Η Ορθοδοξία είναι βίωμα το οποίο καλείσαι να ζήσεις - Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς


«…Η Ορθοδοξία δεν είναι βιβλιοθήκη την οποία μπορείς να μελετήσεις, αλλά βίωμα το οποίο καλείσαι να ζήσεις…»
Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην χρησιμοποιείτε τον άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς. Δεν τον καταλαβαίνετε καθόλου αν χρησιμοποιείτε άρθρα του Κοτταδάκη.
Σβήστε τα άρθρα του αγίου Ιουστίνου ή του Κοτταδάκη!

Ανώνυμος είπε...

Να μην σβηστεί τίποτα από αυτό που προτείνεις αλλά να αφαιρεθεί το δικό σου σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Απόκτησες και λογοκριτές ιστολόγε. Σε ποια χώρα νομίζει ο τύπος ότι κατοικεί και με ποια εξουσία ζητάει αυτό το παράλογο; Δεν είμαστε καλά! Ο αυταρχισμός παίρνει κεφάλι σε Ελλάδα Ευρώπη κλπ.
Θέλει πολλή προσοχή. Νέοι ιεροεξεταστές επωάζονται.

Ανώνυμος είπε...

Για να τους την «σπάσεις» να βάζεις πολλά και συχνά κείμενα του Αγίου Ιουστίνου. Ο αυταρχισμός τους δεν πρέπει να περάσει. Η δημοσιοποίηση των σχολιασμών τους τους κάνει θρασύτατους καλό θα ήταν να πηγαίνουν στο καλάθι των αχρήστων.
Φώτης Καραγιάννης

Ανώνυμος είπε...

Οι Γερμανοί ξανάρχονται.
Η Γκεστάπο επαναλειτουργεί.
Προσοχή προσοχή πατριώτες!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πάει πολύ οι υποστηρικτές του κ.Κωστόπουλου, κατ εξοχήν λογοκριτή των σχολίων, να μιλάνε για...λογοκρισία!
Δεν συμφωνώ με τον πρώτο ανώνυμο, ο οποίος κινούμενος από αγαθή διάθεση πρότεινε να απαλειφθούν τα "δηλητηριώδη" άρθρα του κ.Κοτταδάκη με το περιεχόμενο των οποίων συμφωνεί και των θέσεων των οποίων υπερθεματίζει κατά δήλωσή του ο κ.Κωστόπουλος...
Και τούτο γιατί μέσω της δημοσιεύσεώς των καταφαίνεται το κατάντημα του ιστολογίου του κ.Κωστόπουλου αλλά και το μέγεθος της διαστροφής και της στρεβλότητας των αξιολογικών κριτηρίων πολλών σχολιαστών του, επωνύμων και ανωνύμων.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που έχει 12.21 το μαχαίρι τρώει και το πεπόνι. Δικό του το ιστολόγιο και έτσι λογοκρίνει όπως αυτός νομίζει. Δεν δίνει λόγο σε κανένα.
Αυτή την διαφωνία σου θέλει και την εκμεταλλεύεται ο κ.Κωστόπουλος. Βάζει κάποια σχόλια από τα αυτά που λαμβάνει σαν το δικό σου και το χρησιμοποιεί σαν δόλωμα για τρολάρισμα. Είναι καλός ψυχολόγος. Και τα ψαράκια σαν εσένα ή εμένα τσιμπάνε.
Δεν συμφωνώ μαζί σου και για κατάντημα του ιστολογίου. Έχει πάμπολλα αξιόλογα κείμενα στην συντριπτική πλειονοψηφία. Κοπιάζει και θυσιάζει χρόνο. Κάποτε ξεκίνησα και εγώ. Με κούρασε να προσφέρω χρόνο και να μην υπάρχει ανταπόκριση και στο εξάμηνο το εγκατέλειψα. Βλέπω ότι οι επισκέπτες του ανέρχονται σε 18.448.326. Μεγάλος αριθμός για ένα ιστολόγιο προσωπικό χωρίς διαφημίσεις κλπ. και κάποιον ιδιοκτήτη σαν τον κ.Κωστόπουλο που ζει σε μια επαρχιακή πόλη και δεν είναι επώνυμος ως προς την αναγνωρισιμότητα.
Το ότι μπαίνεις και εσύ που διαφωνείς –γιατί εγώ δεν διαφωνώ- δείχνει ότι καταφέρνει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών του. Αυτών που διαφωνούν και αυτών που συμφωνούν. Γνωρίζει την επικοινωνία καλά και χρησιμοποιεί και εσένα και εμένα, με την παρουσίαση του σχολιασμού μας, στο να κρατά σε ύψη επισκέψιμοτητας το ιστολόγιό του. Για καλοσκέψου όλα αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 12:21 μ.μ. προσπαθούν να ταιριάξουν Πατέρες και Οικουμενισμό! Αυτό δεν γίνεται. Αλλά είναι αποκορύφωση αντιθέσης να βάζεις οικουμενιστές και Αγίους που ήταν ξεκάθαρα μεγάλοι Αντιοικουμενιστές.
Πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του ο κ. Διαχειριστής και να προτιμήσει τους Πατέρες και όχι όσους σιγοντάρουν τον οικουμενισμό.

Ορθόδοξος Χριστιανός

Ανώνυμος είπε...

Ούτε αυταρχισμός, ούτε θρασύτητα είναι να δείχνεις την κάθετη αντίθεση των άρθρων που πάνε κάποιοι με αφέλεια τουλάχιστον όπως ο Διαχειριστής να συμβιβάσει με κάποιο τρόπο.

Ορθόδοξος Χριστιανός

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι να σβήσετε κάποια σχόλια σβήστε τα σχόλια των οικουμενιστών ανωνύμων που ζητάνε λογοκρισία στα αντιοικουμενιστικά σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κρατιέμαι θα το πω: δυο ζωντανά τσακωνόντουσαν σε ξένο αχυρώνα. Αν δεν σας αρέσει η τακτική του Διαχειριστή σταματήστε τις επισκέψεις, τα σχόλια και την πολεμική.

Ανώνυμος είπε...

Ο πρώτος ανώνυμος έκανε το "έγκλημα" να πει την γνώμη του.
Γιατί θέλουν τον λιθοβολισμό του και τον αποκλεισμό του οι ανώνυμοι οικουμενίσταροι;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι πολεμική ανώνυμε 1:44 είναι διορθωτικές απόψεις. Ο Διαχειριστής έχει πολλά καλά στοιχεία γι΄ αυτό μπαίνουμε και θέλουμε να τον βοηθήσουμε να μπει στον Παράδεισο.
Εσύ κοίτα να ξεφύγεις από την τύφλα την πνευματική.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε 18/3-1:12.
Φυσικά και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του ιδιοκτήτη και διαχειριστή του ιστολογίου η κατά την κρίση του αποφυγή της δημοσίευσης κάποιων σχολίων.
Το θέμα όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση εστιάζεται στα κριτήρια αποκλεισμού τους και στην τυχόν ύπαρξη σκοπιμότητας από την πλευρά του που βαρύνει καθοριστικά σε αυτήν του την επιλογή.
Ο ιστολόγος έχει προκαλέσει δικαιολογημένες αντιδράσεις στο παρελθόν λογοκρίνοντας κατά τρόπο ανεπίτρεπτο κάποια σχόλια και επιτρέποντας κάποια άλλα υβριστικά των αντιφρονούντων. Και το γνωρίζει πολύ καλά αυτό...
Όσο για το κατάντημα του ιστολογίου δεν χρειάζεται, κατά τη γνώμη μου, ιδιαίτερη τεκμηρίωση κάτι τέτοιο: και μόνο το γεγονός ότι δημοσιεύει πληθώρα οικουμενιστικών και φιλοοικουμενιστικών άρθρων, και μόνο ότι συντάσσεται με τις απόβλητες κοτταδάκειες θέσεις,τις τραγικά αθεολόγητες (αναρωτιέται κανείς εάν αυτά τα "άρρητα ρήματα" εκπορεύονται από τη γραφίδα ορθοδόξου θεολόγου...), και μόνο το γεγονός ότι προέβαλλε την εκδήλωση της παρουσίασης του επίμαχου "θερμού" βιβλίου μου αρκεί. Όπως αρκεί και σε πολλούς άλλους από όσο γνωρίζω και από όσο εικάζω.
Δυστυχώς πολλοί τον εγκωμιάζουν και συμφωνούν με τα οικουμενιστικά-προδοτικά της Ορθοδοξίας κείμενα που προβάλλει. Πρόκειται για εξόχως θλιβερό γεγονός, ενδεικτικό της αλλοτρίωσης πολλών χριστιανών από το οικουμενιστικό πνεύμα.
Δεν σου κρύβω ότι όταν πρωτομπήκα σε αυτό το blog, το είδα γενικά με συμπάθεια. Κατόπιν, όμως, όταν είδα να παραλαύνουν στις στήλες του οι Χαρκιανάκηδες και οι Υάκινθοι και οι Μελίτωνες και οι Νευροκοπλήδες και οι Θερμοί και οι Κοτταδάκηδες και οι Κατερέλοι κατάλαβα πολλά...
Σε καλώ με τη σειρά μου να τα καλοσκεφθείς όλα αυτά...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο το απόφθεγμα του Αγίου Ιουστίνου. Τονίζει την αξία της Εμπειρίας έναντι της θεωρητικής γνώσης και της διανοητικής σκέψης.
Γι αυτό και οι γνώμες των Ασκητικών Πατέρων και των Αγίων γενικότερα, έχουν μεγαλύτερη αξία και βαρύτητα από τις μελέτες και τις πραγματείες διανοουμένων θεολόγων και Καθηγητών - Κληρικών.
Βέβαια, αναρτήσεις του στύλ "Ορθόδοξα θεολογικά γραπτά αξιώσεων ....." προσπαθούν να μας πεισουν για το αντίθετο, αλλά ο πιστός λαός έχει αισθητήριο και καταλαβαίνει.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. διαχειριστής να προσέξει το μεγάλο σχόλιο 18 Μαρτίου 2019 - 3:13 μ.μ. και να μετανοήσει.

Ανώνυμος είπε...

Καλά έκανε ο πρώτος ανώνυμος και είπε την γνώμη του.
Τί θέλουν οι ανώνυμοι οικουμενιστές και πετάγονται σαν μανιτάρια και θορυβούν για το τίποτα;

Ελληνορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Διαχειριστή να καταλάβει ότι μειώνει το ιστολόγιο με όλα αυτά τα σχόλια τα οποία δημοσίευσε σε μια φράση του Οσίου Ιουστίνου. Επιτέλους σεβασμό στον Όσιο, και τα επίπεδο των επισκεπτών που δεν ανήκουνε στην μειοψηφία που συνεχώς γράφουν ανοησίες και νουθεσίες στον ιστολόγο και σε μας. Τα μαθήματά τους εκεί που περνούν.
Δεν τους αξίζει χώρος κ. Διαχειριστή. Σταματήστε τους. Από το να γράφουν ας διαβάσουν και τίποτα για να ανοίξουν τα μάτια της ψυχής τους και να κατανοήσουν το κακό που προξενούν.